Durf te vragen #3

Kijk je eotbdd? Daar was ook iemand die zich ergerde aan de geur uit de mond van een ander en die zei gewoon steeds dat ze eerst haar tanden moest poetsen :sweat_smile:

1 like

Ik weet niet eens waar de afkorting voor staat dus denk het niet hahah

Edit: oh wacht oh wacht, ingeving: ex on the beach dubble dutch???

Succes! Laat je weten hoe het afgelopen is?

1 like

@soarin om even op je vraag terug te komen uit het vorige topic. Heb customer service gedaan bij een Engelse bank en ben ook bij Rabo aan de telefoon begonnen. Wat wil je weten?

1 like

Ik heb een discussie met mijn vriend. Hij beweert dat je met een vegetarisch dieet even duur of nog duurder uit bent dan met een ‘normaal’ dieet. Dit zou komen doordat alle producten waaruit je voedingsstoffen moet halen die je mist als je geen vlees eet ook heel duur zouden zijn, zoals noten.

Mijn gevoel zegt dat dit bullshit is omdat je die voedingsstoffen volgens mij helemaal niet zo veel en vaak nodig hebt als dat mensen denken. Kan iemand dit onderbouwen met een goede link of mijn gedachte wellicht ontkrachten zo nodig?

@soarin ik heb ooit een blauwe maandag bij KS van een bank gewerkt:

Weet niet of ik de juiste persoon ben om je vragen te beantwoorden, maar ik wil het altijd proberen!

1 like

Wat is echt de gouden tip voor hooikoorts? Voel me al 3 maanden beroerd als ik ook maar naar buiten kijk en de neusspray van de huisarts doet niks voor me.

De Lidl pilletjes waren tijdelijk niet leverbaar zeiden ze :sob:

Ik heb desloratadine van de huisarts en dat werkt (voor mij) als een tierelier! Maar ik weet eigenlijk niet of dat heel anders is dan het spul dat je bij de lidl kunt kopen.

1 like

@Amarens Is het een beetje doen? Als in niet onwijs saai/de grond in worden gestampt door klanten? Was die wft opleiding ook te doen? En de sfeer op de werkvloer, geen targets halen?

Ik heb nog nooit bij een klantenservice gewerkt, maar heb er niet echt een positief idee over door al die verkopertjes enz. Maar ja, je moet wat als je nu klaar bent met studeren…

Pillen van een andere winkel hahah etos, kruidvat etc. Daar hebben ze ook cetirizine dhcl

1 like

Ik kan alleen spreken voor de Rabo dan. Die Engelse was sowieso echt trouble shooting (RBS, die hadden toen megaveel zakelijke klanten van ABN overgenomen).

Maar bij Rabo hoefde ik zo goed als niks aan actieve acquisitie te doen. Disclaimer dat dit wel 5 jaar geleden is. Toen waren de banken nog lokaal en zat je met je eigen clubje mensen en kreeg je lokale telefoon. Tegenwoordig zit je per regio op een locatie en krijg je landelijke telefoon. Maar dat was bij een ING/ABN al langer zo geregeld, Rabo was ouderwets. Ik heb de nieuwe formule nog meegemaakt in 2018 en de mensen die ze aannamen werden wel steeds dommer (dat klinkt echt super neerbuigend, maar dit is mijn n=1 voor mijn locatie). Bel soms nog met ze i.v.m. mijn werk nu en je moet het echt treffen.

Het werk an sich is prima te doen wel, inhoudelijk niet ontzettend ingewikkeld maar ook niet helemaal geestdodend. Mensen kunnen wel kut zijn, maar uiteindelijk bellen ze jou omdat ze vaak iets nodig hebben dus je krijgt ook zeker wel dankbare mensen aan de lijn.

Wft basis is easy, kost wat tijd maar echt dikke prima. Ik denk dat als je nu gewoon op zoek bent naar een baan en dit zou een optie kunnen zijn is dat geen slechte. Financiële dienstverlening staat meestal niet slecht op je CV. Ik ben zelf uiteindelijk een tijdje in die sector blijven hangen, was best leuk!

