Blij dierproefvrij!

@Chipss @nnln @Who Dank voor de zonnebrand tips!!

Over lovea had ik ook al na zitten denken maar las daar negatieve dingen over wat betreft bescherming, maargoed dat past misschien beter in een ander topic.

1 like

@anon98052296 nou ik heb even een flinke snuif genomen hoor :sweat_smile: Ik ruik niks aan mijn stick. Wat precies zou kunnen kloppen want hij is geurloos. Maar ook geen zweetlucht dus.

1 like

Ik vind die deo van de Marqt echt chill en ook lekker ruiken. (Heb hem gepost in het show je aankopen topic.)

@Mhysa
Jeffree Star is misschien ‘cruelty free’ in de zin van dierenleed, maar ik vind hem niet cruelty free. :stuck_out_tongue:

Ik gooi overigens niks weg (persoonlijk vind ik dat extra zonde maar iedereen moet zijn eigen keuze maken ofc.) maar ik koop niks nieuws meer. Ik mis Nivea nu al.

1 like

Goed topic!
Sinds een paar maanden koop ik geen producten meer die op dieren zijn getest. Ik koop vooral veel huismerken van Hema, Etos en Kruidvat, dus het scheelt me ook nog een bak geld.
Het enige wat ik lastig te vervangen vind zijn deodorant, dus blij verrast dat Odorex wel kan!
Oh en als ‘luxer’ product koop ik graag douchegel en bodotion van Therme.
Ben ook nog op zoek naar een nieuwe foundation! Catrice is oke maar niks kan tippen aan Estee Lauder, tips zijn welkom mag ook best wat kosten.

1 like

Ik had hetzelfde! Ik gebruiktw mijn zoutstick wel een jaar ofzo en hij werkte perfect. Op den duur merkte ik dat ik hem minder goed vond werken ofzo en dat de zoutstick zelf ook zweterig rook. Terwijl ik hem af en toe wel grondig afspoelde en altijd na het douchen opdeed? Toen heb ik hem maar weggegooid en nu gebruik ik er even een van dr organics. Ga hierna weer een zoutstick proberen. Het leek wel of mn lichaam er even immuun voor werd :stuck_out_tongue_winking_eye: Maar ik gebruikte de zoutstick wel al lang dus dat kan ermee te maken hebben? Ik herken het wel…

1 like

Weet iemand een goed dierproefvrij + vegan alternatief voor de Maybelline Browsatin? Hij heeft aan de ene kant een soort kussentje met wenkbrauwpoeder en aan de andere kant een potloodje. Dat potloodje moet ik ook wel los kunnen kopen, dus het gaat me vooral om dat kussentje.

Oke vraagje over huidverzorging. Weet iemand een goede facewash en toner?
Ik wilde eigenlijk die van Decubal gaan uitproberen (als die vegan/cruelty free was, daar had ik nog niet naar gekeken!), maar die is helaas nu niet meer te verkrijgen. Ik gebruik nu de facewash en toner van Uncover. Ik ben tevreden over Uncover, al heeft dat wel even geduurd want mijn acne huid was echt 3 maanden van streek toen ik met het 5 stappen systeem begon. Maar het begint sinds een week eindelijk te genezen en de rest van mijn huid ziet er echt goed uit. Ik blijf dus deze producten nog wel even gebruiken, nu mijn huid er aan begint te wennen. Maar ik vind de producten erg duur en ik wil gewoon een goede, neutrale facewash en toner. Dus ik wil alvast even rondkijken voor andere merken die ik kan gebruiken.

Neutral heb ik goede dingen over gelezen, zijn die dierproefvrij?

Heb je wel eens bij Sukin gekeken? Wordt ook verkocht bij holland en barret

1 like


Neutral staat er niet tussen!

1 like

Hier staat hij tussen, geeft geen volledig antwoord waardoor ze het niet kan bepalen. Misschien ben ik negatief, maar dan vertrouw ik het al niet.

2 likes

Ik vind de normale face wash van Biodermal (die voor alle huidtypen) heel fijn en mild, ik gebruik hem nu ook al jaren!

1 like

Nee, nog nooit van gehoord! Ik zal er eens naar kijken!

Goh geen idee waarom ik er niet aan had gedacht om op die site te kijken :woman_facepalming: Dankje! Ik vertrouw het inderdaad dan ook niet genoeg om te kopen!

Om de een of andere reden dacht ik dat Biodermal wat duurder was, maar zit nu de prijzen te kijken en dat valt heel er mee! Bedankt :relaxed:

1 like

Ik gebruik alleen nog maar Biodermal producten voor mijn gezicht, de crème die ik gebruik is wel best duur, maar ik koop het eigenlijk altijd voor de helft van de prijs. Eens in de zoveel tijd is er bij de Etos of bij de Kruidvat wel weer een 1 + 1 of 2 + 2 gratis actie!

1 like

Aaah oke klinkt dan wel echt goed! Wat voor soort huid heb je/probleemgebieden? :relaxed:

Gemengd, regelmatig onzuiverheden rond mijn mond en op mijn kaaklijn, snel vet ook daar en op mijn neus. Maar ik heb ook juist heel droge plekken en (vooral in de winter) wat last van eczeem.

Voor mij werkt de PCLE-crème heel goed ('s nachts de gewone en overdag de fluïde), maar ik zou hem niet zonder meer aan iedereen aanraden, hij is best wel specifiek en ik ken ook wel mensen voor wie hij helemaal niet werkt.

De face wash kan ik wel iedereen aanraden, hij maakt je gezicht gewoon heel goed schoon, maar is ook echt heel mild en totaal niet uitdrogend!

Deze, groot plaatje

1 like

Ja ben ook tevreden met biodermal!

2 likes

Bedankt, dat klinkt wel een beetje als mijn huid (iig gemend, onzuiverheden maar ook droge plekjes). Ik ga het eens uitproberen! :smile:

1 like

Ik heb nu parfum van bodyshop en rituals.

Make-up koop ik niet meer zo veel, mascara van catrice en heb nog een oogschaduwpalet en oogpotlood van urban decay.

1 like

Misschien weet je dit al, maar check even www.naoki.nl

Zij heeft een fijne dierproefvrije lijst.

Ik heb nu een geurtje van bae van de hema, maar heb ook van the bodyshop en bon parfumeur paris.

Geurtjes is mn enige struggle haha, want ze vervliegen allemaal zo snel. Itt chanel ofzo, maarja :woman_shrugging:

1 like

Ooh jee, had ook helemaal niet door dat ik 3 weken later reageer :joy::joy: