Het andere Youtubers-/bloggerstopic #5

Pfff ik heb dat stuk van Suzanne gelezen wat een bullshit. Os de volgende stap dat ze zwangerschapscoach gaat worden? ‘De tien gouden tips om zwanger te worden! 1. Heb seks. 2. Zet een intentie. 3. Ben er niet te veel mee bezig. …’
Waarom je dit zou delen op je bedrijfswebsite is me echt een raadsel.

5 likes

Jeetje. Ik ken iemand die op 1 dag heen en weer vloog naar Rome om ijs te eten (:roll_eyes:), maar dat is járen geleden. Ik dacht dat we ondertussen al wel genoeg bewustwording hadden dat vliegen niet goed is voor het milieu. En ik verwacht niet dat niemand meer gaat vliegen (ik heb zelf ook enorm veel vliegkilometers), maar er iets meer stil bij staan mag wel, zeker als je zoveel volgers en invloed hebt. Denk ik dan.

5 likes

Ik keek wel eens haar vlogs maar ik kon dat kleine dode staartje (aka rat) niet meer aanzien. :face_vomiting:

Rondom die law of attraction is een heel wereldje aan businesscoaches ontstaan en persoonlijke info delen hoort daar een beetje bij, dus ik denk dat het haar doelgroep helemaal niet stoort dat ze dit deelt. Ons geeft het echt een wtf-gevoel maar het komt niet volledig uit de lucht vallen, haha.

(Bekend voorbeeld is trouwens de (volgens mij megasuccesvolle) https://sovschoice.com/, zij presenteert zich op haar website zelfs als Sophie & Rose, waarbij Rose dan haar ‘source energy’ is. “Eind 2017 ontmoette ik mijn source energy Rose. Rose is wie ik werkelijk ben, samen met mijn fysieke Zijn en Mind.”)

7 likes

Exact. Rose is het innerlijke deel van haar dat in contact staat met ‘het universele’.

De wat minder zweverige verwoording zou denk ik zijn dat ze heeft ontdekt wie ze echt vanbinnen is.

2 likes

:rofl:

Haha die vlog van Bonnie. Ze gaat naar Veed met Lisa en Alwin en 's avonds ziet ze Nick weer na een paar dagen, maar ze gaan eerst nog met zijn allen eten. Even later zitten Bonnie en Nick samen onder een kleedje op de bank en Alwin is blijven plakken. Vraag me af of Bonnie daar blij mee was.

6 likes

Herman kan niet, dat is al een cake.

7 likes

Hahahah ik ben bij precies dat moment en dacht hetzelfde :rofl::rofl::rofl:

1 like

Ik snap ook nog steeds niet wat ze nou eigenlijk doet en voor wie…
Na het lezen op haar instagram en blog kom ik allemaal dingen tegen als “ik leer je hoe je 25.000 euro kunt vragen voor een traject”. Maar coacht zij dan mensen die zelf ook coach zijn/willen worden? Wat voor trajecten zijn dat dan?
Ik zit duidelijk zelf niet in dat wereldje, maar het is me eerlijk gezegd zelfs echt niet duidelijk wat dat wereldje nou precies is?
:no_mouth:

5 likes

Zijn deze mensen allemaal aan de drugs ofzo?

14 likes

Wat een non argument. Genoeg stellen die al jarenlang samen waren voor ze aan kinderen begonnen gaan alsnog uit elkaar. En genoeg kinderen die opgroeien met hun ouders samen die zouden willen dat hun ouders niet samen waren gebleven.

9 likes

Nou zelfs als ik drugs op heb kraam ik niet zoveel onzin uit. Godverdomme hey

13 likes

Waren ze dat maar, kraamden ze misschien minder onzin uit

1 like

omg huh ik dacht überhaupt nog steeds met haar ex in een relatie zat. Hij heette ook bas toch?

Ik draai me nog even om, waarschijnlijk zit ik nu in een lucide droom. Wat een bullshit is dit zeg wtf

Sorry maar al m’n alarmbellen gaan af bij deze mijt. Krijg echt de kriebels.

En daarin begon ik nu vast te lopen. Niet alleen doordat ik steeds meer moeite kreeg de juiste klanten aan te trekken, maar ook in mijn sociale leven. Zo vertelde een vriendin me, een paar dagen voordat ik naar Frankrijk ging, dat mensen haar vertellen dat ze me hard vinden overkomen. En toen… afgelopen weekend… vielen de puzzelstukjes ineens op z’n plek. Doordat ik mezelf heb afgezet tegen vrouwelijke energie, heb ik mezelf ook afgezet tegen mijn EIGEN vrouwelijke energie. Ik ben in mijn ratio gaan zitten en mijn mannelijke energie is leidend geworden. Hiermee ben ik ver gekomen en heb ik bereikt wat ik tot nu toe heb bereikt. Maar als ik door wil groeien, moet er iets veranderen. Dan ga ik het niet meer redden met mannelijke energie alleen. Yin en yang zijn niet voor niets een duo. En bovendien: ik bén een vrouw. En een echt meisje-meisje zelfs. In vrouwelijke energie zit mijn kracht. Alleen wist ik niet meer hoe er toegang toe te krijgen.

Doordat mannelijke en vrouwelijke energie bij mij uit balans zijn geraakt, ben ik ook de balans tussen leiderschap en kwetsbaarheid in mijn bedrijf verloren. Beiden zijn essentieel om succesvol high-end programma’s te verkopen: leiderschap is nodig, omdat dat mensen vertrouwen geeft. Kwetsbaarheid is nodig, omdat mensen zo met je kunnen verbinden. En aan kwetsbaarheid bleek het te ontbreken. Ik dácht dat ik me vaak genoeg kwetsbaar opstelde. Maar realiseerde me afgelopen weekend dat een persoonlijk verhaal delen nog niet betekent dat ik kwetsbaar ben. Dat ik mijn gevoel, intuïtie en empathie laat spreken. Ook een persoonlijk verhaal kun je rationeel vertellen. Maar met ratio alleen, maak ik nog geen echte verbinding met mensen. En hoe hoger de prijs die ik vraag, hoe meer verbinding nodig is voor een klant om ‘ja’ te kunnen zeggen.

En dit alles omdat ze alleen door haar vader is opgevoed, dus met mannelijke energie. Ok.

21 likes

Jemig wat een zwets

8 likes

:sob::sob::sob::sob::sob:

2 likes

Ik ben misschien naïef hoor, maar ik denk eigenlijk dat dit een soort van The Secret techniek is om al die poen aan te trekken. Fake it 'til you make it - doe alsof mensen je 12K betalen voor een cursus tot je een gans vindt die erin trapt. :crazy_face:

29 likes