Dingen die je graag doet maar niet goed kan

Geïnspireerd door een post van @mimosa in het beutyblogtopic enkele dagen geleden. Wat doe jij graag maar kan je niet goed? Omdat we allemaal wat meer zouden moeten aanmodderen en je niet pas een hobby mag starten als je aanleg voor iets hebt en het plan hebt de beste te worden.

Ik wil zelf een dartsbord kopen. Ik kan dit helemaal niet. Twee op de drie pijlen eindigen naast het bord. En ik heb nul hanidgheid dus oefening zal weinig beter maken. Maar ik vind het leuk :woman_shrugging: Idem met bowlen. Doe ik al mijn hele leven graag maar ik gooi vooral putten in de baan en raak af en toe eens per toeval een kegel.

Dus… wat vind jij leuk om te doen maar ben je eigenlijk heel slecht in? Dit is een oproep om meer te gaan sucken in bepaalde van je hobby’s en dat niet erg te vinden.

8 likes

Voetballen! Ik lach me altijd kapot als ik het doe en ik kan er echt helemaal niks van.

7 likes

Zingen, ik ben een valse kraai maar ik geniet er zó hard van. En dan vooral ook mijn eigen tekst gebruiken :joy:

13 likes

Bulletjournallen. Maar dat doe ik veel te weinig omdat mijn inner perfectionist er niet tegen kan als het niet helemaal perfect is.

3 likes

Bakken! Vind het leuk om te doen, maar er gaat altijd wel iets fout.

Edit: heb net weer iets ‘simpels’ gemaakt :joy:

14 likes

Zingen. Het is niet afgrijselijk, maar ook zeker niet goed. Maar ik vind het leuk dus ik doe het lekker toch.

1 like

Tekenen, opzich wel leuk om te doen maar ik bibber heel erg dus vloeiende lijnen maken lukt niet

1 like

Zingen inderdaad! Maar alleen als niemand luistert ook of als iedereen zit mee te blèren dan klinkt het niet zo afgrijselijk.

1 like

Twerken

19 likes

Heb je even…

1 like

Dansen. Ik heb geen ritmegevoel, ben nogal lomp in mijn bewegingen en heb eigenlijk niet veel controle over mijn lichaam. Ben ook niet in staat om danspasjes na te doen/te onthouden. Maar het lijkt me zoo vet om te doen!

6 likes

Same haha. Ben dan ook motorisch gestoord, werkt ook niet mee :joy:

1 like

Haha wat cool, darten en bowlen, dat hoor ik nou eigenlijk nooit iemand zeggen. Leuk!

2 likes

Ik vind make-up, nagellak en al dat soort beauty-dingen echt SUPER leuk om te doen (lekker rustgevend en geestdodend), maar ik kan er echt niks van. Ik werk slordig en assymetrisch, het eindresultaat ziet er op mezelf nooit zo top uit, ik weet niet wat het is. Ik doe dan wel echt mijn best maar ik kan het gewoon niet. Slechte fijne motoriek en beauty-inzicht ofzo. Mijn handschrift is ook zo onleesbaar en mannelijk, dus toch die motoriek denk ik. Of het staat mij gewoon niet. Zou ooit nog eens tips willen van iemand die hier super goed in is.

4 likes

Bakken en voetballen zijn ook herkenbaar!

En verder muurklimmen. Als kind dan want als volwassene nooit meer gedaan. Maar ik geraakte alleen maar het beginnersmuurtje op al vond ik het heel tof.

En badmintonnen. Jaren gedaan maar buiten knalrood zitten en af en toe met geluk eens een pluim raken gebeurde er niet veel.

En boogschieten. Maar 1x in m’n leven gedaan en mezelf alleen maar pijn gedaan want toen ik de boog losliet om te schieten zat m’n borst ertussen, maar het was fantastisch.

3 likes

ik denk dat ik eigenlijk niet graag dingen doe waar ik niet (enigszins) goed in ben, behalve zingen. Hoewel ik dat dus eigenlijk alleen ‘durf’ in een karaoke setting na een paar wijn. Anders schaam ik me omdat ik geen toon kan houden en zo vals zing als een kraai.

3 likes

Ja eens… bij mij hangt iets leuk vinden ook wel samen met of ik er goed in ben geloof ik, of iig met dat ik er gemiddeld/niet slecht in ben. Dingen waar ik slecht en ook niet leerbaar in ben vind ik verschrikkelijk, ik haat het gevoel van falen gewoon XD

Dansen! Ik heb vorige maand mijn moed bij elkaar geraapt en me eindelijk aangemeld voor dansles. Vind het heel leuk maar ik ben er echt niet goed in.

4 likes

Dansen! Als ik met m’n vriend dans (die dus echt het ritmegevoel in z’n bloed heeft gewoon) dan eindigt het altijd in een debiel gebeuren waarin we uiteindelijk maar expres domme bewegingen maken omdat ik een onbuigbaar stuk hout ben zonder enig gevoel voor ritme, souplesse of elegantie.

2 likes

Daarom dit topic, om te tonen dat dat eigenlijk onzin is of zou moeten zijn!

Ik heb ook wel veel dingen die ik niet goed kan en echt een hekel aan heb. Zoals taal bijvoorbeeld. Of dansen, daarbij geraak ik alleen maar gefrustreerd over dat ik de bewegingen niet snap en niet kan nadoen. Of tekenen, ik zie me nog steeds huilen als 12-jarige omdat ik een clown moest tekenen maar dat echt niet lukte. Als je iets niet goed kan en je doet het ook niet graag dan hoeft het ook niet (qua hobby’s hé). Maar ik ben er zeker van dat iedereen ook dingen heeft die ie niet goed kan maar wel blij van wordt, zoals ik dan heb met dartsen, bowling en badminton. Daarbij krijg ik echt niet dat tekenlesgevoel maar ik vind het gewoon leuk.

Ik denk dat het verschil is dat ik zowel niet de intentie heb om goed te worden in tekenen als in dartsen. Maar ik heb ook niet de intentie om slecht te tekenen want het spreekt me totaal niet aan en boeit me niks, maar ik heb wel de intentie om slecht de dartsen want ik vind dat fout gooien gewoon leuk.

2 likes