Het grote medische vragen-topic #2

Ik zou helemaal niet werken nu. 2 weken is echt nog maar superkort geleden. Week of 4-6 helemaal rust lijkt me echt geen overbodige luxe. Lichte beweging zoals wandelen oid zijn wel prima. Maar verder proberen je hoofd en vooral hersenen zo min mogelijk te belasten!

Over je grenzen gaan is niet aan te raden en als je al een beetje werkt tot je extra klachten krijgt ga je die grens al over.

3 likes

Ik zou idd direct stoppen met werken en idd naar de huisarts voor de verwijzingen en begeleiding. Het is heel wat zon hersenschudding en je moet er echt voor waken om niet je grenzen over te gaan. Als het allemaal lang duurt mbt je herstel kun je zelf consult krijgen bij een revalidatiearts, die kijkt net even wat verder dan een huisarts of ergotherapeut.

2 likes

Thanks voor jullie reactie. Heb de assistente gesproken en die gaf wel aan dat ik veel meer rust moest nemen. Niet helemaal niet werken, maar 3x tien minuten ofzo. En dat het echt wat tijd zou kosten. Ik hoefde niet langs te komen en andere begeleiding als in fysio of ergo was niet nodig, zei ze. Wel als klachten langer dan normaal zouden aanhouden.

En waarschijnlijk ben ik dus in het begin over al die grenzen heengegaan (met regelen en mensen die belden om te vragen hoe het ging) dat ik daar nu ook terugslag van heb.

Ik vind het een beetje ingewikkeld omdat ik voor mijn mentale welzijn het wel nodig heb om af en toe iemand te zien/spreken. Vriendin heeft me maandag opgehaald om even in het bos te wandelen. Ik voelde me in de auto al niet lekker worden, maar dacht ook: iemand zien en even buiten zijn is ook juist goed voor me.

3 likes

Sowieso gaat het herstel van een hersenschudding in golven. Je had ook zonder over je grenzen te gaan nu meer last kunnen hebben dan vorige week. Gaat echt helaas alles behalve in een rechte lijn omhoog.

1 like

Ik heb sinds zondag ongeveer een steenpuist op mijn knie, gare plek maargoed. Die is sinds gisteren gaan zwellen en voelt ook best warm aan. De rode plek is ongeveer 4cm in doorsnee. Kan mijn lichaam dit zelf oplossen of moet ik hiermee naar de huisarts?

Mijn vriend heeft vorige week een onderzoek gehad en wordt volgende week gebeld met de uitslag. Werkt het nu zo dat de specialist volgende week z’n agenda bekijkt en denkt ohja meneer X even bekijken of als er wat geks aan de hand is dat de specialist dit wel eerder te zien krijgt? We zijn beiden beetje zenuwachtig voor de uitslag🥲

Als het echt foute boel dan krijgen wij in ieder geval in het systeem een waarschuwing waar je iets mee moet. Maar als hij vorige week onderzoek heeft gehad en er bv hapjes zijn afgenomen zou het misschien nog kunnen dat het niet bekend is. Zijn er hapjes afgenomen?

1 like

Nee zijn geen hapjes afgenomen! Hij moest een MRI in om zijn hersenen te controleren nadat het een paar maanden geleden misging. Hij heeft een AVM en was vooral om te kijken of dat nog hetzelfde is of dat er veranderingen zijn opgetreden.

Ik heb best veel ziekenhuisonderzoeken gehad en bij sommige werd ik alleen gebeld als er iets aan de hand was, maar mocht ik na een bepaald tijdstip ook zelf even bellen voor de uitslag. Wat ik begreep is dat er iets in de agenda van de arts gezet wordt (bellen zo nodig) en hij dat ergens tussendoor oppakte. Heb je een afspraak, of word je ergens volgende week gebeld? Als het meer rust geeft kan je altijd even zelf bellen om te vragen wanneer je een telefoontje kan verwachten.

2 likes

Mri verslagen kost wel tijd. Eerlijk gezegd kan het in deze situatie nog alle kanten op. Of de radioloog belt iets verontrustend door en worden jullie eerder gebeld of de behandelend arts denkt het kan wel wachten.

2 likes



Iemand? Tis volgens mij geen acne maar ook geen eczeem.

Rosacea misschien? Zou er even mee naar de huisarts gaan als je er last van hebt

1 like

Het lijkt inderdaad op rosacea. Wordt vaak verergerd door extreme temperaturen (kou of hitte). Zou zoals @Pax al zei even langs de huisarts gaan.

Deze huisarts denkt ook aan rosacea. Even bellen met de praktijk, is speciale lotion voor. Op thuisarts.nl kan je er meer over vinden

1 like

Als het rosacae is, staat op deze site ook betrouwbare info over wat het precies is en waar je op kan letten. Site van een gediplomeerd huidtherapeute.

2 likes

Sinds mijn vaccinatie (8 dagen terug) heb ik een soort spierpijn onder mijn linker oksel/het hele spiergebied daar/richting hartgebied. Lymfe was twee dagen dik na vaccinatie en daarna weer normaal.

Ik dacht ook eerst dat het mijn hart was, maar het is echt het hele gebied bij mijn oksel. Het is voornamelijk irritant en pijnlijk, maar niet gevaarlijk oid. Iemand hier ervaring mee? Of is het gewoon mijn immuunsysteem die een beetje op hol was geslagen? :grin:

Ga maandag ws sowieso de huisarts even bellen, maar vroeg me af of meerdere mensen dit hadden.

1 like

Ja heel veel mensen hadden daar last van, ook als je je terugleest in het caronatopic. Was ook in het nieuws pas dat dat veel voorkwam als bijwerking

1 like

Had het idd gelezen dat meerdere mensen er paar dagen last van hadden. Maar maakte me zorgen omdat het al ‘wat’ langer duurde dan paar dagen. Naja, ik bel sowieso even de huisarts maandag voor advies. Maar lief dat je meedenkt :heart:

2 likes

Opgezette klieren en pijnklachten na Corona vaccin kunnen echt wel weken tot maanden aanwezig blijven (in de oksel van de arm waarin je geprikt bent). Maar als je je ook zorgen om je hart maakt is het goed om je huisarts even te bellen!

2 likes

Oh dat wist ik niet. Goed om te weten! Ga ik sowieso doen, dankjewel!

1 like