Coronatopic #5

Omdat er helaas nog steeds corona bestaat

2 likes

Hey @kika, jij woont ook in Berlijn! Leuk, wist ik niet (meer) :slight_smile:

1 like

Ja, ik wist wel dat jij in Duitsland woonde nav wat andere posts van je, maar niet dat het Berlijn was!

Ik vind het echt van de gekken hoe snel ze versoepelen, ook al valt het hier natuurlijk wel allemaal ontzettend mee qua aantallen. Toch lijkt het me wel heel optimistisch, ben echt bang dat het nu juist mis gaat. Maar we gaan het merken :woman_shrugging:t3:

1 like

En ik vond het ondertussen al bizar dat een vriendin me vroeg om komende maandag te gaan shoppen. Dat voelt dan toch vrij onschuldig aan ivm een technofestival haha

Edit: I said no

1 like

Zien jullie ook zo’n verschil bij terras richting?
Bij ons heeft het terras plein alle terrassen weer uitgezet en letterlijk ieder café kiest voor een andere aanpak.
Sommige hebben lijkt het enkel de tafels uit elkaar staan (dit is helaas het café iedereen die ik ken heen gaat), anderen weer rijen gemaakt en weer een ander heeft alles ver uit elkaar staan.
Nja ik hoop dat het 1e café nog wat gaat verbeteren en ik ga maar een wandelroute bedenken waarbij ik niet langs terrassen loop.

Ik word een beetje “moe” van de berichten in dat een bepaald medicijn bij 2 personen heeft gewerkt of een bepaalde behandeling. Maar ook de berichten dat je als je als man een lange ringvinger je minder kans hebt om te overlijden aan Corona etc. Die eerste berichten vind ik helemaal niet relevant en belangrijk voor de normalo’s als ons? Ik snap dat sommige mensen het interessant vinden, maar die weten het waarschijnlijk ook wel te vinden in kennisbanken en relevante websites etc. Maar vind het niet per se nuttig om dat in het normale nieuws te gooien. Mensen interpreteren het wellicht verkeerd of beseffen niet dat wat voor Pietje werkt niet meteen voor Jantje werkt. Ik hoop dat iemand snapt wat ik bedoel. :joy:

Heetten de vorige topics trouwens niet gewoon “Coronavirus #”?

5 likes


Dat ging heel snel, die plannen, en ook weer heel snel uit gedoofd.

Een vriendin post net een filmpje dat ze op een boot met zo’n 10 anderen lekker karaoke aan het zingen zijn, zonder afstand. Pff, heb wel gereageerd, maar vind het echt zo stom.

Om de zoveel tijd verdient deze cartoon weer een plek:

Inderdaad niet relevant voor de massa, wordt toch enkel fout geïnterpreteerd.

10 likes

Spanje meldt slechts twee nieuwe sterfgevallen door corona
Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid heeft bekendgemaakt dat de voorbije 24 uur slechts twee patiënten zijn overleden aan Covid-19. Met een toename van 39 slachtoffers in een week tijd, staat het officiële totaal aantal doden nu op 27.121.
Sinds de uitbraak van het coronavirus in Spanje zijn er bijna 240.000 besmettingsgevallen vastgesteld. De afgelopen tijden werden de cijfers enkele keren aangepast en ook nu kunnen ze dagelijks fluctueren, waarschuwde de overheid. Ze wijt dat aan de overschakeling op een nieuw registratiesysteem.


Familiebezoeken over de landsgrenzen vanaf zaterdag weer mogelijk
Vanaf zaterdag zijn familiebezoeken over de landsgrenzen weer mogelijk. Dat laat minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem weten. Familie bezoeken aan de andere kant van de landgrens was sinds 20 maart niet meer mogelijk. Ons land sloot toen de grenzen voor niet-essentiële verplaatsingen.

2 likes

Weet iemand of toiletten weer open zijn/mogen? Ga ervan uit dat het vanaf maandag sowieso wel mag, maar ben benieuwd of het vandaag ook al kan.

Weg ivm herkenbaarheid

5 likes

Tot 1 juli zijn ze gesloten…

Ik heb 2,5 maand bij mijn ouders gebivakkeerd, omdat thuiswerken daar veel prettiger is. Vriend en kat waren mee, dus het was een aardige volksverhuizing.

