Tips, ervaringen & aanraders

zwanger-en-kinderen
#2256

Toen ik nog borstvoeding gaf heeft hij een keer 14 dagen niet gepoept. Gewoon vrolijk, geen dikke buik, at goed. Ben bij de huisarts geweest toen en zij gaven laxeermiddel mee. Diezelfde middag kakte hij z’n broek vol dus uiteindelijk niet gebruikt. :joy:

#2257

Zo hey, lang hoor. Ze verteren de borstvoeding dan volledig? Weet je nog wat huisarts er over zei?

#2258

Die Natusan waar ik het over had hierboven! Die gaat hier heel goed met de gevoelige huid.

1 like
#2259

Helemaal overheen gelezen, dank je wel

#2260

Klopt, huisarts heeft gebeld met een kinderarts en die zei inderdaad dat alles dan verteerd wordt. Vond het ook bizar lang!

#2261

Ik gebruik de huidolie van Neutral en verder eco by Naty (oa te koop bij Etos). Daarvan gebruik ik nu de body wash en shampoo, ik heb er ook body lotion van, als de huidolie van neutral op is wil ik die gaan gebruiken (kraamhulp had die we cadeau hadden gekregen van neutral geopend). Verder de tepelcreme en had er borstcompressen van. Vond die fijner dan die ik nu heb (kruidvat eigen merk) want oa ook een bredere plakstrip, maar kruidvat zit hier int dorp en etos niet en was nog niet mobiel genoeg om naar de etos te gaan toen ze op waren.

Eco by Naty gebruikt natuurlijke en biologische ingrediënten, geen parabenen en andere troep, wat er aan geur aanzit is afkomstig van plantaardige geurstoffen, de flacons zijn gemaakt van suikerriet en volledig recyclebaar en bv de borstkompressen zijn ook helemaal plastic vrij. De producten zijn ook ecologisch gecertificeerd (door een vd meest veeleisende organisaties op dat gebied) en het belangrijkste; prima betaalbaar (als ik het goed zeg goedkoper dan bv Naif, wel iets duurder dan Neutral geloof ik)

2 likes
#2262

Allebei mijn bv boys kakten 1x per 14 dagen :speak_no_evil:. Geen idee waarom, maar ze hebben er nooit last van gehad! Ging over toen ze vast voedsel gingen eten

1 like
#2263

De dermatoloog waar ik bij loop voor mijn zoontje, raad balneum af. Hier schijnen best wat dingen in te zitten die de huid irriteren. Bij de apotheek kan je fijne badolie kopen, zonder troep en die de huid vet blijft houden.

1 like
#2264

Ik wil graag het liefst parfumvrije producten die geen fortuin kosten :slight_smile:

#2265

Waar ik nu woon zit ook alleen een kruidvat, dus het zal sowieso iets worden wat ik online kan bestellen worden dan denk ik.

#2266

Ik gebruik eigen merk Etos. Tot 1 jaar heb ik bij de jongste alles van drs Leenarts gebruikt

1 like
#2267

Mijn baby girl wordt binnenkort geboren en ik vind het ook belangrijk parfum en rotzooi vrij spul te halen. Dus absoluut geen zwitsal of iets dergelijks (geur alleen al maakt me misselijk :stuck_out_tongue: ) Zelf gebruik ik ook producten waar zo min mogelijk rotzooi inzit.

Vond dit ook heel lastig om te kiezen wat nou echt dan ook goed is en ik heb via de website van dr jetske ultee productadvies voor kindjes gevonden (ben sws fan van jetske). Moet je eens op googlen, krijg je meteen een lijst met producten die “babyproof” zijn en de meesten kosten maar een paar euro!

Had zelf de lijst uitgeprint en meegenomen naar de etos en kruidvat en zo alles gehaald :smile:

3 likes
#2268

Wanneer zijn jullie begonnen met badolie en bodycreme enzo? Hier wordt in principe aangeraden alles gewoon met water te doen zonder spul, maar op den duur lijkt dit me ook wel lekker (en heb heel veel Naïf spullen die ik nu zelf aan het opmaken ben haha, super zonde)

1 like
#2269

Ik doe het met bijna 2 jaar nog steeds niet :see_no_evil: Alleen wat neutrale shampoo 1x in de week, verder alles met water.

1 like
#2270

Ik gebruik het alleen als ze echt heel vies is. Bodywash maar 1x, dat ze echt een flinke spuitluier had en het overal zat. Haartjes hebben we de eerste keer, paar dagen na de geboorte, met shampoo gewassen omdat er nog allemaal opgedroogd bloed enzo inzat. Nu spoelen we die eigenlijk steeds alleen met water uit. Badolie heb ik 1x gebruikt, zon testertje want de kraamhulp zei dan droogt der huid wat minder uit van het badje. Maar vond het niet lekker ruiken en merkte weinig verschil eigenlijk met wanneer ik daarna dus der buikje/handjes/voetjes met een drupje huidolie insmeer.

@Velvetbetty ik heb ze ook online besteld idd, zag pas later toen ik een keer in de Etos had dat ze ze daar ook hebben. Ze hebben er ook luiers van ed maar die heb ik nog niet geprobeerd.

1 like
#2271

Hier ook met bijna 2 nauwelijks. Nu wel 2x in de week d’r haar met shampoo van hipp, maar verder staat ze vooral onder de warme douche en ze ruikt lekker haha.
Bij die kleine dus ook nauwelijks. Bodylotion gebruik ik bij de oudste wel vaker. Maar ze heeft ook een bizar droge en gevoelige huid, dus als ik het niet doe krabt ze zichzelf open.

1 like
#2272

Ik al wel vanaf de kraamweek. Niet iedere dag hoor. Maar in bad doe ik een klein beetje naif en hij heeft best snel een vettig en muf hoofdje. :sweat_smile: Dus die was ik ook wel met naif baby shampoo.

2 likes
#2273

Weet niet of het al gezegd is maar Kruidvat heeft ook eigen merk parfumvrij. Heb ik de eerste maanden gebruikt en is net zo prima als Neutral. En maar €1.89 dacht ik.

1 like
#2274

Thanks voor de tip! Ik vind het allemaal maar lastig om tussen zoveel merken te moeten kiezen, als ik bezig ben met de uitzet lijst. Ik heb helaas geen vrienden of familie met kleintjes die ik kan lastig vallen met vragen, dus geweldig weer dat ik hier weer wat fijne tips kan krijgen :smiley:

1 like
#2275

Hier ook vanaf de kraamweek. We doen hem eigenlijk nog precies op dezelfde manier in bad zoals de kraamhulp het deed. Ik gebruik ook Naïf wasgel,shampoo en bodylotion. Maar hij gaat niet heel vaak in bad, 2 keer per week. Vind hem zo lekker ruiken altijd na zn badje :heart:

1 like