Caronatopic #7 (Deel 1)

We vliegen door de caronatopics als piloten door hun (zowel huidige als nieuwe) jaarsalaris!!

#notallpilots


Uitleg langetermijn-effecten vaccins door huis-immunoloog @Ovenschaal, zie post Caronatopic #6

“En in principe zijn de lange-termijn gevolgen wel bekend. In een vaccin zit altijd ongeveer hetzelfde: een hulpstof wat je immuuncellen lokt en zegt ‘jij moet dit leren’ (vandaar de dikke pijnlijke plek na een vaccinatie) en natuurlijk het vaccin zelf. Dat bestaat uit een stukje herkenbare ziekteverwekker (of soms de hele ziekteverwekker maar dan verzwakt). Je immuuncellen reageren hierop, zullen dit leren, en als gevolg heb jij ‘geheugen immuuncellen’ die paraat staan als je ooit een keer de echte ziekteverwekker tegenkomt. Dan zullen ze gelijk actie ondernemen en de ziekteverwekker vernietigen en wordt je dus niet ziek.

Bovenstaande werkt op precies dezelfde manier als je (zonder vaccin) verkouden wordt of de waterpokken krijgt oid. Alleen het is de echte ziekteverwekker dus je wordt er eerst ziek van, omdat je immuuncellen wat tijd nodig hebben om het te leren, of de ziekteverwekker is gewoon best sterk en sneaky dus het duurt even. Als je beter bent heb je dus ook immunologisch geheugen.

Nu je een beetje weet hoe het immuunsysteem werkt, zijn er, als je nadenkt, maar een paar dingen die kunnen gebeuren (net zoals als je verkouden bent bijv).

Het vaccin werkt helemaal niet: nouja dan is er dus niks.

Het vaccin is niet ‘sterk’ genoeg: je immuniteit neemt af in de loop van de jaren, dus dan zou je niet meer beschermd zijn. Dan moet je hem opnieuw halen. Of je wordt elk jaar verkouden wat bij een verkoudheid het geval is.

Het vaccin is iets te sterk: dan wordt je dus iets zieker na vaccinatie, wat alsnog een stuk milder is dan de daadwerkelijke ziekte. De BMR prik is een voorbeeld, meeste kindjes krijgen koorts.

Een ander lange-termijn effect kan ik eigenlijk niet bedenken. Behalve dus dat het niet meer werkt. Als iemand wel iets kan bedenken, wil ik dat gerust onderzoeken en kijken of ik daar iets over kan vinden.

(Dit verhaal geldt dus voor alle vaccins, want die zijn allemaal in de basis hetzelfde behalve het stukje ziekteverwekker natuurlijk)”

48 likes

Jij zit dit zeker als een havik in de gaten te houden zodat je weer een carona topic kan maken :rofl::rofl::rofl:

20 likes

Waar zie je mij voor aan?

Natuurlijk!!

13 likes

Voor mijn gevoel deden we er eeuwen over om van topic 5 naar 6 te komen, en is het nu redelijk snel gegaan. Toch die tweede golf he…

7 likes

Neee niet weer cArona :joy::joy::sob:

26 likes

Hallo dat is forumtraditie inmiddels

3 likes
  • Carona
  • Keroon
  • Krona
  • Covid-19
  • Corona

0 stemmers

Ik stem voor keroon, zo noem ik het (begonnen als grapje) maar bekt ook wel lekker moet ik zeggen

2 likes

@Calabasas Vind je het gezien de hele baanonzekerheid van tig duizend medewerkers werkelijk gepast om hier op zo’n manier grappen over te maken ?

4 likes

Jazeker.

57 likes

Het heeft even 53 uur geduurd, maar ik heb eindelijk de uitslag! Negatief :tada:

39 likes

nee kerona

10 likes

De coroon

4 likes

Of “C”

2 likes

Rona :face_vomiting:

8 likes

Miss Rona

1 like

Tante Co, met dank aan @seveneleven

5 likes

https://www.tiktok.com/@annagroen_/video/6887947640303111426

2 likes

HUGGOOOOOO

1 like

Life is far too important a thing ever to talk seriously about.

10 likes

Hahahahaha dit had ik kunnen zijn :drooling_face::heart_eyes:


Ow god

4 likes