Durf te vragen #5


Rare vraag misschien maar weet iemand hoe deze vrouw heet? Ze is model geweest voor o.a Belloya en ulla popken maar ik kan verder niks over haar vinden. Ze is echt m’n ultieme girlcrush

4 likes

Geen antwoord op je vraag, maar ik vind haar op Amalia lijken…

32 likes

Ja ik ook!

4 likes

Een bericht is samengevoegd naar een bestaand topic: Het ‘help ik zoek’-topic

Ik zoek iemand met ervaring als advocaat familierecht, die ik prive iets mag vragen waar ik advies over kan gebruiken. Hebben we zo iemand op t forum?

1 like

8 berichten zijn samengevoegd naar een bestaand topic: Persoonlijke ontwikkeling

Er zijn andere regels voor plastic/weekmakers etc en de containers worden ook ingespoten met rotspul. Al geldt dat laatste vast voor alles uit China dat met de boot komt.
Als het in een gangbare NL winkel ligt voldoet het (meestal…) aan de NL regels. Voor het minimale prijsverschil, je eigen gemoed en de belasting van al het andere onderweg zou ik een pillendoosje gewoon bij apotheek of drogist kopen. Zelfde behandelen als iets wat je eet bedoel ik dus :slight_smile:

6 likes

Hema heeft ook pillendoosjes.

DPG Media Privacy Gate hier lees je er wat over. Er is vast nieuwere info maar heb even snel gezocht.

Zolang je ze niet opeet

19 likes

Heeft iemand ervaring met een huurwoning waar je eigenlijk geen huisdieren mag en dan toch een huisdier (in dit geval een kat, dus geen overlast) hebben? Kun je daar echt gezeik mee krijgen of valt het wel mee?

Deze heb ik en vond ik fijn weglezen

1 like

@Karl_Lagerfeld

5 likes

Nou ik heb een aantal keer hier gelezen dat ene forummer dat deed (dacht @Karl_Lagerfeld en @Ovenschaal) en dat klonk vooral heel stressvol als de verhuurder dan misschien wel kwam enzo. Denk dat je wel problemen kan krijgen want je houdt je niet aan het contract

3 likes

@Karl_Lagerfeld heeft hier ervaring mee :crazy_face:

Maar blijkbaar mag een huisbaas dit niet zomaar verbieden

1 like

Het is in feite contractbreuk als het letterlijk in je contract staat en je hebt wel kans dat de huisbaas gaat procederen als het huurcontract voor onbepaalde tijd is. Bij procedures wordt vaak een belangenafweging gemaakt tussen de belangen van de huurbaas (stel de kat krabt al het behang van de muren en sproeit de hele boel onder is dat natuurlijk vervelend) en jouw belangen (je woongenot). Heb zelf tijdens mijn zoektocht geen jurisprudentie gezien waarbij de huurbaas gelijk had, maar je moet wel bedenken dat het tot een rechtzaak kan komen.

2 likes

Dankjewel voor je antwoord! Kan ik dat met rechtsbijstand dan aanvechten of valt dat daarbuiten?

Ik heb dit wel gedaan en het was echt vreselijk, zou dat nu nooit meer doen. Ik had twee katten, was altijd in de stress dat ze voor het raam zouden zitten oid. Moet wel zeggen dat ik een huis huurde op een terrein waar de huurbaas ook nog andere ruimtes had waar hij wel eens moest zijn.

Hij kwam bijvoorbeeld ook wel eens bladeren van het dak van mijn huis halen en ik had dakkoepels waar hij dan naar binnen kon kijken.

En ik had een een cv ketel die om de haverklap uitviel en heb die kosten altijd zelf betaald omdat ik mijn huurbaas niet in mn huis wilde; totdat hij echt kapot was en ik een nieuwe cv ketel moest krijgen en hij daar toch bij moest zijn en hij dus door mn huis liep terwijl mijn katten er ook gewoon waren :weary: is echt de meest stressvolle dag in mijn leven geweest denk ik.

3 likes

Dat klinkt inderdaad heel stressvol. In mijn geval weet ik nog niet of het een huis gaat zijn waar de verhuurder ook echt de klusjes doet zeg maar of iemand daarvoor inhuurt, dus misschien is dat anders.

1 like

zelfs als hij daarvoor iemand inhuurt moet je je bedenken dat diegene (hoe onwaarschijnlijk het ook lijkt) iets kan zeggen over je kat. Of een van de buren die iets zegt oid.

Heb je al gevraagd of hij misschien een uitzondering kan maken of dat je misschien meer borg betaald?

2 likes