Ik gebruik een recept van een pizzacursus die ik heb gevolgd bij een Italiaanse mevrouw. Voor snel deeg:
500 gram bloem
300 ml lauwwarm water
15 gram verse gist
10 gram fijn zeezout
Gist oplossen in het water. Water bij de bloem gieten in een kom en even mixen (met je handen of een vork) tot je kan gaan kneden. Dan stort je de boel op een ingebloemd aanrechtblad, doe je het zout erbij en ga je kneden tot je een mooi soepel deeg hebt. De kom invetten met olijfolie, bol deeg erin, kruis in de bovenkant snijden, afdekken met folie en minstens een half uur laten rijzen op een warme plek in je huis, gewoon hoog wegzetten ergens. Daarna verdeel je het deeg in 4 bolletjes die je gewoon op je aanrecht kan leggen. Folie er overheen leggen en zo nog even een half uur door laten rijzen. Oven kan je ondertussen voorverwarmen op de hoogste stand, liefst met pizzasteen erin.
Bolletjes vervolgens met je handen uitduwen op het aanrecht tot de gewenste pizzavorm. Hete pizzasteen uit de oven halen, bodem erop leggen en dan beleggen… pizza is binnen een paar minuten goed, gewoon ff in de gaten houden. 