Nieuws, actualiteit en politiek #2 (Deel 1)

Ik denk dat de basis is dat mannen bepalen wat de kleding voor de vrouw moet zijn. Dat dat krom is en meer zeggenschap van vrouwen in moet zitten.
Al is een kleding voorschrift ook bijzonder. Persoonlijk denk ik, trek aan waar jij je goed bij voelt.

1 like

Nou… Dit is natuurlijk mogelijk precies het probleem waarom er zo veel geweldsincidenten zijn met jonge mensen. Met 18 zijn je hersenen nog niet volgroeid en kan echt niet elke 18 jarige oorzaak-gevolg zien of een oplossing vinden nadat er iets gebeurd (vrienden tegenhouden, je melden in Spanje ipv vluchten). De leeftijd heeft hier juist alles mee te maken en ik vind het heel goed dat de ouders naar de politie zijn gestapt hier.

1 like

Ik snap echt heel goed dat ouders proberen te voorkomen dat hun kind een aantal jaar de gevangenis in moet. Je hoeft niet mee te werken aan je eigen veroordeling, dan hoeven ouders dat imo ook niet te stimuleren

3 likes

Op zich eens, maar het is echt niet de leeftijd die dit excessieve geweld verklaard. Mijn leerlingen doen namelijk heel andere domme dingen. In Hilversum en omgeving is een groot probleem met harddrugs onder scholieren. Vermoed dat dat een belangrijke factor is inclusief het vluchtgedrag.
Edit: en op zich snap ik het punt van @traveljunkie wel over het niet hoeven meewerken aan een veroordeling. Als wij een leerling betrappen met softdrugs onderweg naar Spanje geven we diegene ook niet aan, maar zetten diegene linea recta op het vliegtuig naar huis. Maar ik vind moord wel echt iets anders, omdat het ook om een onschuldig slachtoffer gaat. En als je op die manier redeneert zouden ze ook niks gaan zeggen bij een verhoor. Dan hoop ik maar dat er camerabeelden zijn. Wegkomen met moord zou ik echt een groot onrecht vinden en onverteerbaar voor de nabestaanden.

5 likes

Ja als er niet genoeg bewijs is voor een veroordeling zullen ze vast zwijgen. Je moet voor een veroordeling niet afhankelijk zijn van een bekentenis

Drie weken undercover als flitsbezorger in Amsterdam

Jeroen Bergeijk heeft altijd van die interessant rapportages. Ook dat hij undercover bij de wehkamp en bol magazijn heeft gewerkt en nu bij gorillaz.

Ik begrijp nog steeds niet waarom mensen hier bestellen als ze letterlijk boven een Albert Heijn wonen en krijg er ook een heel raar gevoel van hoe de klanten over het algemeen reageren op de bezorger.

En ik vind het helemaal raar dat de mensen voor wie dit een uitkomst zou zijn (ouden van dagen en andere mensen die slecht ter been zijn) het niet gebruiken. (@grace jij met baby krijgt voordeel van de twijfel hoor)

Daarbij bonuspunten omdat noblesse oblige in het stuk staat :sunglasses:

@Shaaar @Calabasas volgens mij vinden jullie dit ook interessant om te lezen (bijna niemand geeft dus idd fooi)

25 likes

Exclusief voor abonnees :sob:

3 likes

Dat beeld van de ene millennial die nooit een koophuis zal hebben die voor de andere millennial, in koophuis, de stad doorcrosst :cry:

GEEF GEWOON FOOI OK

14 likes

Het beeld dat na drie weken bij mij blijft hangen, is dat van een generatie die bestaat uit twee gescheiden werelden: de ene millennial bedient de andere. Twee werelden waarin de ene millennial het moet doen met een weinig uitdagend flexbaantje en zich nooit een koopappartement in de stad zal kunnen veroorloven. En die de lifestyle van de andere succesvolle, welgestelde millennial mogelijk moet maken.

Vind dit wel treffend. Zie dat ook bij sommige well-to-do in mijn omgeving, die echt een soort bedienden hebben, waarvan ze het volstrekt normaal vinden dat die arbeidsrechtelijk veel zwakker staan dan zij. Had dat ook met die discussie gisteren over Jennie’s boshuisje. Vind weinig zo armoedig als een ander jouw levensstijl laten faciliteren. De vrije markt heeft ooit mede het einde van de standenmaatschappij ingeluid, maar die lijkt soms in volle glorie terug te keren.

