Curacao topic

#1

Ik ben op zoek naar tips voor Curacao. Alles is welkom. Accomodaties, waar je rekening mee moet houden, wat je wel en vooral niet moet doen, jullie ervaringen etc.

#2

Leuk! Ik ben jaren geleden op Curacao geweest.
Wat wij (zo uit mijn hoofd gedaan hebben) het struisvogelpark (erg leuk), boek echt een reis naar Klein Curacao, geweldige ervaring vonden wij dat. En wij gingen dan bijna alle stranden af. En er is een plek waar je in het wild flamingo’s kan spotten, maar ben even kwijt waar dat was…

Ik kan t aanraden om een auto te huren, deze heb je wel echt nodig vonden wij. Wij hadden zelf een Jeep zodat we ook de westkant konden bekijken. We zijn echt naar het puntje gegaan met de auto.

Edit; qua eten heb ik niet veel onthouden. Maar als je van spareribs houdt, dan raad ik Zanzibar bij Jan Thiel enorm aan! Sowieso heb je daar meerdere gezellige restaurantjes

1 like
#3

Ik vond het eten bij Komè heel erg lekker!

#4

Leuk! :smiley::curacao: Ik kom zelf van curacao:
Het ligt een beetje aan waar je van houdt. Maar hier wat algemene tips. Mocht je nog vragen hebben, let me know.

Do’s

 • Persoonlijk zou ik qua accomodatie een beetje centraal zitten. Dus bijv: Juliana dorp! Je kan via micazu genoeg betaalbare appartementen/ villa’s vinden.
 • Auto huren is aan te raden. Je hebt ook bussen, maar die rijden niet altijd op tijd en in de brandende zon lopen is niet chill… Ik huur m’n auto altijd bij “long term carrental curacao”. Maar er zijn genoeg andere.
 • Christoffel park beklimmen. Erg leuk! Wel voor 12en gaan
 • shete boka (nationaal park met baaien)
 • Klein curacao bezoeken, als je van zwemmen/ snorkelen houdt. Verder is er namenlijk niet veel te doen. Mermaid boat trip, is een goeie om mee te gaan! Er is Onbeperkt drinken en bbq is inbegrepen.
 • Quad tour is ook super leuk! (ATV Tour is m’n favo tot nu toe). Je rijdt (soms off road) langs grotten, plantages en stranden.
 • Stranden bezoeken! Je hebt er een hoop. Grote knip, Cas Abou, kleine knip, kokomo, Marie Pampoen etc. Karakter strand en kokomo beach zijn m’n favo stranden om te ontbijten. Heerlijk uitgebreid.
 • Eten bij Plaza Bieu. Het is niet fancy, maar hier wordt wel het lekkerste lokale eten klaargemaakt.
 • Eten bij een “truk di pan”. In de avond staan er op verschillende plekken foodtrucks, waar je heerlijk eten kan afhalen.
 • Flamingo’s kan je in het wild spotten in Willibrordus
 • Kura hulanda museum (met gids is een aanrader, kost 5 gulden extra). Het laat de Trans-Atlantische Slaven Handel zien.
 • Grotten van Hato kun je bezoeken, maar is niet echt een must vind ik. De gidsen vertellen het wel heel leuk.

Don’ts

 • In de avond alleen op straat lopen
 • Met dure sieraden/ spullen rond lopen
 • Spullen achterlaten in je auto (iig niet in zicht)
2 likes
#5

Super bedankt voor je uitgebreide antwoord! Hier hebben we zeker wat aan.

1 like
#6

Ik vond shete boka echt het allergaafst. Al die baaien waar de golven in komen en water wat borrelt en ineens naar boven spuit.
Zou daar de hele dag naar kunnen kijken.

Christoffelberg vond ik ook mooi, wel echt heel vroeg gaan en voldoende water meenemen.

1 like
#7

We hebben inmiddels geboekt. We gaan eind mei 16 dagen! We zitten in Pietermaai in hotel Scuba lodges. Heb inmiddels al veel opgezocht en ook bovenstaande tips opgeslagen.

Maar nog meer tips zijn altijd welkom!

@Damnatio ik zag dat jij er nu bent! Als jij of je date nog tips heeft, ik hou me aanbevolen!

#8

Curacao heeft echt mijn hart <3 Wil er supergraag nog eens terug.

Tips voor restaurantjes:

 • De buurvrouw
 • Trio penotti (de pindasoep is goddelijk)
 • De Gouverneur (reserveer een plekje op het balkon)
 • Karakter
 • Zus bij Playa Bieu

De strandjes zijn echt allemaal prachtig. Ik zou er zoveel mogelijk bezoeken als je de tijd hebt en meerdere op een dag combineren. Ik ben naar Kleine en Grote knip geweest, Cas Abao, Bluebay, Kokomo beach, Porto Marie (veel mooie vissen), Lagun (ook mooie vissen), Playa Grandi (zeeschildpadden maar strand zelf vonden wij vrij vies). Lagun, Porto marie en Kokomo beach waren mijn favorieten. En zeker naar Klein Curacao gaan! Als je snel zeeziek wordt ga dan met een catamaran. Oh en ik heb heel veel plezier gehad van mijn waterschoenen, veel stranden hebben kiezeltjes dus dat is met blote voeten niet zo fijn.

