Hairextensions

Ik heb heel veel gedoe gehad met mijn haar de afgelopen jaren. Een paar periode’s van extreme haaruitval en het wordt denk ik gewoon niet meer wat het was. Nu is mijn haar vrij lang (op mijn bh bandje) maar vooral aan de onderkant lijkt het dun. Ik zou dus voornamelijk extensions nemen voor het volume en niet voor de lengte.

Ik ben toch vaak onzeker over mijn haar en het lijkt me echt fijn om een keer gewoon een volle bos haar te hebben. Maar er hangen ook wel veel nadelen tegenover zoals het prijskaartje, de verzorging en hoe ziet je eigen haar eruit nadat de extensions eruit zijn?

Nu ben ik gewoon benieuwd of hier meiden zitten die extensions hebben of hebben gehad. Of bijvoorbeeld vriendinnen.

:raising_hand_woman:t4:‍♀️ Zelf gehad en zelf gezet haha. Ik kan ze zetten met bondjes en heb zelf een Flip in, clip ins en ook met bondjes gehad. Als je nog iets wil weten mag je het altijd vragen natuurlijk!

Haha ja krijg niet echt veel reacties :frowning:
Maar hoe is je eigen haar nadat je het eruit haalt? Lees op veel verschillende websites dat als je dit gewoon professioneel laat doen er niks aan de hand is maar ben toch bang dat het mijn eigen haar beschadigt. Ik heb al niet zo heel veel en sterk haar.

Eigenlijk wat je zelf al zegt. Als je het bij een goede professionele extension salon laat zetten en (héél belangrijk) ook daar weer uit halen, heeft je eigen haar er weinig tot niks van te leiden. De keren dat ik heb gezien dat er eigen haar beschadigd was geraakt, waren de extensions super slecht gezet, te hoog, te laag, te slordig of op de verkeerde manier verwijderd of zelfs zelf eruit gehaald.

Wel belangrijk is natuurlijk dat je ze ook zeld goed verzorgd en niet verwaarloosd. Dit wil onder andere zeggen dat je een goede bijpassende shampoo en conditioner moet aanschaffen, alleen borstelen met een borstel die geschikt is voor extensions, goed en veel borstelen zodat je geen klitten krijgt en ze niet in de knoop raken (heel belangrijk!), geen conditioner op de bondjes etc. Maar dit zal een goede salon je allemaal tot in details uitleggen. Bij sommige salons krijg je zelfs de na verzorging mee na je behandeling.

Ik zou zeggen als je echt geïnteresseerd bent ga dan eens op zoek naar een goede extension salon, lees recensies op internet en bel ze of ga eens langs voor wat meer informatie en uitleg.

Ik heb inmiddels alles wel gehad en geprobeerd. Mijn favoriet blijft de double hair van balmain, kan je meerde keren eventueel omhoog laten plaatsen. Maar het is super persoonlijk wat je fijn en lekker vind zitten. Heb een periode heel veel stroken/matjes gehad, met microringen die ik om de paar maanden weer omhoog liet plaatsen, maar heb nu weer vooral losse extensions. Ik kom voor alleen volume vaak uit op 50-75 stuks. Als je het op tijd eruit haalt heb je verder geen schade aan je eigen haar. Zou dat in jou geval gewoon door de salon zelf laten doen. Zou ook vooral foto’s bekijken als die op de website staan en eventueel een afspraak maken voor meer informatie.

1 like

@Rozecoupeschaar het is wel zo toch dat je altijd je haar moet stylen? Dus föhnen, krullen of stijlen? Dat heeft dan natuurlijk wel invloed op je eigen haar.

Ik was mijn haar nu 2 keer in de week. Kan dat met extensions ook of moet je je haar dan wel vaker wassen?

@Diafragma ja beauty bij roos heeft ook mijn voorkeur! Ziet er heel netjes en mooi uit.

1 like

Als ze echt goed zijn gezet hoef je er inprincipe niet veel aan te doen. En bij krullen vallen ze vaak er sowieso mooi doorheen. Maar dus als ze goed zijn gezet vallen ze zo door je eigen haar, dat je niet ziet dat er extensions in zitten. Dan moet het natuurlijk wel dezelfde structuur etc als je eigen haar hebben. Logisch, maar als je zelf steil haar hebt en je zet er golvende extensions in, moet je ze natuurlijk wel stylen.

2x per week kun je gewoon aanhouden. Extensions worden niet vet of wat dan ook (tenzij je er veel versteviging oid in doet)

1 like