19 likes

Ik kan me dus echt niet voorstellen dat je structureel gebruik maakt van deze services en het gevoel hebt dat je iets doet dat zou moeten kunnen. Binnen tien minuten boodschappen voor je deur? Bezorgservices die naar bijna alle afhaaltentjes gaan voor een paar euro? Je weet gewoon dat het te mooi is om waar te zijn en als het te mooi is om waar te zijn betaalt iemand in de keten de rest. Het salaris en de contractvorm valt me hier nog mee. Maar 80km per dag met soms 30kg op je rug om een of ander je geen blik waardig gunnend kreng een bak ijs te bezorgen? Niet oké.

19 likes

Niet alleen dat: dit soort diensten pretenderen een oplossing te zijn voor een probleem dat niet bestaat. Dat de meeste gezonde mensen die in een gebied wonen waar deze bedrijven opereren niet in staat zouden zijn zelf een snelle boodschap te halen. Het gevoel dat je deze diensten nodig hebt komt pas als ze je worden aangeboden.

De tweede en laatste keer dat ik zo’n dienst gebruikte stuurde de bezorger me achteraf trouwens nog een bedankje voor de fooi. Naahhhhhhhhh.

6 likes

Wow, ik las gisteren ofzo dat ze zei dat ze aanvoelde dat ze goud ging halen op de 10.000 en ze heeft het nog gedaan ook!:fire::fire::fire::fire::fire:

Sowieso even de video kijken, ze is zo goed!

30 likes

Ja en zie ook wel overeenkomsten met het boshuisje van Jennie. Ik vond dat toen al heel raar, de cryptos absoluut niet ok en met alle kennis van nu vind ik het ook echt heel kwalijk. Zij pretendeert echt een heel zacht lief persoon te zijn (denk ik ik volg haar niet) maar ondertussen is dit gewoon heel zakelijk en heel slim ten koste van anderen (je volgers) die en daar durf ik best vergif op in te leggen het 9 van de 10 keer onder aan de streep een stuk “slechter” hebben dan zij.

Ik ben opzich een oudere millenial en in mijn omgeving herken ik dit gelukkig echt absoluut niet. Ik geef de bezorger ook echt altijd fooi of ik ga t zelf halen.

@Shaaar ik verbaas me er ook over dat het lijkt alsof de generatie die niet meer wil vliegen voor het klimaat en zo bewust lijkt te zijn van onrecht etc schijnbaar ZO veel gebruik maakt van dit soort diensten en daar dan ook 0 problemen in lijkt te zien. En ik denk dat als er echt geld verdiend moet gaan worden het een stuk minder leuk wordt om te werken. Ik kan me ook gewoon niet voorstellen dat dit een rendabel verdienmodel is.

@grace in Amsterdam kan je letterlijk overal waar je bent binnen 10 minuten in 3 verschillende supermarkten staan dus het is ook echt echt niet nodig.

@Calabasas ik vind het knap hoe neutraal de journalist het stuk eigenlijk opschrijft en je als lezer eigenlijk niet anders kan dan een negatieve conclusie trekken.

Als iemand trouwens postief is hierover dan ben ik ook wel benieuwd waarom.

En ik ben ook niet heilig ofzo want ik bestel ook wel eens eten en iets bij bol of de wehkamp maar dit gaat me dan weer echt te ver omdat ik het gewoon zo onwijs onzin vind.

4 likes

Geven jullie de bezorgers cash fooi, of via het bezorgsysteem? Ik heb niet altijd cash in huis dus dan komt fooi via bijvoorbeeld ubereats wel handig uit, maar ik vraag me dus af of dat wel echt volledig naar e bezorger gaat. Heb het al 3x aan een bezorger gevraagd, maar krijg steeds een vaag antwoord.

