Bizarre, interessante weetjes

Voor alle interessante of bizarre weetjes en feiten over mensen, dieren en de wereld. Natuurkundig, cultureel, geschiedkundig, (sociaal-)psychologisch,… you name it.

9 likes

's Morgens ben je tot 1cm groter dan 's avonds. Dit komt doordat je ruggengraat tijdens het slapen niet meer onderhevig is aan de zwaartekracht en je lichaam weer vocht kan opslaan in je wervelschijven (wat ze terug soepeler maakt). Gedurende de dag krimp je dan weer onder invloed van de zwaartekracht.

37 likes

Als je ringvinger langer is dan je wijsvinger heb je meer testosteron.

Deze Website legt uit hoe dit zit. Sinds ik dit weet gluur ik altijd naar mensen hun handen.

7 likes

Ik heb geleerd dat de uitspraak “opposites attract” niet waar is. Mensen worden juist sneller/meer verliefd op mensen die heel erg op hun lijken, qua uiterlijk, normen en waarden en attitudes. Het enige waarvoor “opposites attract” wel geldt is je gedrag in een gesprek. Mensen die dominant zijn in een gesprek en veel praten vallen op mensen die luisteren en minder praten en omgekeerd.

19 likes

In drie gemeentes in Nederland wonen meer schapen dan mensen: Texel, Ameland en de Beemster.

38 likes

Aanstekers waren er eerder dan lucifers

23 likes

Wow bij mij is dit niet zo maar toen ik ging kijken zag ik dat de lengte van mn vingers wel verschilt per hand. Freaky.

2 likes

Een van de langste plaatsnamen ter wereld ligt in Wales, hier kun je het dorpje Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch vinden. Deze plaatsnaam telt 58 letters.

5 likes

Je voet is net zo lang als je onderarm.

Jaaaaa je gaat het nu checken hè?! :stuck_out_tongue_winking_eye:

6 likes

Haha dit hoorde ik ook een x in het programma naked attraction, heb jij t ook daarvan? Hebben ze soms wel leuke weetjes

Haha nee daar heb ik het niet van! Ooit gehoord in een gaybar :joy:

2 likes

Dit heb ik, ben ik nu een man?
@Eenhoorn nee bij mij niet…

Ik ben mislukt he mensen, zeg het maar :sob:

1 like

Koeien hebben een beste vriend! Ze worden ook echt verdrietig als ze gescheiden worden van hun vriend. Als er geen andere koe is, sluiten ze echt vriendschap met een ander dier (geit, ezel etc)
Je ziet dus ook vaak even aantallen koeien in de wei staan

(ik vind dit zo schattig)

68 likes

Holy fuck mijn ringvinger is een heel stuk langer dan mijn wijsvinger. Nooit bij stilgestaan. Wat nu? hahahaha

Kit Harington’s brooding role of Jon Snow on “Game of Thrones” is way more interesting (and pun filled) than you realize. Not only is Kit Harington the relative of John Harington— a 16th century author, poet, and inventor of Britain’s first flushed toilet — but that same ancestor might be the very reason we call a toilet “the John.”

2 likes

Ah dit is echt heel lief!

1 like

Ruimtereizigers heten anders afhankelijk van waar ze vandaan komen:
Rusland - kosmonaut (letterlijk ruimtereiziger)
Amerika - astronaut (sterrenreiziger)
China - taikonaut (ruimtereiziger)
In Nederland gebruiken we astronaut.

Astronauten hebben ook een vast ritueel voor de lancering. In Amerika eten ze scrambled eggs met biefstuk als ontbijt en gaan ze als groep op de foto met een taart, maar ze eten die taart niet op. Ook spelen ze tijdens het wachten kaartspelletjes totdat de commandant verliest. In Rusland leggen ze twee dagen voor de lancering muntjes op de rails, die ze vervolgens platwalsen. De bemanning mag daarbij niet aanwezig maar moet dan naar de kapper. Ook hebben ze champagne tijdens het ontbijt en bekijken ze de film Witte Woestijnzon voor de lancering.

39 likes

Whuuuut

Ongeveer 400 miljoen jaar geleden stond de aarde nog niet vol met bomen of planten, maar met een soort grote paddenstoel-achtige structuren (“Prototaxites”). Wetenschappers geloven dat het er ongeveer zo uit zou hebben gezien:

Dit is een fossiel ervan:

64 likes

Woooooow

1 like