Ontharingstopic

#246

De eerste keer doet ook takkeveel pijn, maar daarna is het telkens maar een beetje. Ik doet een keer in de week in de douche en het valt reuze mee! Wel zorgt dat je goed scrubt tussendoor.

Ik weet niet meer zeker wie de tips gaf om benen te scheren en te smeren na het epileren, volgens mij @teal , echt hulde voor jou ik heb geen last meer van ingegroeide haren! Ik wil het al bijna opgeven terwijl epileren echt een uitkomst is voor witte benen met zwarte haren.

1 like
#247

Haha ja dat lees ik idd overal. Heb al 1x geprobeerd dat ding erop te zetten maar het trok mn huid al zo mee ofzo dat ik niet verder durfde. Misschien vanavond…

Werkt dat scheren zo goed ja? Moet ik dat ook maar doen. Had dat idd gelezen maar dat klonk een beetje als het teniet doen van mijn lijden :stuck_out_tongue: maar merk al wel dat ik snel ingegroeide haren heb nu.

Pff hoop gedoe toch wel, maar denk dat het wel de moeite waard is omdat er tegen m’n haargroei nauwelijks op valt te scheren haha. En daar krijg ik net zo goed irritatie enzovoort van…

#248

Yesss! Scheren na het epileren is echt mijn heilige Graal, ik zou willen dat iedereen die epileren opgeeft om de ingegroeide haartjes het zou proberen!

@littlenumbers, het doet je lijden absoluut niet teniet, omdat je alleen de haartjes die niet al geepileerd zijn (sorry, ik weet niet hoe je de umlaut op dit toetsenbord zoekt) scheert. De haartjes die niet al geepileerd zijn, zijn waarschijnlijk te dun/kort/deels ingegroeid om te epileren, en juist door ze te scheren maak je ze wat botter, waardoor ze makkelijker doorkomen en de erop volgende keer geepileerd kunnen worden. :relaxed:

4 likes
#249

Oeh dit ga ik ook proberen! Klinkt echt als een goede oplossing. Ik scheer nu één keer om de zoveel tijd om die haartjes wat stugger te krijgen zodat ze niet meer ingroeien, maar gewoon na het epileren is echt veel slimmer :smiley:

#250

Ik opende dit topic om de vraag te stellen waar jij nu precies het antwoord op geeft!:smile:. Moet alleen wel zeggen dat ik er wat tegenop zie om nu een scheermes over mn pas gewaxte (en dus gevoelige) downunder te halen. :thinking:

#251

Je kunt gerust een paar dagen wachten, hoor! Zolang je het doet voor ze daadwerkelijk ingroeien is het ok. :blush:

1 like
#252

Dat is beter dan ja! Thanks voor de tip iig!

#253

Ik ben in etappes m’n oksels aan het epileren hahahaha. Man die pijn. Bloedt idd ook een beetje. Volgens mij zijn m’n haren aan de lange kant maar als ik het weer eerst ga scheren en verder uitstel durf ik vast niet meer :stuck_out_tongue:

#255

Ja las dat dat bloeden normaal is in t begin idd. Volgens mij zijn de haartjes 4 mm denk ik dus valt nog mee. Was t niet max 5mm ofzo of wat is het minst pijnlijk?

Vind de onderkant vann oks nog t meest gevoelig, kan er ook niet helemaal lekker bij daar. Zweet staat me op de rug inmiddels haha en mn arm/schouders verkrampt. Maar even doorzetten idd :cool:

#257

Ah thanks voor de tip, dat hielp wel voor het onderste stukje. Meeste is weg, vind het gezegend voor nu haha. Misschien nog even laatste haartjes met pincet ofzo straks

#259

Zijn er mensen die Lumea gebruiken voor ontharen? Iemand die mij kan vertellen of het het waard is? Ik ben geïnteresseerd maar vindt het wel een dure grap.

#260

Ik heb sinds kort een epilator en crisis, dit doet zóveel pijn bij mn bikinilijn en oksels! Heeft iemand tips om de pijn wat te verzachten?

#261

@suus Ja ik gebruik het nu een jaar ongeveer denk ik. Bij mij groeien de haartjes daardoor heel traag. Maar echt helemaal weg is het niet. Plus ik vind het echt heel lang duren voor je benen. Omdat je telkens een paar seconden moet wachten tussen een flits. Ik had er zelf iets meer van verwacht, maar blijf het wel gebruiken omdat het wel fijn is dat ze zo traag groeien. Ben wel benieuwd of het bij anderen wel helemaal weg/glad wordt?

1 like
#262

Wat voor haren heb je? Doe je het ook op je bikinilijn? :slight_smile:

#263

Ik epileer mijn oksels en bikinilijn al een aantal jaar en echt: Houd vol! Het gaat echt minder pijn doen en ik ben elke keer zo blij met stoppelvrije oksels.
Tips? De huid goed strak houden en even doorzetten. Ik merk zelf ook dat als ik tussendoor mijn oksels een keer heb geschoren, dat het dan meer pijn doet.
En als het echt te veel pijn doet, doe het dan stukje voor stukje. Zo doe ik mijn bikinilijn steeds een stukje verder, waardoor het eerste stuk vrijwel pijnloos en snel gaat en ik dan nog maar even moet doorbijten. Zo ben ik volgens mij ook begonnen met mijn oksels

1 like
#264

Donkere haren en lichte huid. Dus dat zou het beste resultaat moeten geven. Bikinilijn ook, maar daar werkt het wel minder goed. Waarschijnlijk omdat ik daar een lagere stand gebruik omdat het anders pijnlijk is. De rest gaat prima op de hoogste stand!

#265

Oh slim! Ik houd inderdaad de huid ook strak, maar had denk ik soms iets te lange haren, het resultaat vind ik de pijn namelijk wel echt waard!

#266

Hier ook oksel-epileer-leed haha. Vanochtend ben ik denk ik wel een uur bezig geweest. Steeds een klein stukje en dan even uitpuffen. Het ging eigenlijk meteen al gigantisch mis omdat ik zo’n ‘okselfrummeltje’ (niet echt een wratje, maar gewoon een klein huidsteeltje) mee epileerde :scream: Bloeden…

Maar benen epileren vind ik zo’n uitkomst dus wil dit ook wel doorzetten. Nu de roodheid is weggetrokken zie ik al dat de grijze waas weg is, die ik na het scheren wel heb.

1 like
#267

Oksels epileren gaat bij mij binnen een minuut… scheren duurt langer want ik kan geen scheer beweging maken in dat kuiltje.
Dat apparaat douw ik er gewoon in zegmaar.
Bikinilijn epileren doe ik niet meer want werd niet glad omdat het een te grote aanslag is op de huid en haartjes en de haarwortels werd het een soort oorlogsgebied.
Ik heb het laten laseren en ben daar heel tevreden over. Het haar op m’n schaamlippen is niet weg maar ik scheer ongeveer 1 keer per 2 weken alles en dan ben ik lang genoeg netjes voor nog 2 weken.

#268

Aahh ja daar vrees ik ook voor met bikinilijn idd. En vraag me af tot hoe ver je kunt epileren daar :thinking:

Ik ga volgende week eens een poging wagen denk ik.