Huishoudtopic #1

Wij (huishouden van 2) wassen denk ik 3 a 4 wassen per week: 1 kleding op 30, 1 handdoeken/sokken/ondergoed op 60 en 1 beddengoed op 60. En dan soms nog een werkbroekenwas van m’n vriend. We dragen bijna geen lichte kleding dus dat hoeven we niet apart te wassen. Soms als we veel kleding moeten wassen doe ik het weleens in twee keer om toch een beetje donkere was en gekleurde was te scheiden.

1 like

Zelf heb ik geen idee hoeveel wassen ik per week draai, maar ik denk gemiddeld 2 per week. Alleen spaar ik het meestal op en doe ik 1x in de 2 weken wat meer wassen.
Wat ik wel merk is dat ik in de wintermaanden meer wassen moet draaien. Met al die dikkere truien is het machine veel sneller vol!

@crazyplantlady moest geen antwoord op jou zijn haha, sorry :sweat_smile:

2 likes

Wil weer even mijn organize porn met jullie delen :drooling_face:

Voor

Na

76 likes

Wooh wat handig! Waar heb je die bakjes gekocht? Ik heb dit ook nodig. Hoeveel kabeltjes passen er ongeveer in?

Ik heb deze bakjes van amazon

Er passen 2 grote lange kabels per bakje, een platte oplader past er ook in.

7 likes

Heeft iemand de ultieme tip om wasbare wattenschijfjes weer mooi wit te krijgen? Ik gebruik ze om mijn make-up weg te halen en ze zijn nu dus viezig grijs. Ik las op internet weken in azijn en citroensap en dat heb ik gedaan maar zonder resultaat.

2 likes

Ik heb ze geweekt in Vanish oxi action crystal white. Doe ik ook met witte T-shirts en werkt prima. Maar ik gebruik niet veel make-up en geen waterproof mascara oid. Wordt niet zo wit als ze waren maar wel een stukje frisser.

Heeft er iemand een goede tip voor een strijkijzer?
Ik heb nu de Easyspeed plus van de Philips. Daar was ik in het begin heel tevreden over, maar hij begint steeds vaker oud water(kalk) te druppelen tíjdens het strijken😣

1 like

Ik wil ook dat m’n zwarte broeken zwart blijven. Vertel me alsjeblieft dat je met ‘spoelen’ niet bedoelt dat je ze met de hand wast (ik weet van mezelf dat ik dat niet ga doen). Ik was broeken wel echt zo weinig mogelijk, pas als er vlekken opzitten etc.

1 like

Niet de ultieme tip, want stralend wit worden ze er niet van, maar een nachtje weken in biotex scheelt een hoop

5 likes

Haha, nee daar ben ik te lui voor! Ik heb een apart koud spoelprogramma op de wasmachine van 20 minuten, doe gebruik ik meestal. Als ik het idee heb dat hij wat viezig is dan doe ik een snelwasje van een half uur op 40 graden maar meestal ook zonder zeep. Zeep gebruik ik alleen als er echt vlekken in mn broek zitten.

2 likes

Ik was zwarte broeken zo weinig mogelijk, zo koud mogelijk en met een wasmiddel voor fijne was en dan binnenstebuiten. Maar het ligt ook enorm aan het merk, Levis verwast snel en heb er nu een van de WE die na een jaar nog net zo zwart is als op dag 1.

1 like

Iemand een tip? Ik heb een hete ovenschaal op mijn velvet bank gehad en nu zit die afdruk er al twee weken in. :grimacing:

1 like

Als in, beetje verschroeid bedoel je? Aangezien velvet “hoogpolig” is?

1 like

Verschroeid is het niet echt. Het is gewoon platgedrukt denk ik.

Ik wil het wel proberen te stomen met stoomstrijkijzer, maar dat vind ik een beetje spannend. :joy:

Ik heb dit ook wel eens met een theekopje die op de poef heeft gestaan, maar dat trekt na twee dagen wel weer weg.

Andere oplossing gaat de kussens omdraaien zijn haha.

1 like

Heb je misschien zo’n borsteltje om suede te poetsen?
Daar zou ik het mee proberen maar dat is op niks gebaseerd haha

Die heb ik ja, ga ik proberen! Heb ook al de Dyson met borstel er heftig overheen gehaald. :sweat_smile:

2 likes

Oh zo’n 20 minuten programma heb ik ook! Die gebruikte ik nooit meer sinds ik samenwoon omdat er max 3kg was in mag, maar wel een goed idee om broeken los te wassen van de rest op die manier!

@Feather kak, net voor het eerst een zwarte Levi’s gekocht omdat ik hoopte dat die langer mooi bleven :sweat_smile:

5 likes

Misschien kun je het strijken met een stuk bakpapier ertussen? Geen idee of dat iets doet hoor, maar je ziet wel eens filmpjes dat ze zo deuken van meubilair uit tapijten krijgen

2 likes

Dit topic is na het bereiken van de maximumlimiet van 5000 antwoorden automatisch gesloten. Continue discussion at Huishoudtopic (Deel 2).