En nu ben ik voor het eerst weer terug in mijn eigen woonplaats en ik ben gewoon in shock door het verschil. Bij mijn ouders merk je er echt nog superveel van. Op straat proberen mensen afstand te houden, winkels zijn heel voorzichtig, mijn familie en vrienden daar vieren geen verjaardagen, gaan vooral met elkaar wandelen en digitaal meeten etc.
En hier in de stad zie ik gewoon groepen van 15 man staan te borrelen? Is het teeeeeringdruk met shoppende mensen in de stad, waardoor ik niet naar mijn eigen Albert Heijn durf/wil/kan, vieren mensen massaal hun verjaardag. Mijn vriend werd zelfs geknuffeld?!?!? Het voelt echt alsof ik uit een bubbel kom en ik besef maar weer al te goed dat ik hier niet voor de rest van mijn leven kan blijven wonen.

Ja ik merk er hier in de stad ook niet zoveel meer van. Het is in de winkelgebieden gewoon echt druk, mensen houden ook geen afstand. Ik merk het alleen als ik in de rij moet staan bij de supermarkt ofzo, maar voor de rest heb ik ook niet echt het gevoel dat er wordt gehandhaafd.

Zie in mijn buurt ook dat er steeds meer feestjes worden gegeven en dat veel buurtgenoten samen borrelen op straat (zonder afstand).

Ja, echt zo gek hoe dat zo verschilt. Bij mijn ouders wachten mensen ook nog als je er langs wil enzo, maar hier botsten mensen zelfs tegen me aan. Ik was zo verbaasd.

Wellicht dat het te verklaren is doordat in de regio van mijn ouders veel meer ziekte- en sterfgevallen zijn en iedereen wel iemand kent die eraan is overleden. Hier speelt dat natuurlijk veel minder.

In restaurants, cafés, winkels etc. Niet van die tijdelijke wc’s, die vind ik te smerig.

@traveljunkie ik denk niet dat dat kan kloppen. Neem aan dat als een restaurant open mag, de wc’s ook open mogen.

Je bedoelt dan voor als je daar gaat eten? Ik denk dat ze niet-gasten nu sowieso niet graag laten toiletteren. Normaal zijn ze daar al niet zo happig op.

Ik weet niet of je, als je niet op het terras zit, die wc´s mag gebruiken. Ze zijn natuurlijk wel open voor gasten. Die worden na elk bezoek ontsmet. Stel je zou bij het restaurant waar ik werk vragen of je naar de wc mag, dan denk ik dat er geen probleem van word gemaakt, maar dat zal wel heel erg afhangen van waar je aanklopt.


denken jullie dat de horeca te snel weer opengaat?

Zolang er nog corona is en nog geen vaccin gaat alles te snel open denk ik maar ik begrijp heel goed dat dingen weer open gaan. Ik denk alleen dat als je het puur over het virus hebt, elke heropening risico’s mee brengt en alles veel te snel gaat.

Het is heel druk op straat en overal is weer echt leven, hier zijn de supermarkten gewoon weer zonder schone karretjes beleid en wie hem toch wil schoonmaken mag dat zelf doen.
Ik doe het zelf niet, ik was liever bij thuiskomst goed mijn handen omdat ook iedereen aan die spuitbus zit etc. Ik vind het alleen erg verwarrend allemaal en ik merk aan mezelf dat ik boodschappen met een losser beleid meer stressvol vind dan in een soort van panische mood met een streng beleid. Dit omdat ik bang ben dingen fout te doen of omdat ik merk dat als ik bijvoorbeeld even wacht bij een schap op iemand mensen je al aankijken van je kan er toch gewoon bij? Of als ik dan bij een schap wat pak mensen er toch vlak voor gaan en binnen 1,5 meter afstand dingen pakken. Ik zelf vind het niet erg dat iemand dicht bij mij staat of komt, ben er zelf niet zo bang voor en geloof ook niet dat ik daar corona van zal oplopen maar in mijn hoofd is het erg stressvol.

Nu het zoveel drukker over wordt denk ik dat Nederland sowieso een veel te klein land is om een 1,5 meter samenleving te creëren
Als ik langs mensen fiets kan ik geen 1,5 meter afstand bewaren en ik wil ook niet achter mensen blijven sjokken zonder tempo
Ik hoop dat er snel wat meer duidelijkheid komt over hoe het zich allemaal gaat vormgeven maar zelf raak ik lichtelijk in paniek.
Ik merk dat mijn omgeving ook heel makkelijk is, het is bijna vreemd om verjaardagen af te zeggen en mijn zoon viert morgen zijn verjaardag en ik heb al een paar x de vraag gekregen van mensen hoe laat begint het?

Zelf ben ik echt een voorstander van sociale contacten, ik ga rustig bij vriendinnen op de koffie etc maar voor mijn gevoel hou ik het wel allemaal klein. Ik sta niet de trappelen om 1 juni 12:00 in de startblokken bij een terras te staan, ik ben een onwijze fan van de sauna maar ik zie mezelf daar echt niet zitten tot er een vaccin is en ik snap ook niet wie er naar de sauna zou gaan?

5 likes