Waarom zijn er dan alsnog zo veel recepten waarin wel staat dat je 1 hoge maakt en dan doorsnijdt? Mij lijkt een grote dunne plaat ook veel makkelijker haha
Zie mijn edit!
Tenzij je nog iets anders doet met de restjes van het uitsteken gooi je met een grote plaat natuurlijk wel veel meer weg, denk dat dat ook wel meespeelt in de keuze om een hoge te maken?
Hahaha ik heb net deze gekocht als back-up
Ik geef het nog 1 kans met verwarmde techniek en anders gebruik ik de mix idd
Oh dit ziet er zó lekker uit! Heb je misschien het recept hiervan?
Zeker! Het is een recept van @Marquez wat ze in het vorige baktopic heeft gedeeld. Hieronder een exacte kopie van haar post
Ingrediënten
100 gram suiker
100 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram boter
100 gram geraspte kokos
100-150 gram gemengde ongezouten noten
1 blikje gecondenseerde melk
Bereiding
- Boter smelten en de suiker, kokos en zelfrijzenbakmeel er doorheen scheppen.
- In een (dichte) vorm* doen en voor 10 minuten, in een voorverwarmde oven, op 180 graden.
- Taart iets laten afkoelen en de melk er over verdelen. Daarna de noten er over heen verdelen.
- Voor ongeveer 20 minuten terug zetten in de oven. Het is een beetje puzzelen of 180 graden en 20 minuten genoeg is, de bovenkant moet wel stevig zijn, niet te sticky. Volg dus goed je eigen oven/hoofd!
Daarna af laten koelen en in kleine punten snijden. Smakelijk!
*een vriendin maakt hem in een springvorm, dat had ik ook gedaan maar bij mij lekte er wat uit. Ik weet dus niet of het aan mijn springvorm lag of dat dit standaard is. Vandaar de kanttekening.
Oh oeps dan had ik het zelf op kunnen zoeken haha, wel bedankt voor de moeite! Ziet er heerlijk uit
Hoe groot is de springvorm die jullie allemaal gebruiken? Moet er nog eentje kopen (heb speciaal bakpapier uit Duitsland dat niet kan lekken, maar heb geeneens een springvorm kwam ik achter hahaha).
Mijn dichte vorm is 22cm onderaan en 24cm bovenaan. Dikte van de koek vind ik perfect geworden
Vraagje aan de mensen die wel eens de crack cookies van Miljuschka hebben gemaakt: maken jullie bolletjes van het deeg en doen jullie dat in de oven? Of maken jullie van het deeg echt al platte koekjes voor ze in de oven gaan?
Ik doe ze als bolletjes in de oven, ze lopen heel snel uit.
Balletjes! Dan blijven ze bij mij een klein beetje hoog in het midden (al ligt dat ook aan de hoeveelheid chocolade etc die ik erin doe)
Uitgerold en bestrooid
Voor het rijzen
Na het rijzen (beetje te lang oeps)
Klaar! Iets minde fluffy dan ik had gehoopt… misschien toch door overproofen? Maar wel lekker!
Ik heb ook het snelle notentaartje gemaakt. Zooooo lekker
Ik heb beslag voor madeleines gemaakt net. Morgen afbakken
Oeh die vind ik zo lekker, vooral nog warm uit de oven! In dat zelfde straatje vind ik financiers ook heerlijk, misschien iets voor een volgende keer
Oh dat klinkt ook goed! Heb de madeleines nu ook met beurre noisette gemaakt. Ben heel benieuwd!
Ja maar ben er niet zo tevreden over als de chocolade babka! Smaak is wat minder uitgesproken en denk dat door de bessen het geheel wat vochtig is geworden en daardoor wat zompig. Ben tevreden maar zou m niet per se nog een keer maken denk ik