Voedselvragen

Een topic voor al je vragen met betrekking tot eten, van welke taart het lekkerst is in de supermarkt tot hoe je checkt of een rollade gaar is.

Ik zal aftrappen met de kwestie die tot het idee voor dit topic leidde: welke goedkope witte wijn (max 5 euro) is het lekkerst? Ik woon vlakbij een aldi, coop en ah maar wil ook best naar een jumbo. Ik drink zelf geen wijn, maar wil mijn visite wel iets lekkers voorzetten. En aangezien we studenten zijn, heb ik geen zin om dure wijn aan te schaffen.

1 like

Hier kan ik je niet bij helpen. Wel kan ik de cheesecake van de AH uit diepvries aanraden. Totaal geen antwoord op je vraag, i know, maar wou het toch maar even gedeeld hebben met jullie.

9 likes

@Bakkes

Ik ben zelf geen witte wijndrinker, maar goedkope wijnen van de lidl en aldi zijn wel veelvuldig getest:

https://cynthia.nl/eten/lidl-wijntest-witte-wijnen/ (hebben we toch nog wat aan de Cynth)

http://www.studiokoning.nl/Wijn/Aanraders.htm

En bij de laatste staat de Cimerosa van de Lidl, en die schijnt idd goed te zijn.

1 like

Deze van AH!

3 likes

@Bakkes ah: Slurp sauvignon blanc

jumbo: el bio
https://www.jumbo.com/el-bio-verdejo-sauvignon-blanc-750ml/188166FLS/

1 like

@Bakkes Als je een Hema in de buurt hebt zitten:

Deze vind ik altijd erg lekker. €4 of twee stuks voor €7. Je hebt van dit merk ook een cabernet sauvignon, ook lekker.

2 likes

OOOOOH DIE IS SCHATTIG! Dit ga ik halen. Echt iets voor mij, wijn uitkiezen op de fles #wijnkenner

4 likes

Dat is precies hoe ik er aan ben gekomen: “Oeh leuk plaatje, oeh leuke prijs”. Maar toen zag ik dat ie op de Hema website en Vivino nog best aardig beoordeeld was (voor zijn prijs).

1 like

https://img.tesco.com/Groceries/pi/979/7804320355979/IDShot_540x540.jpg

Liefde! (AH)
Wel de pinot grigio nemen. Die is het fijnste.

1 like

Vind qua witte wijnen zelf grüner veltlingers en verdecho’s altijd erg lekker! Bij de Lidl heb je een goede grüner veltlinger voor een euro of vier.

1 like

Ik maak vaak dit heeeeerlijke recept: http://www.eatingwell.com/recipe/252777/eatingwells-eggplant-parmesan/
Nu heb ik heel veel aubergines en wil ik dus een extra schaal maken. Denken jullie dat ik dit kan invriezen?
Ik heb zo’n ding: https://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/60328518/

Ik vries mijn glazen ovenschalen ook wel eens in en dat gaat prima. Alleen niet heet in de vriezer zetten (en bevroren in de oven durf ik ook nooit zo).

1 like

Ik heb lasagne over van gisteren en dat wil ik zo eten als ik thuis ben maar dat duurt nog even. Normaal warm ik NOOIT iets op in de magnetron maar heb geen zin om zo een uur te wachten (inclusief oven voorverwarmen etc.). Kan ik het anders eerst opwarmen in de magnetron en dan nog even in de oven doen?

Ik heb gisteren twee potjes sambal gekregen, maar afgezien van ‘door mijn eten doen’ of op een broodje heb ik zo snel geen idee waar ik het voor moet gebruiken. Dus wat zijn de iets creatievere dingen die ik met sambal kan?

Ah handig topic dit!

Marinade van maken

Heeft iemand een tip voor een vegetarische saus voor ravioli?

pompoen, peperonata, tomaat/marscapone, pesto… Ik weet niet of ik nou een vreselijk persoon ben maar ik heb nogal een breed begrip van “saus” haha

Nee ik ben benieuwd! Dit dan allemaal in de blender?

oh niet allemaal samen natuurlijk haha.
Voor pompoensaus rooster ik meestal pompoen en wortel in de oven, dan in de blender, meestal wat creme fraiche en andere kruiden erbij. Is wel wat dikker.

peperonata is eigenlijk gestoofde paprika, dus niet echt een saus. Maar wel heeeeeeeel lekker. Veel paprika, goede olijfolie, veel knoflook, goede balsamico azijn :drooling_face:

Tomaat marscapone gebruik ik meestal de verse pastasaus van AH voor want ik ben lui

Pesto kan natuurlijk altijd met alles