Huishoudtopic

Als het een moeilijke plek is kun je ook een oude theedoek in de schoonmaakazijn dompelen en die er op leggen

Die dingen om in het toilet te hangen aan de zijkant die door het doorspoelen met water het water schoonmaken en kleuren… hoe krijg je die zo in de pot dat het ook echt het water raakt? Ik heb er eentje al enkele weken inhangen en die werd dus niet leeg. Nu eentje die het water zou moeten blauw kleuren, zie ik dat er dus geen water doorheen loopt omdat hij net te ver van de pot af hangt denk ik? Hoe doe je dat? Ik wil dat het gewoon werkt en mijn wc schoon houdt, maar nu doet het dus niks!

Ik dacht altijd dat het aan het model toilet lag :woman_shrugging: Bij mijne (ouderwets met plateau, zeg maar) raken ze het water ook niet, maar hij ruikt wel lekker :rofl: Heb wel blauwe blokjes die je in het reservoir kunt gooien.

Ja dit is super kut want ik wil gewoon een schoon blauw gekleurd toilet! Maar het water loopt zo heel vlak langs de pot waardoor het die bollen nooit raakt. :sob:
Is overigens geen plateau toilet. En ons reservoir zit achter de tegels dus daar kan ik ook niet bij.

Ja, bij mij gaat het water eronder langs :roll_eyes:

Misschien een optie om het plastic houdertje om te buigen ofzo dat het lager kan hangen? Of een ander merk met langere houder? Bij mij heb ik al opgegeven omdat het blokje in het reservoir ook prima is.

Weet je zeker dat het blok überhaupt wel gekleurd water geeft? Ben al vaak teleurgesteld haha. Heb je een oude wc waar de stortbak los is? Bij lidl hebben ze blokjes die je in de stortbak gooit en je altijd blauw water hebt.

Herkenbaar. Ik heb echt een hekel aan die dingen. Wat bij mij goed werkt is dit:


Het is een soort plakkerige gel en een houder waarmee je een deel van die gel aan de binnenkant van je pot plakt. Het spoelt er langzaam af. Ik doe met 1 gelstukje ongeveer 2 weken. Helaas nog niet bij de Aldi, dus wel vrij duur.

3 likes

@Spaarlamp ja het staat op de verpakking en heb ze bij een vriendin al gezien! Heb helaas geen stortbak waar ik bij kan, dus dat is geen optie.
@TanteBetje goede tip, maar ik heb nu dus al die blokken waar ik niks mee lijk te kunnen. Daar baal ik van, maar ik ga die gel van jou zeker proberen de volgende keer.

Ondertussen heb ik een plekje in het toilet gevonden waar hij iets van water raakt dus komen er een paar druppels blauw uit. En er hangen nu dus twee van die blokken in maar het is iets van resultaat :tada:

1 like

Iemand de gouden tip om kalk van badkamertegels af te krijgen? Ellende! Heb de action borstel al gebruikt met azijn maar dat werkte niet haha

Verdorie ik wilde net de action borstel aanraden. Ik hoorde badkamertegels :joy:

De blauwe wc eend helpt bij mij heel goed tegen kalk! Ik smeer het met een sponsje/doekje op de tegels en laat het een tijdje intrekken. Daarna spoel ik het af met de douchekop en maak ik het droog.

Ik heb nu voor het eerst blauw water, en dat is met eentje van Glorix (weet niet zeker of het exact onderstaande is, maar die zou iig ook blauw water moeten geven):

image

Al die wc blokken worden trouwens regelmatig afgeprijsd naar 1 euro.

1 like

Ik krijg ze alleen nooit mooi uit de houder.

Heb je ook geprobeerd om 1:1 of 1:2 verhouding water:schoonmaakazijn in een spuitfles er op te spuiten (of als het de vloer is gewoon direct pure schoonmaakazijn er op) en een kwartier ofzo er op laten voor je het afspoelt en daarna droog veegt met een doek? Stinkt de badkamer wel een halve dag naar schoonmaakazijn maar het werkt bij mij :woman_shrugging:

Het is inderdaad niet helemaal foolproof. En als je het 1x fout doet, is het niet makkelijk recht te breien. Maar de truc is, om zonder druk de houder op de juiste plek in je pot te zetten, en dan pas op het zijknopje en druk uitoefenen. Dan worden het mooie “taartjes”.

1 like

Dit voelt als een stomme vraag maar ik vraag t me elke x af als ik over de blauwe wc eend lees. Welke bedoelen jullie dan, de ontkalker of de action gel?
https://www.jumbo.com/zoeken?SynchronizerToken=d8940cd7287bea6febe9e56d277734e94fe7026b98e5a12f86262d67eef73419&SearchTerm=Wc+eend

Als ik het doe gebruik ik wc eend ontkalker. Maar niet van wc eend hoor, gewoon een huismerk. Daarna wel goed luchten, want vorige keer ben ik er bijna in gebleven haha. Heftige lucht. Werkt wel!

1 like

De ontkalker inderdaad! En dan wel de merkversie haha, maar heb nooit een huismerk geprobeerd voor dit klusje. Dus wie weet werkt dat ook!

1 like

@FrozenFlame oh top, die heb ik in huis! Van de week maar even op mn douchekraan smeren dan :smile:

2 likes

Ik ging vandaag dweilen (voor het eerst in mijn nieuwe huis haha). Er ligt een pvc vloer in en ik had een sopje gemaakt gewoon met allesreiniger. Maar ik zag daarna, toen het droog was, allemaal strepen op de vloer. Wat kan ik hier tegen doen?