Caronatopic #13

Slisjeboyjay heeft het al gedeeld op z’n insta met de caption: Huh? Nu ben ik in de war :joy:

En zie m’n wappie collega’s elkaar al taggen

Ja, alleen het gros van de mensen leest de kop en trekt conclusies, die lezen dat hele interview niet. Dan totaaaal niet handige kop idd.

1 like

Nee want long covid
Sowieso die opmerking over dat ouderen hard hun best hebben gedaan om de maatschappij op te bouwen. Al zouden ze alleen maar uit hun neus hebben lopen vreten, dan hoeven ze nog steeds niet dood

10 likes

Ik zou echt willen dat er regels voor media komen. Je zou hart van Nederland nu in principe ‘veroorzaken van opruiing’ kwalijk kunnen nemen. Ongelooflijk kwalijk om zoiets te koppen en zo uit verband te trekken. Vind het eigenlijk maar gek dat dat ongestraft kan.

4 likes

Ja de koppen brengen het een stuk ongenuanceerder maar dit is uiteindelijk wel waar het op neer komt toch? Dat hij vindt dat jongeren weer dingen moeten kunnen ten koste van de ouderen. En dan niet dat ze dit met hun leven moeten bekopen natuurlijk, dat is niet wat hij zegt nee.

2 likes

Hij zegt toch dat hij zelf ook niet weet wat dat inhoudt? In hetzelfde artikel zegt hij dat je niet tegen ouderen kan zeggen joe ga maar dood is te veel moeite.

Dat is dus niet wat hij zegt (lockdowns stoppen voor jongeren en dus ouderen laten stikken).

Ik weet hoe ironisch is het is dat specifiek ik hem loop te verdedigen (terwijl ik hem ook niet altijd geweldig vindt, al is hij heel goed in dingen relativeren vind ik, zo ook dit) maar in dit geval de is ‘alles eerst lezen’ wel het punt hier.

4 likes

Nee precies, maar dat ouderen er dan wat voor moeten laten zodat jongeren wat meer kunnen is toch ook ten koste van ouderen? Alleen niet in extreme mate van laten stikken, dat bedoel ik ook niet.

1 like

Hij heeft er nu een berichtje over gepost op Insta

11 likes

Of meer aandacht voor begrijpend lezen/mediawijsheid/whatever op school. Alleen koppen lezen, ik snap dat echt niet. Als een kop je aanspreekt, in je eigen straatje valt, dan check je toch juist het hele artikel nog even.
Ik snap natuurlijk wel wat je bedoelt en zie ook veel onhandige koppen maar straffen voor ‘veroorzaking van opruiing’ omdat mensen niet lezen… dan zou ik eerder dat laatste aanpakken.

Edit: jeugdigen :joy:ik snap de bijnaam gompie wel. Wie zegt dat nou haha

2 likes

Stomme vraag, maar ik kan het nergens vinden en was wel benieuwd: waarom moet er eigenlijk 3 maanden tussen een covid besmetting en een boostervaccinatie zitten? Is het anders gevaarlijk of een grote kans op bijwerkingen? Kan me voorstellen dat er best wat mensen zijn die niet door hebben dat ze covid hebben (gehad).

Volgens mij ging het vooral om de effectiviteit van de booster, dat als je ‘m te dicht op je besmetting krijgt je lichaam teveel van de booster op gaat ruimen (meen ik ervan begrepen te hebben).

2 likes

Ik woon in Antwerpen en heb nog nooit zoveel Nederlandse nummerplaten gezien! Staan zelfs voor garages en op gehandicaptenplaatsen omdat er nergens meer plek is.

Vond de dringende oproep om niet naar BE af te komen wel naïef trouwens, wat dachten ze dat er ging gebeuren?

1 like

90% had gelijk, PCR test ook negatief! :partying_face:

10 likes

Waarom voel ik me schuldig dat ik vandaag thuis ga werken ipv naar kantoor omdat ik super verkouden ben?

1 like

Heeft iemand ervoor gezorgd dat je je nu schuldig voelt? Alleen maar goed dat je thuis blijft werken! Als ik je collega was was ik blij met je geweest. En beterschap!


Gisteren was ik zo blij met mn booster en vannacht wilde ik het liefst huilen. Heb de halve nacht wakker gelegen door m’n arm en volgens mij heb ik koorts. Voel me iig niet goed. Moet maar even in m’n achterhoofd proberen te houden waar het goed voor is.

1 like

Nouja ik zou niet de schuld of verantwoordelijkheid bij school leggen, het hele vak begrijpend lezen bestaat zo ongeveer uit nieuwsbegrip waar je aan de hand van een filmpje en een recent nieuwsartikel begrijpend lezen vaardigheden aangeleerd krijgt.

3 likes

Mja, scholen zijn dicht… :slightly_smiling_face:

grapje

3 likes

Haha ja het is echt alsof Antwerpen ineens Nederland is, je hoort ook overal alleen nog maar het Nederlandse accent. Wel heel fijn voor de horeca ondernemers, ik las dat ze eindelijk weer omzetten draaiden als voor Corona.

Ik hoef verder niet de stad in dus vind het niet erg, maar hoop wel dat het na dit weekend voorbij is haha. De hele stad is gewoon een grote file door alle Nederlanders.

2 likes

Mijn favoriet was als mensen gingen toeteren omdat ze stilstonden en dat ik dacht… Je staat nog 3 straten in de file hoor, dat stilstaan is niet om je te pesten.

Vraag me wel af waarom de P&R’s niet aan lijken te slaan, is dat omdat ze van plan zijn zo veel te shoppen dat ze tussendoor naar de auto willen kunnen of zo?

1 like

Dit topic is na het bereiken van de maximumlimiet van 5000 antwoorden automatisch gesloten. Continue discussion at Caronatopic #13 (Deel 8).