Baktopic #2

Ik vind ‘m geweldig, gefeliciteerd! :clinking_glasses:

1 like

Ja indd gewoon een paar dagen, zondag weer bakken.
Fijn dan bewaar ik het wel! Bedankt.

Schwarzwalder Kirsch! Ik had niet helemaal genoeg tijd om hem echt goed af te maken, maar hij is wel lekker

39 likes

Wow de binnenkant is nog mooier dan de buitenkant :drooling_face:

2 likes

Bedankt voor je tips en je uitgebreide antwoord, ik snap helemaal wat je bedoelt! Ik mixte de monchou inderdaad telkens met de mixer, dus dit zou het probleem wel zijn inderdaad. Je bent een held, thanks! :grin:

En witte chocola erdoorheen klinkt echt lekker. Ik heb nu alle spullen al in huis, maar zeker een optie voor de volgende keer.

1 like

Woww die kleurrrrrr :heart_eyes:

Heeft iemand weleens amandelspijs gemaakt en het daarna gelijk gebruikt? Ik lees nu dat het het beste is om de amandelspijs een aantal dagen in de koelkast te laten rusten maar ik ben bezig met een slof voor morgen :sweat_smile: Lekker bezig weer.

Ik heb bij een slof ook wel eens amandelspijs gemaakt en het daarna meteen gebruikt om mee te bakken, ging prima. De smaak wordt wel sterker als het eerst een tijdje ligt, maar ik zou het gewoon doen als je het nu nodig hebt

1 like

Ziet er zo lekker uit! Konden we maar proeven door het scherm aan te raken. Welk recept heb je gebruikt?

Hef is al even geleden dat ik iets heb gebakken, maar wil dit weekend proberen om of een citroencake/citroenkoekjes te maken of om briochebrood te bakken.

1 like


Carrot cake :carrot::carrot:

32 likes

Het recept komt uit het boek Kookschool Patisserie. Heel leuk, maar wel ingewikkeld omdat je steeds door het boek vladert voor de losse onderdelen (dus recepten voor genoise, ganache, glazuur staan allemaal op anderr pagina’s).

2 likes

Kan wel gewoon hoor! De smaak van de slof zal alsnog heel lekker zijn!

@Bakkes Heel tof! Kookschool Patisserie is echt mijn favo bakboek en die Schwarzwalder stond nog steeds op mijn lijstje, dus die ga ik binnenkort ook maken :smile:

2 likes

Mijn eerste slof, was erg leuk om te maken!
Het is een bosvruchten monchou slof :yum:

55 likes

Oh super lekker! Welk recept heb je gebruikt?

Sloffenbodem is het recept van Rutger!

Voor de topping:
250gr slagroom
200gr monchou
75gr suiker
2 zakjes klopfix
1 zakje vanille suiker
Eventueel nog extra poedersuiker naar smaak

De monchou eerst samen met een beetje slagroom kloppen.
Dan voeg je de suiker, vanillesuiker en klopfix toe en mix je dit nog even glad.
Vervolgens beetje bij beetje de rest van het slagroom toevoegen tot de slagroom stijf is.
Ik heb er zelf nog wel een klein beetje poedersuiker bij gedaan maar dit hoeft niet per se.

Dit heb ik verdeeld over de slof en afgemaakt met bosvruchten vlaaivulling :grin:

4 likes

Ik heb dus geen spuitzak en ik voel me telkens zo beperkt als ik al die mooie sloffen en mooi versierde taarten van jullie zie! Ik kan die wel gewoon kopen maar laatst mislukte een sachtertorte en nu heb ik bakangst haha. Ik vrees dat, als ik van die lelijke drolletjes ga spuiten, ik al helemaal niks meer durf te bakken.
Maar geniet nog steeds van dit topic hoor, echt super leuk om te zien wat voor mooie dingen jullie allemaal maken.

1 like

Ohh je wilt niet weten hoevaak er iets mis gaat bij mij!
Het is niet altijd te zien in het eindresultaat maar er is altijd wel iets wat niet gaat zoals ik wil/hoop :rofl:
Gewoon doen hoor! Ennnn uiteindelijk gaat het om de smaak :blush:

1 like

Ik heb nu die zacht en luchtig weer gebruikt, net de taart uit de vorm gehaald en hij is al een stuk steviger dan eerst! Ik stond gisteren voor het schap ook even te twijfelen of ik die blokjes zou nemen kf niet, volgende keer die ook nog maar even proberen om te kijken of ie dan nog steviger is!

Ik heb net de carrotcake gemaakt van dat recept dat iemand van hier met de hand uitgeschreven had, heel lekker! Zou de volgende keer alleen zelf minder poedersuiker door de frosting doen, want die is naar mijn smaak nu iets te zoet.

Vroeg me alleen af hoe jullie bijv. carrotcake bewaren? Door de frosting heb ik de neiging om hem in de koelkast te bewaren, maar droogt de cake dan niet uit?

Goed afgesloten of bijv met folie zou ik hem wel in de koelkast bewaren door de frosting!

1 like