Huishoudtopic #2

Oke, dit is echt zo’n suffe opmerking, dus het beste hier denk ik. Maar ik heb ~8 jaar een droger gehad, omdat in mijn kleine, vochtige appartement geen ruimte was om de was op te hangen (alles hing ook altijd aan de gordijnroedes enzo). En nu kan ik sinds een paar weken de was ophangen aan een droogrek en ik kan daar echt zo van genieten he? Mijn favoriet is de witte was, allemaal identieke witte shirts van mn vriend, die dan lekker hangen te drogen in het zonnetje.

Had niet gedacht daar zo blij van te worden?

37 likes

Ik woonde tot voor kort in een vrij vochtig huis en nu in een vrij droog huis, mijn was is ook in de winter in vier uur droog. Net magie haha, in mijn vorige huis had ik beddengoed wel eens drie dagen hangen voor het een keer droog was. Echt genieten inderdaad.

7 likes

Ik zou het op kleur doen.

2 likes

Heb je dit al weggekregen? Je zou nog kunnen proberen om het weg te gummen met een normale gum!

3 likes

Nee nog niet met aceton geprobeerd en gum ook goeie tip! Mijn moeder heeft de koffer mee op vakantie, zal uittesten wanneer ze terug is. Ben benieuwd!

4 likes

Eerst kijken waar ze vandaan komen en in hun loopgang een lokdoos neerzetten, te koop bij de Action of Kruidvat.

1 like

Ik heb alle kieren waar ik ze kon vinden gevuld met kaneel en dat werkt tot nu toe t best

Heb wel eens gelezen (via Shifra Jumelet) dat kaneel ook zou werken! Strooien op de plek waar ze je huis binnenkomen en dan schijnt het dat ze dus niet “door” de kaneel willen en weg blijven :thinking: Maar zelf geen ervaring mee dus verder geen idee

Wat @Deurklink ook zegt dus :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 likes

Alles heel goed schoonmaken met azijn zodat ze hun geurspoor niet meer kunnen vinden en niet achter elkaar aan naar binnen lopen. En dan de plek waar ze binnenkomen afbakenen met kaneel en/of koperen muntjes.

4 likes

In een eerder huis heb ik het weleens gehad en mieren liepen gewoon over de lokdozen heen. :sweat_smile:
Kaneel werkt wel goed inderdaad.

1 like

Buiten helpt lavendel om mieren tegen te gaan, misschien dat je dat nog kan planten bij de ingang als je die kan vinden? En het helpt vast ook wel als in huis lavendel staat, want het is iets met de geur ofzo.

1 like

Als ze van buiten komen, kokend water in de gangen gieten waar je ze uit ziet kruipen. Zo hebben wij ze hier buiten gekregen.
Ook alles geprobeerd van lokdoosjes, koperen muntjes, kaneel,… maar bleven terugkeren

1 like

Een spuitfles van de kruidvat, lijkt op zo’n fles hg.

Ik las dat stoepkrijt ook helpt tegen mieren!

2 likes

Omg I need it

Als ik er eenmaal vanaf ben dan gooi ik iedereen onder ter preventie :cockroach:

Jaaaa ik weet het. Kokend water was ook echt de laatste oplossing voor ons en heb mij er best slecht over gevoeld.
Maar de mieren zaten al tot in de keukenkasten en voorraadkasten, we hebben echt heel veel eten moeten weggooien toen. Dus hebben voor een radicalere oplossing gekozen maar voelde mij er toen ook niet zo goed bij.

1 like

Ik wil dus de waterhardheid van m’n vaatwasser instellen (nav vaatwasserspecialist @inezweski) maar kan gewoon nergens vinden hoe ik bij de instellingen kom. Op internet kan ik niet de juiste handleiding vinden. Iemand toevallig dezelfde vaatwasser?

Foto vaatwasser

Samenvatting

Omg ja! Voel me zo dom nu. Ben er best lang mee bezig geweest, handleiding op internet opgezocht, in huis nog naar de gebruiksaanwijzing gezocht. Alle knoppen ongeveer ingedrukt, maar toch net niet de juiste combi. Maar het is gelukt! Bedankt!

3 likes

Dit klotebeest zit in mijn pot met rijst. Hoe dan?!
Ik dacht dat ik ze uitgeroeid had :sob::sob::sob:

4 likes