In Utrecht rijdt een bezorger rond als batman en RTV Utrecht heeft hem geïnterviewd. Was ook best schrijnend: In Utrecht bezorgt Batman je eten: 'Mijn werk is nu niet meer zo saai' | RTV Utrecht

2 likes

Vroeg mij ooit hetzelfde af en heb toen een poll aangemaakt. De meeste mensen gaven toen aan geen fooi te geven en daarna ging het over kappers fooi geven. Toen werd het mij te ingewikkeld en werd het, voor mij, loon krijg je en fooi verdien je. Ik zou een bezorger niet zo snel fooi geven maar met snertweer of kerst voelt dat wel anders

3 likes

Maar overschat je dan de principes van deze generatie niet? Veel millenials hebben geen ruggengraat. De gemiddelde millenial wilt best afval scheiden en eventueel ook wel een stukje vlees laten staan, maar is verder vol eigen geluk eerst en nimby. Ik ken geen enkele leeftijdsgenot die daadwerkelijk niet vliegt en as we speak zit zelfs midden in een pandemie een groot deel vakantie te vieren met vliegreizen op locaties die je per trein en auto kan bereiken. Dit is de generatie die ongelofelijk mild is en alles wat je voorhoud slikt. Arbeidsmarkt, huizenmarkt, onderwijs, de aarde, gelijkheid. Alles verpauperd en het hoogste wat er gebeurt is een keer een grote klimaat of vrouwenmars. Het is in mijn ogen ook echt niet de rijke milennial en zeker niet de mid 30 randstedelijke variant die nog net op tijd ‘binnen’ was qua luxe, die een hekel heeft aan ongelijkheid of ook maar overweegt daar serieuze stappen in te maken. Hooguit hebben ze Klassen gezien en voelen ze nu mee met arme kindjes uit achterstandswijken waar ze aan denken terwijl ze hun eigen kroost een school verderop parkeren. Oke ik haat onze generatie. Moge dat duidelijk zijn.

Ik heb bijvoorbeeld ook vriendinnen die dingen beweren als: ik ben vóór gelijke kansen, maar sociaal vangnet vind ik dan niet zo nodig.

31 likes

Ik ben het in grote lijnen eens met wat je zegt, maar vraag me af waarom je dit ziet als een generationeel probleem? Vind je dat de generaties voor of na millenials het op deze vlakken beter doen/deden?

Hangt vlg mij van de app af als in, bij Thuisbezorgd komt het bij het restaurant terecht dat kan bepalen hoe ze het verdelen kennelijk Digitale fooi geven: bij wie komt het geld terecht? | RTL Nieuws

Ik had ook eens dat de bezorger het niet zeker wist, zorg daarom dat ik altijd kleingeld thuis heb. Bij Ubereats weet ik het niet.

Wilde laatst ook de jongen van Bloomon fooi geven maar hij wilde het echt niet aannemen haha dus toen ging ik twijfelen of het erg not-done was.

@Egel bij de kapper doe ik het dan weer niet, oeps maar dat boek ik via Treatwell. Voelt ook gek om dan wat achter te laten maar kan wel

2 likes

Geen idee, zijn niet mijn generaties. Misschien is het ook niet generationeel. (Edit: ik denk dat er sowieso veel verschillen in generaties zitten om daar echt in te generaliseren. Zette het hierboven ook wat dik aan.) Maar wij zijn wel een generatie die het beduidend slechter heeft dan voorheen én de eerste die zeer serieuze last kan krijgen van problemen in de toekomst. Dat een groot deel van de generatie daar als een stel makke schapen naar zit te kijken, de deuren en ramen dichtdoet en zolang er niks bij hen thuis gebeurt niks doet vind ik wel een generationeel probleem.

9 likes

Ik werkte ff bij thuisbezorgd en je krijgt wel fooien uitbetaald, maar je ziet nooit na je rit of en hoeveel fooi mensen hebben gegeven. Thuisbezorgd zei wel dat het allemaal naar jou ging maar ja dat weet je dus nooit zeker. @Scorpiovibes Wat jij zegt herken ik niet, ook als je thuisbezorgd besteld staat er volgens mij expliciet bij het kopje fooi geven dat je dan de bezorger fooi geeft. Maar misschien vergis ik me daar in.

Lees het artikel en even buiten het onderwerp om; ik erger me ENORM aan die uitspraak van die Valentino “vooral vrouwen”
Als een man alleen een boxershort aanheeft is ie nog steeds naakter dan een vrouw in een badjas of een t shirt met een string. Echt fucking irritante opmerking vind ik het.

5 likes