Vrij simpel antwoord, maar ik vind alle bananenbroden prima uit de vriezer!
Galette of frangipani taartje? Heerlijk zo veel pruimen!
Zien er heel leuk uit ook! Waren ze goed te doen? En nog belangrijker: even een rating qua lekkerheid
Het was prima te doen. Je maakt een koekdeeg, snijdt het door de helft, de ene helft doe je spekkoekkruiden (staat ook in het boek) en rolt het op.
Ik vind het wel lekker. Het is heel kruidig qua smaak. Ik vind dit een ideaal koekje bij een kop thee.
@Chesirecat wat bedoelt je moeder met een halve pot sterke koffie? Is een koffie extract dan ook prima van 40 gram koffie op 450 ml water of hoe doe jij dit.
Ik ben van plan om die taart voor mijn verjaardag te maken. Ik dacht dat twee dagen van tevoren het lekkerste is of?
Ik zet meestal een pot filterkoffie. De sterkte is een beetje afhankelijk van wat je zelf lekker vindt. Hoe sterker je de koffie maakt, hoe aanweziger de smaak is in de crème en de koekjes. Ik maak het zelf meestal een dag van tevoren maar twee dagen kan ook prima. Wel goed afdekken want anders heb je kans dat de koekjes droog/taai worden.
Ah dankjewel! Bewaar je de taart buiten of in de koelkast trouwens?
Hmm dat is een beetje afhankelijk van het weer. Meestal gewoon erbuiten maar als het echt heel warm is zet ik het in de koelkast. Dan wordt de crème wel hard en dat is niet ideaal met snijden maar het wordt ook redelijk snel weer zacht als je het er uit haalt.
Ik heb vandaag geprobeerd om de zoute krakelingen van Rutger te maken maar oh man, wat een gepriegel was dat. Volgens het recept kan je de vormpjes maken met een spuitzak maar dat was echt niet te doen. Het deeg was te zwaar en dik om door dat opzetstuk te geraken. Ik heb dan maar het deeg als worstjes uitgerold om er zo met de hand krakelingenvormen van te maken. In het recept gebruikt Rutger voor de helft Zeeuwse bloem ipv gewone. Omdat ik dat niet in huis heb, heb ik maar 100% gewone bloem gedaan. De smaak is goed maar qua uitzicht is dit echt een gevalletje expectations vs reality geworden
Oh ja vorige week had ik de omgekeerde kokostaart met mango gebakken, ook van Rutger (uit het makkelijke bakboek) en die was echt top! Geen precisiewerk voor nodig en de kokos overheerste niet.
https://culinaireambiance.com/omgekeerde-kokoscake-met-mango/
haha nu ben ik heel nieuwsgierig! ook mislukkingen mogen op de foto
Ik heb ze in een spoiler gezet, onder het plaatje van het recept
Hahaha moet zo lachen om je spoiler.
Weten jullie nog dat ik 2 jaar terug voor een bruiloft een sweettable had gemaakt met 9 verschillende taarten?
Nou morgen is mijn grote dag en heb (gelukkig) 5 verschillende taarten en ik ben zo enthousiast en ze zien er zo mooi uit ik heb in Paint hele plattegrond gemaakt hoe de taarten moeten komen te staan haha, hoop zo dat het totaal plaatje eruit ziet zoals in mijn hoofd.
Je maakt ons nieuwsgierig, foto’s! Een superfijne dag toegewenst morgen!
Jaaa, kan niet wachten op de foto’s! Heel veel geluk en plezier morgen!
Oehh super leuk! Heb je ze dan in de vriezer bewaard, of allemaal nu net gemaakt? En gefeliciteert!
Proficiat, geniet ervan morgen !
Ik heb ze allemaal afgelopen weekend gemaakt! En afgelopen week wat voorbereidingen zoals lemon curd, lange vingers etc. Gisteren moest ik het meeste doen maar was vroeg begonnen en had een hele relaxte bakdag (behalve 1 taart ). Ik heb het mezelf ook niet moeilijk gemaakt met de taarten maar het ziet er wel ‘moeilijk’ uit (volg je het nog haha)
Foto’s gaan komen! Maar niet vandaag en morgen gok ik haha.
Fijne dag vandaag!!