Ik probeer dan altijd veel groenten te kopen die ik in meerdere gerechten kan verwerken. Bijvoorbeeld een bloemkool en daar snijd ik roosjes van, de ene keer doe ik het door de curry. De andere keer smeer ik ze in met een kruidenolie (zonnebloemolie, peper, zout, komijn, korianderpoeder en piment) en rooster ik ze 45 minuten op 220 graden.
Je kan een lekkere risotto of pasta maken met pompoen, maar ook parten flespompoen in de oven roosteren en de laatste 10 minuten insmeren met een mengsel van sriracha en roomkaas. Doperwten zijn lekker door een couscous salade, maar ook door de pastasaus.
Je kan ook een keertje okonomiyaki maken (Japanse hartige pannenkoeken), daar gaat Chinese kool doorheen. De rest van de Chinese kool kun je dan door noedels doen.
Dit zijn dingen die ik wel vaak maak:
- Couscous salade
- Tomatenrisotto
- Burrito’s met kidneybonen, gepelde tomaten, paprika, mais en fajita kruiden (in de oven gegratineerd met kaas
- Kleine tortilla’s met een salsa van avocado, tomaat, rode ui, tomaat, rode peper en knoflook. Serveer je met little gem en yoghurtsaus. Eventueel met gemarineerde gebakken kip als je dat eet
- Bloemkool roosteren in de oven
- Wortels roosteren in de oven (ook met zo’n kruidenolie)
- Flespompoen met sriracha roomkaas
- Curry
- Soep met een lekker broodje
- Noedels met gewokte groenten en een aziatisch sausje
Verder maak ik ook graag gestoomde aardappelen als ik agv eet. Je wast de aardappelen en snijd ze in vieren. Vervolgens kook je ze beetgaar en giet je ze af. Daarna doe je een klontje roomboter, een snufje zout en wat groene kruiden in de pan (bv peterselie, dragon of bieslook) en doe je het deksel erop. Na twee minuten even doorroeren en daarna nog 5 minuten laten stomen. Dan stomen ze droog in hun eigen stoom en worden ze lekker hoog op smaak.
Ik heb dus wel een keukenkastje vol met allerlei verschillende soorten kruiden, sojasaus, honing, mirin, sushi azijn, andere soorten azijn, vissaus etc. Dat is in het begin wel een investering als je dat soort producten niet in huis hebt, maar daarna is het heel erg makkelijk om simpel eten lekker te maken.