Het Plantentopic

#2041

Heeft iemand trouwens tips waar je goedkoop binnenpotten kan krijgen? Ik heb altijd veel kleine over, maar wil nu een paar planten in grotere potten zetten. Daar heb ik helaas geen binnenpotten voor.

#2042

Ver hoor!

Ik heb het ook eens gehad; groeide er paardebloem in mn blauwvaren, maar dat was minder charmant.

1 like
#2043

Ah nee wat zonde! Wat voor alocasia is het?

#2044

Ik had dit al eerder op iemand geantwoord maar dit hielp bij mijn alocasia elephant ear:
Ik denk dat ik de alocasia-code gekraakt heb. Ik heb er ook een die binnen no time drie van de vijf stengels geknakt had hangen. Toen heb ik m tegen een raam aangezet met geen direct zonlicht en dusdanig geschoven dat de bladeren leunen tegen het raam/kozijn. Dus het gewicht van het blad wordt opgevangen. Elke dag z’n bladeren sproeien en nu heeft ie zeven gezonde (leunende) stengels en is er nog geen één geknakt.

1 like
#2045

Misschien ook nog een tip om zodra hij een nieuw blad krijgt, de kleinste en meest hangende stengel af te knippen (alleen als er een stengel is die heel erg gaat hangen natuurlijk, anders mooi zo laten). Zo doen wij het nu al twee lentes en dat gaat heel goed!

1 like
#2046

Zijn dit nou nieuwe “bladeren”, worden dit bloemen of groeit er een hele andere plant doorheen??

1 like
#2047

Volgens mij is het de alocasia portadora!

#2048

Die zijn prachtig! Heb je m laatst verplaatst?

#2049

Ik heb het een mega mooie calathea ornata voor 7 euro gekocht bij jumb.o! Nav @Charliee in het ongemakkelijke momenten hahaha. Overigens heb ik mijn andere calathea verplaatst van pal voor raam op het zuiden naar een plaats met weinig direct zonlicht en sproei ik hem nu elke dag. Ik hoop dat ie weer ‘terug’ komt.

2 likes
#2050

Ooooh dat is echt een super goede vondst! Bij de Jumbo nog wel haha

1 like
#2051

Ja vond ik ook! En hij is zo mooi :smiling_face_with_three_hearts:

1 like
#2052

Mag ik hier ook een vraag stellen over buiten planten? Ik heb een rhododendron en er zaten heel veel knoppen in. Maar nu komen er uit de knoppen gewoon nieuwe groene bladeren. Wat kan er gebeurd zijn?

#2053

Haha hardop moet lachen

#2054

Ik heb net een tradescantia flumens quadric gekocht.
Kan ik die makkelijk stekken? Wil er eigenlijk meerdere…

#2055

Ik heb een madagascar jewel gekregen. Ik vind hem als klein plantje mooier dan als grote plant.

Klein, met mooie witte lijnen: image
Groot, geen witte lijnen maar wel een gekke stam: image

Kan ik hem gewoon klein houden door hem niet te verpotten naar een grotere pot?

#2056

Nee, hij staat eigenlijk al meer dan een jaar op dezelfde plek. Ik heb er laatst wel wat nieuwe aarde bij gedaan. Niet verpot, maar aangevuld.

#2057

Zijn er mensen die zoiets gebruiken?

Ik voel gewoon altijd met mijn vinger hoe nat de aarde is. Misschien is het een domme vraag hoor, maar als je zo’n ding in de potgrond prikt, beschadig je dan niet de wortels van de plant?

#2058

Ik heb deze, omdat het ons nooit lukt om een plant langer dan een half jaar in leven te houden. Op zich werkt ie wel goed. We gebruiken hem nu een paar maandjes, dus kan nog niet zoveel over de lange termijn zeggen. Overigens kan de aarde bovenin heel droog voelen, maar onderin nog flink nat zijn. Ik probeer hem trouwens altijd op dezelfde plek te prikken.

Maar als iemand een beter idee heeft?

1 like
#2059

Ja ik zat er ook aan te denken om zoiets te gebruiken omdat ik een paar grote planten heb die ook in een flinke pot zitten. Ik kom niet met mijn vinger bij het onderste gedeelte van de aarde en heb dan geen idee hoe nat het daar nog is.

Misschien valt het ook wel mee hoor, maar ik kan me voorstellen dat een plant het niet echt leuk vindt als de wortels ineens met zo’n prikding doorboord worden :thinking:

#2060

Raar is dat he, als ze voor je gevoel uit het niets achteruit gaan. Geef je ‘m nog wel hetzelfde water? En geen extra voeding gegeven na de nieuwe aarde neem ik aan?

T weer is ook verandert. Misschien niet luchtvochtig genoeg?