1 like

Zo heel veel voedingsstoffen haal je niet uit vlees die je niet ook makkelijk uit andere dingen kunt halen. Je kan prima overleven zonder noten en bijv eieren, soja, linzen, kikkererwten en bonen eten. Dat kan hartstikke goedkoop. Bovendien eten de meeste mensen in NL veel meer vlees dan goed is (dus kun je ook vraagtekens zetten bij dat ‘normale dieet’. Er zitten ook heel ongezonde aspecten aan vlees juist, zoals meer risico op kanker, diabetes, bloeddruk.). Je hebt niet elke dag een vleesvervanger of een zak vol dure noten nodig (sterker nog dat is helemaal niet gezond).

3 likes

Ik probeer dus nu oa meer peulvruchten te eten maar heb al de tweede avond op rij buikpijn na iets gegeten te hebben met kidneybonen en linzen :weary:

Hopelijk gaat dit over haha

Ik wil een liedje schrijven voor een huwelijk, is bij ons traditie. Welk liedje of melodie leent zich hier goed voor? Mag oubollig!

@Quinn als reactie op het vorige topic. Ik had voor stappen en actieve minuten echt meer dan voldoende aan m’n Fitbit.

Hardlopen kon er ook mee, maar dan moest ik wel m’n telefoon meenemen omdat mijn Fitbit geen GPS had.

Ben echter wel super blij dat Garmin meer functies heeft qua hardlopen. Meer statistieken achteraf zoals gedetailleerde hartslag, in welke hartslagzone je loopt, maar ook kunnen instellen van workouts en intervals en heeft zelf GPS dus telefoon meenemen is niet nodig. Heeft ook Strava koppeling en je kan er muziek mee afspelen (heb ik alleen nooit gedaan want loop altijd zonder)

Fietsen heb ik geen ervaring mee, maar denk dat Fitbit daarin ook vrij basic is en Garmin uitgebreider.

Kan niet goed voor jou oordelen hoe belangrijk je de extra’s vindt tov de hogere prijs. Mocht je specifieke vragen hebben, let me know!

1 like

Ik ben het helemaal eens met @mikselke. Ik heb maar 5 weken voor de bank gewerkt, maar eerder nog wel 1,5 jaar voor een grote telecomprovider. Net als jij ook net na mijn afstuderen.

Een klantenservice is qua sfeer echt heel anders dan een salesafdeling, dus daar zou ik me geen zorgen over maken. Je primaire doel blijft de klant zo goed mogelijk helpen. En waar mogelijk doe je soms wat cross & upsell, maar dat was in mijn ervaring bijzaak en ook altijd vanuit service: soms past een ander product gewoon beter bij een klant.

Ik weet dat WFT-basis stampwerk is, maar echt prima te doen. Qua boze klanten denk ik dat het bij de bank relatief meevalt. Ze zitten er natuurlijk altijd tussen, maar je leert er ook op je eigen manier mee omgaan.

Onderlinge sfeer vond ik bij beide callcenters heel gezellig! Er waren in mijn tijd altijd veel studenten en net afgestudeerden. En het is geen verkeerd werk om te doen ter overbrugging en ook niet geestdodend, er wordt wel wat van je gevraagd in de zin dat je geen script oplepelt. Dat vond ik alleen maar positief.

1 like

Ik reageer ook heel erg op kidneybonen, veel erger dan op andere bonen

1 like

@Amarens @mikselke super bedankt voor jullie berichtjes! Zo te horen klinkt het wel oké en inderdaad, die ervaring met klantenservice is altijd wel goed op je cv. Ik ga solliciteren denk ik, bedankt beide!

1 like

All you need is love van the Beatles? Iedereen kent die melodie wel, of is het niet de bedoeling dat iedereen mee zingt?

Voeren jullie de vogeltjes nog bij btw?
Er zitten hier geloof ik twee netjes bij ons in de bomen (van tortelduifjes en koolmeesjes) - kan ze niet echt zien, maar ze trekken zich daar altijd terug en ik heb een eierschaaltje gevonden.

Anyway, er zou nu genoeg voer moeten zijn voor ze, maar ik blijf toch zonnebloemzaadjes aanvullen en ze maken er nog gebruik van. Denk dat het geen kwaad kan en zo hoeven ze niet ver van huis te gaan voor eten. Maar maak ik ze dan “lui”? Is het niet wenselijk om langer door te voeren?