Las laatst ergens dat het komt doordat er nog andere etensresten in de pan zitten (die je niet ziet) en dat de pannenkoek daar dan aan blijft haken.
Het is iets met dat de pan nog niet heet genoeg is toch?
Dit ja. Gewoon 1 minuut goed vuur eronder, en ook de olie eerst goed heet maken. Dit werkt niet alleen bij pannenkoeken maar maakt gewoon al je eten beter.
*boter
Gewoon veel boter in de pan doen, de pan goed heet laten worden en geduld.
Whaha oeps, onverwachte controversiële mening hier.
Maar om het (soort van) goed te praten: ik bak pannenkoeken altijd met ui. En voor mij is het hartig=olijfolie, zoet=boter.
Ik was naar een toneelstuk waar een vriendin in speelde, was echt leuk!
Ik… ben hier stil van.
Eerst wel altijd! Maar sinds ik een echte pannenkoekenpan heb lukt de eerste wel meestal!
Wat is de gedachte achter teveel olie opwarmen om het er weer uit te halen?? Waarom niet minder olie?
POLL TIME.
Wat is jouw olie-beleid?
- Teveel in de pan doen en het overschot in een bakje schenken
- Niet teveel in de pan doen
0 stemmers
Je kunt een tegen-poll maken uiteraard
(maar oprecht niet lullig bedoeld, is een grapje hoor! Als je wil sluit ik hem)
Ik voel een pannenkoekenmeeting aankomen
POLL GESLOTEN
Op dit forum…
Maken we polls
Zeggen we sorry
Bakken we pannenkoeken
Gebruiken we boter én olie
Veel of weinig
Met of zonder uitschenken
Ik ga er vanuit dat dit een meeting is met mensen die de eerste pannenkoek niet laten mislukken. Want ik voel me te goed voor alle anderen.
Ik had het een half uur geleden met m’n vriend erover dat we pannenkoeken willen gaan bakken vanavond. Wat een toeval
Je kunt trouwens ook zo’n olie spray gebruiken voor pannenkoeken. Heb je nooit teveel, alleen die krengen zijn overpriced
Dan mag ik niet komen dus
Maar maaaar…
Of met fruit
Gele vla met aardbeien en slagroom (deden we vooral vroeger maar het is geweldig)
Eerst een met spek, kaas en stroop en dan als toetje een met nutella of poedersuiker (nu wil ik dit eten)