Favoriete/lekkere recepten

Wat zijn jullie favoriete recepten met groene linzen. Heb een pakje in de keukenkast gevonden, maar heb nog geen recept gevonden waarvan ik denk: ‘dat is hem’

1 like

Mujaddara!

3 likes

Ik maak deze quesadillas weleens!

4 likes

Ooowh! Had helemaal niet gekeken naar Mexican inspired recepten met linzen. Deze ga ik proberen.

2 likes
1 like

een lekker zomer recept zonder de oven of bbq aan te moeten zetten… Ja er staat genoeg op Pinterest etc… maar iemand hier miss een aanrader.

1 like

Ik ben fan van deze!

1 like

En bananenpannenkoekjes? Heb vriendinnen die daar fan van zijn. En anders gewoon volkoren brood/ cracker met zoet beleg? Makkelijk en veel variatie qua beleg.

1 like

Ik ontbijt zelf ook altijd met een smoothie omdat ik moeite heb met ontbijten en voor mij werkt dit prima. Mijn favoriet is met een halve banaan, bevroren fruitmix van de lidl (die met kokos is heerlijk,) havermout, kwark en water of amandelmelk. Ik zit hier zelf echt een hele ochtend vol van en maak het gewoon een dag van tevoren om mee te nemen.

1 like

Ik ben dol op melanzane alla parmigiana. En dus ok aubergine. Afgelopen donderdag was ik in restaurant Carmel Market in Utrecht, een Israëlisch restaurant. Alles was echt even lekker, dus hierbij een aanrader.

En daar hadden ze een heel lekker aubergine ovengerecht.

En toen dacht ik: wat is jullie favoriete aubergine ovengerecht waarvan je zegt die moet je echt maken?

5 likes

Ik vind miso glazed aubergine heel lekker!

8 likes

Ik vind het altijd lekker om aubergines te poffen in de oven en dan op naan/Libanees brood te doen met sumak, een yoghurtsausje, granaatappelpitjes en halloumi (niet helemaal een overngerecht misschien)

8 likes

Geen volledig oven recept, maar dit recept van Ottolenghi is echt geweldig smullen. Deed me weer verliefd worden op aubergine.

6 likes

Edit: Lees nu dat je om ovengerechten vroeg, maar denk dat dit ook wel in de oven zou kunnen. Beetje zelfde idee als een miso-glaze.

4 likes

Klinkt goeddd! Doe je dit dan allemaal samen in de oven, of de aubergine alleen en dan de rest later? En hoe lang doe je het in de oven?

2 likes

Ik prik altijd met een vork wat gaatjes in de aubergine, en dan ongeveer 50 minuten in de oven met wat olijfolie, peper en zout. En dan maak ik in de tussentijd het sausje en bak ik de halloumi!

Dus ongeveer dit recept mocht je dat handiger vinden (alleen doe ik het dan dus op naan)

5 likes

Thanks, ik ga het vanavond maken!

1 like

De gaatjes prikken is een goede tip, had ik eerder moeten weten. Tijdje terug ontplofte mijn aubergine in de oven. Totaal onverwachts terwijl ik m probeerde te verplaatsen. Achteraf natuurlijk logisch.

Er zitten lekkere dingen tussen, bedankt! Heb ze allemaal opgeslagen.

Wat zijn jullie favoriete (vega) witlofrecepten?

2 likes