Baktopic #3

Hier ook team Kitchenaid :woman_shrugging:t3: ook omdat ik het een prachtding vind voor zo op m’n aanrecht. Heb hem nu 4 jaar en ben er nog steeds super blij mee. Heb trouwens de classic, die een stukje kleiner is dan de artisan. Bevalt top!

3 likes

Haha, dit vroeg ik me al af sinds ik een MUM heb maar nooit opgezocht. Net wel en gelukkig staat het niet voor moeder:

Screenshot 2023-08-16 at 20.03.37

2 likes

Het staat er officieel niet voor mss, maar ze weten echt wel wat ze doen haha.

4 likes

Gelukkig! Ik was ook al even gaan googlen maar had het niet gevonden, gelukkig jij wel.

@Bunnyslippers ik ben bang dat je ook gelijk hebt :sweat_smile: maar toch doet het me goed dat ze het niet direct als verklaring geven haha.

3 likes

Ik heb weer eens koekjes gebakken deze week! Hazelnoot chocolate chip cookies volgens dit recept Brown Butter Chocolate Chunk Cookies- The Little Epicurean

Ik heb ipv extra pure chocolade 100 gram puur en 80 gram wit gedaan.

17 likes

3 verschillende koekjes recepten verder en 5 verschillende methoden om het te bakken, ben ik er eindelijk! Heel blij dat ik nu het recept heb wat werkt, nu alleen die luchtbellen eruit halen, ik denk dat ik misschien te lang klop.
Ik ga voor die bleke koekjes maar wel veeeeeeel beter uitzien! Dit weekend ga ik weer royal icen, ik ben flink vooruit gegaan sinds laatste keer, ik wil dit gaan maken:
image

15 likes

Welk recept/methode heb je aangehouden? Ik wil binnenkort ook koekjes in strakke vormpjes gaan bakken.

3 likes

Het recept is
175 gram poedersuiker
225 gram ongezouten boter
2 theelepels vanille
1 grote ei
420 gram bloem (géén zelfrijzend bakmeel)

Vervolgens heb ik het deeg uit gerold, in de koelkast laten rusten, vervolgens vormpjes uitgestoken en dit afgebakken op de hete lucht oven met 180 graden voor 18 minuten :slight_smile:

Ik heb het recept van deze aangehouden wat ik aangepast is: géén zelf rijzend bakmeel te gebruiken maar gewoon tawebloem. En ik gebruikte ongezouten boter.

4 likes

Ahhh zo gezellig ook met die theepot er zo achter haha :smiling_face_with_three_hearts:

3 likes

Super, dankjewel! Heel benieuwd naar je royal icing, wil dat ook zoooo graag nog een keer proberen :smiling_face_with_three_hearts: ik ga binnenkort nog even ‘safe’ voor fondant of marsepein haha!

3 likes

Shit ik heb chocolade chip cookies gemaakt maar ze zijn wat te smeuïg geworden naar mijn zin (na afkoelen). Kan ik ze nog even terug in de oven doen of wordt dat niks

1 like

Nee, maar heb je de hele batch gebakken? Zo niet, dan kun je wel de tijd aanpassen voor de volgende batch. (het is de reden dat ik altijd, zelfs bij bekende recepten, eerst een paar koekjes bak, zodat ik de oventijd kan aanpassen)

1 like

Ja heb de hele batch gebakken want is voor een feestje. Had aan t begin van de week al een paar gebakken om te proeven maar dat was met ‘vers’ deeg en dit is in de vriezer geweest… heb ze wel langer gebakken maar niet lang genoeg kennelijk pfff

1 like

Maar als het voor een feestje is, dan vind jij het misschien niet perfect, maar ik denk dat anderen het alsnog heel lekker vinden. Ik vind die koekjes lekker als ze een beetje “gooey”! Dus no worries, dat recept is altijd lekker!

Ik heb opleidingstress en ben bijna jarig.
Ik wil wel iets zelf maken maar niet zo extra als normaal. Wat zouden jullie doen? makkelijk, voor acht personen en toch wel een beetje bijzonder.

Ben eigenwijs geweest en ze toch nog 8 minuten op 150c gebakken. Heb wel het idee dat ze nu nèt iets crunchyer zijn. Review van deze actie volgt! :crazy_face:

Ik heb afgelopen week pruimentaart gebakken, ze zijn nu in het seizoen en erg lekker! Is niet heel extra en goed te doen.

Ik heb deze gemaakt

3 likes

Ik heb een courgettecake gemaakt met rozijnen en pecannoten. Recept van Rutger. Er moet ook nog icing overheen maar ik had te weinig poedersuiker dus dat resultaat is niet fotowaardig :joy:.

19 likes

En? Ben heel benieuwd!

1 like

Phoeh hah er was zoveel eten dat ik m’n eigen koekjes vergeten ben te proeven :joy: maar ze waren op, en drie mensen zeiden “heb jij dit zelf gemaakt??? omg :drooling_face::drooling_face::drooling_face:” dus ze zullen lekker geweest zijn. Maar weet niet zo goed of ze nou te smeuïg of te droog waren of niet ghaha

4 likes