Flamingo’s spotten bij Jan Kok. Wij hadden daar uitzicht op vanuit onze accommodatie.

Verder gewoon op je spullen letten zoals in ieder ander land. En inderdaad geen spullen in je auto laten liggen. Wij hadden een auto gehuurd via onze accommodatie en daar zijn bijvoorbeeld de hoedenplanken uitgehaald zodat potentiële dieven ook direct zien dat er echt niets in de auto ligt. Zoek van tevoren dus ook op of je wel of geen koelbox mee kan nemen naar een strandje. Bij Kokomo beach mag dat bijvoorbeeld niet.

Ik heb twee keer een lekke band gereden door de wegen naar bepaalde strandjes dus hou je banden goed in de gaten. Je hebt super veel tire services langs de weg staan en het kost niet veel geld om een band te laten repareren dus no worries als dat gebeurt. Kost wel wat tijd (want Curacaos tempo haha) maar het heeft ons echt hele leuke gesprekken opgeleverd met locals daar. Had die lekke banden dus niet eens willen missen.

Stel je in op het langzame ritme en tempo daar want haast en ongeduldigheid matchen niet met Curacao haha. Ik vind het echt dé plek om te onthaasten.

Heel veel plezier!

3 likes
#9

Ah Scuba Lodge is top! Ook wandelafstand van het centrum. Zit ergens een paar gebouwen verder een restaurant waar je heel lekker kan eten, even kijken of ik dat kan vinden
Edit: gevonden, BijBlauw

Edit: sowieso op maandag op cocktail en sushi avond bij Saint Tropez eten. Zit er ook praktisch naast. Vooral even vragen voor een tafel aan het water

1 like
#10

Ik had via mijn date een tour met een local (vriend van mijn date die daar weer woont) en dat vond ik ook heel tof. Hij laat ook dingen zien die je anders niet zou zien en hij rijdt de hele dag. Vooral voor oriënteren op het eiland erg leuk vond ik. Hij wil hier zn werk van maken, dus mocht je geïnteresseerd zijn dan kan ik zn nummer wel doorgeven :slight_smile: verder kan ik niets toevoegen aan wat al gezegd is hier geloof ik

1 like
#11

Klinkt heel leuk! Vooral om het begin van de vakantie te doen, dan hebben we daarna nog tijd om eventueel ergens terug te gaan naar wat hij ons heeft laten zien. Ik ga vanavond even overleggen met mijn vriend. Ik stuur je wel even een pb als ik zijn nummer wil.

1 like
#12

Doe maar!
Oh en hij maakt ook een filmpje achteraf, zodat je de de tour nog eens terug kan kijken. Hoef je je zelf niet zo druk te maken om foto’s ed

1 like
#13

Hoi ben ik weer! Is het aan te raden om een creditcard mee te nemen(nog aan te schaffen)? Of is dit niet nodig? Ik lees dat je bij sommigen auto verhuurders alleen met creditcard kan betalen? Of valt dit allemaal wel mee?

#15

Ik gebruik echt nooit CC op curacao. Pinpas is voldoende, omdat je met autoverhuur/appartement borg betaald.

1 like
#16

Ik doe even een upje. Ik ga inmiddels over 11 dagen, dus mocht er iemand nog meer of andere tips etc. hebben :blush:

#17

Wij zijn een van de dagen dat we met de auto op pad waren bij een leuk restaurant geweest, meer in het Westen van Curacao. God ik moet echt even zoeken wat dat was, was een tip van een collega van mij en het was idd suuuuper lekker.

Er zat een wilde tuin of een park-achtig iets bij, was best freaky, we gingen daar rondlopen, maar je kon daar makkelijk verdwalen, haha smalle paadjes door woeste begroeiing.

Edit: heel die weg op Google Maps vervolgd: Landhuis Daniel heet het!

1 like
#18

Ik vind een creditcard geen gek idee hoor. Beide keren dat ik er ben geweest waren de pinautomaten leeg en zaten heel veel mensen zonder geld. Dan is een creditcard altijd handig.

Ik vond klein Curaçao trouwens ook echt het allerleukste. Je kan daar met schildpadden snorkelen :turtle: dat was zo zo zo leuk

1 like
#19

Even een upje, ik ga binnenkort ook naar curaçao! (yahoeee)
Maar welke app gebruiken jullie voor navigatie? Ik probeer maps.me, maar die werkt niet echt helaas

#20

Wij hebben de hele vakantie maps.me gebruikt en werkte echt perfect!

#21

JA Gooi ook tips op mij! Wij gaan in oktober :dancer:t2: