Sollicitatietopic


#1

Voor alle sollicitatietips, -zorgen, -frustraties en -successen.


Werk (algemeen topic)
#2

Ik wacht momenteel op een antwoord van twee (tweede) gesprekken en vind dat zo’n vervelende periode, begin dan gelijk heel het gesprek te herhalen in mijn hoofd en me druk te maken. En te bedenken wat betere antwoorden hadden kunnen zijn. :rolleyes:


#4

Het is zeker niet ongewoon om nu nog niks gehoord te hebben. Wat voor functie is het en wat doe je nu?


#6

Dinsdag hoop ik!


#7

ik ook precies hetzelfde en ik vind het ook vervelend dat er vaak zo veel tijd overheen moet gaan? met één baan ben ik al 4 weken bezig gvd? hallo?


#9

Ik denk dat het heel erg van bedrijf tot bedrijf afhangt of ze dat appreciëren of niet, vind ik zelf moeilijk in te schatten. Als je komende vrijdag nog niks van hen heb gehoord zou ik zeker bellen hoor!

@Jeg Kut is dat he. Ik snap ook niet waarom dat zó lang moet duren. Als je dan een standaard afwijzing terug krijgt denk ik ehm hallo? je bent met mensen bezig?!? :rolleyes:


#10

Ik heb intern gesolliciteerd, en eigenlijk is dit de eerste keer dat ik echt vanuit een baan solliciteer naar een andere baan. Vrijdag een online assesment gemaakt, nu hoor ik binnen een maand of ik op gesprek mag komen.


#11

Ik heb gesolliciteerd voor een traineeship en tijdens het eerste gesprek was de recruiter super enthousiast en had ze het meteen over contract tekenen. Inmiddels twee weken verder en nu blijkt dat ik opeens toch nog allemaal belangrijke gesprekken moet gaan voeren. Maak me ondertussen best wel zorgen dat ze me opeens toch niet willen…


#12

Ik ben vanochtend gebeld en mag vrijdag op gesprek komen. Dit gaat m worden.


#13

Mooi, heel veel succes alvast!


#14

Ik had toen het egf nog online was gepost over een bestuurssollicitatie die zo slecht ging dat ik me schaamde. Nog niet alle gesprekken zijn geweest, dus ik dacht dat duurt nog wel even voor ik wat hoor. Plus dat ik er zeker van was dat ik het niet zou worden. Nou ben ik net gebeld terwijl nog niet iedereen op gesprek is geweest en ik ben aangenomen??? Hahahaha ik snap er helemaal niks meer van, ben zo verbaasd


#15

Succes!


#16

Ik kom me hier ook even melden. Deze week heb ik een tweede gesprek bij een organisatie, maar heb de dag erna inmiddels ook een afspraak bij een andere organisatie voor precies dezelfde functie. Ik wil het sowieso beide aankijken, maar ik ben hier totaal niet ervaren mee. Heeft iemand nog tips over waar ik op moet letten tijdens mijn gesprek? Ik heb zelf wel een lichte voorkeur, maar misschien hebben jullie nog dingen waar ik zelf niet aan zou denken.


#17

Ik heb vanavond m’n allereerste ‘echte’ sollicitatie, maar ik twijfel nog heel klein beetje over de functie. Is dat bespreekbaar of not done? Het gaat om het aantal dagen.
@Jeg nice, succes vrijdag!
@PeachGoddess Gefeliciteerd!
@Sax Geen tips sorry, ben ook nieuw in sollicitatiewereld. Ik als leek kan alleen zeggen: bekijk waar je je het meest comfortabel voelt tijdens het gesprek :slight_smile: Succes!


#18

Ja, dat is bespreekbaar hoor. Ik zou voorstellen wat jij wenst en vragen of dat mogelijk is. Succes alvast! Laat je weten hoe het is gegaan?

@Jeg Wat ontzettend fijn!
@PeachGoddess Gefeliciteerd!


#19

Nou, iets gehoord van één sollicitatie (waar ik heel veel opdrachten voor gemaakt had en wat ik echt heel graag wou doen): ben het niet geworden :disappointed:. Baal er echt heel erg van, kreeg de feedback dat mijn opdrachten heel goed waren en ze mij een erg goede kandidaat vonden, dat het een moeilijke keuze was maar een andere kandidaat een betere achtergrond had. Vraag me soms af of er wat mis is met me dat ik steeds eeuwige tweede keus ben.


#20

ha wat toevallig, ik heb ook een afwijzing gehad (heb nu iets van 4 dingen lopen), ook met dezelfde reden en wat ironisch was was dat deze solli nav een bericht was dat ik op linkedin had gezet ‘ik zoek al maanden maar word vanwege gebrek aan specifieke ervaring steeds afgewezen maar heb wel al 8 jaar werkervaring’ naja dus ik werd uitgenodigd om kennis te maken en om te solliciteren en toen zeiden ze ja nee wij snappen dat wel wij kunnen daar wel doorheen kijken enzo en wij zien jouw skills wel in
word ik gebeld: “het is iemand anders geworden want die heeft ervaring met dit werk” hahahaha ik moest lachen ik zei weet je hoe ironisch dit is?
maar ik vind het niet erg want ik wilde deze baan al niet meer, heb mijn ogen nu op een andere, daarbij weet ik vrijdag pas meer want dan is mijn gesprek


#21

Wauw, dat is echt belachelijk van hen?! Hoe reageerden ze toen je hen erop wees hoe ironisch dat is? Ik duim voor je vrijdag. Veel succes!


#22

ze zei dat ze het wel begreep en dat ze mijn waarde wel inzag en of ze mij in de portefeuille mocht houden dus ik beaamde dat, het was geen onprettig gesprek maar ik moest er eigenlijk gewoon om lachen?


#23

Bah, wat jammer! Maar je bent echt niet de eeuwige tweede keus! Op een gegeven moment is het jouw tijd en ben je de eerste die ze willen :blush:, ben ik zeker van!

@Amphitrite Dankje nog voor je antwoord! Heb het gedaan en was heel positief. Een baan sowieso, functie is nog nader te bepalen :slight_smile: