Huisregels

Oja, haha dat is natuurlijk ook zo.

1 like

Nouja zolang niemand weet dat ik dat ben moet ik zeggen dat ik daar niet zo mee zou zitten nee. Ik zou er eerder mee zitten dat iemand mij blijkbaar zo tenenkrommend vindt haha, dan dat ze het delen. Op een beschrijvende manier zou ik het waarschijnlijk ook wel herkennen.
Maar goed ik denk dat dit een let’s agree to disagree ding is.

1 like

Het lijkt me toch goed kut om je eigen berichten terug te lezen en daarover belachelijk te worden gemaakt.

4 likes

Ja op zich wel maar of mensen het posten of niet verandert hun mening niet. Ze vinden je toch wel belachelijk dan. Wij delen het toch ook voor het vermaak, eigenlijk vind jij het leedvermaak dan meer het probleem dan de privacy?
Ik zie het een beetje als onschuldig vermaak, soms reageert ook iemand met ‘ik vind dit juist wel lief’, dus meningen verschillen. Het is niet alsof iedereen de grond in geboord wordt. Moet ook zeggen dat ik ook denk, hoe groot is nou de kans dat zo iemand dit leest.
Nou ja goed, komt er dus op neer dat ik mijn eigen vermaak belangrijker vind en denk dat het niet veel kwaad kan, misschien een beetje hypocriet maar ja niemand is perfect.

Maar ik denk dat ik hier beter over op kan houden want als ik heel eerlijk ben is mijn mening dat het lijkt alsof veel mensen nergens meer tegen kunnen tegenwoordig, en dat de wereld nu eenmaal niet alleen maar leuk is en mensen niet voor alles behoed kunnen en hoeven worden (en dan bedoel ik ook de discussie over gewicht noemen, dat vind ik een beetje censuur eigenlijk).
Ik vind het waardevoller om te leren omgaan met dat niet iedereen altijd rekening met je zal houden, dan tegen alles wat een gevoel van onbehagen op kan wekken beschermd te worden.

4 likes

Haha het is ook niet dat ik hier nu van wakker lig hoor, en als ik er echt problemen mee had dan stopte ik wel met dit forum. Ik vind de meeste regels heel logisch en goed, maar ben het gewoon niet overal mee eens.

Heh ik was net een bericht aan het lezen en nu is die weg?

Kan toch dat iemand d’r bericht verwijderd heeft?

1 like

(mijn excuses! zojuist postte ik hetzelfde maar dan met een missend stukje :redface:)

2 likes

Bedankt voor jullie feedback zo ver! Ik zal hieronder puntsgewijs de vragen behandelen.

Tinder-topic
Het grootste probleem inzake het Tinder Cringe-topic was dat er screenshots werden gedeeld van mensen die daar geen toestemming voor hebben gegeven. Ondanks dat velen van jullie moeite doen om informatie weg te gummen zien we toch nog screenshots van gesprekken met foto’s waarmee je mensen kunt achterhalen. En dat is precies het punt: Dat vindt de AVG niet goed.
Draai het om: zou jij op zo’n manier screenshots van jezelf gepubliceerd willen hebben? Of, ander voorbeeld, je Tinder-foto afgedrukt op een mokkencollectie?

Voor alle duidelijkheid: We vinden het niet erg om Tinder te bespreken. Het gaat ons erom dat er af en toe dingen voorbijkomen die niet mogen. En dan is het het werkbaarst om een eenvoudige regel te hebben.

Een aantal van jullie gaf terecht aan dat het een hele andere zaak is om voorvallen in je eigen woorden te vertellen. Je zou het wat dat betreft goed kunnen vergelijken met het gierige acties-topic, of schrale dateverhalen. We stellen daarom voor om een nieuw topic te openen voor Tinder-ervaringen.

Anoniem posten
Of we anoniem posten (dus zonder dat je posts gelinkt zijn aan je account) als optie kunnen toevoegen, is inderdaad een van de dingen die we aan het uitzoeken zijn. Dit zouden we namelijk wel graag willen. Dit vergt wel het nodige uitzoek- en testwerk, en dat zal nog wat tijd kosten. Op hele korte termijn zal het dus niet zijn, maar zodra hier meer over te melden is horen jullie het van ons.

Triggers
Ten aanzien van de beperkingen mbt ‘triggers’: die gelden ook met het gebruik van spoilers. Uit ervaring weten we namelijk dat dit voor velen niet afdoende is.

Pornografisch materiaal
Dit wordt door menigeen als onprettig en/of vrouwonvriendelijk ervaren en is daarom geen gewenste inhoud.

Dagboek
Dat het een forum is en niet een dagboek: dat zit hem in een paar dingen. Enerzijds is dat een waarschuwing en heeft dat te maken het voorzichtig omgaan met internet: het is raadzaam om selectief te posten over jezelf en je eigen leven.

Anderzijds is het een reminder om in gedachten te houden dat het prettig is als wat je post ook enigszins interessant is voor de (vele) lezers ervan.

Natuurlijk betekent dit niet dat je nooit eens even lekker van je af mag schrijven, dat iedere post even fascinerend of hilarisch of uniek moet zijn, of expliciet moet uitnodigen tot interactie. Wat dan wel? Hou er rekening mee, dat lang niet iedereen alles leest, dat berichten apart van elkaar worden gelezen en dat daar veel tijd of leeswerk tussen kan zitten, en dat je berichten door een grote groep mensen worden gelezen. Dit heeft veel te maken met de sterke stijging ten opzichte van egf van het aantal posts, op het hele forum maar vooral in wjekw, waar het tempo heel hoog ligt.

Het is bijvoorbeeld niet handig om losse mededelingen te doen die alleen te volgen zijn voor jou en de mensen die jouw berichten hebben gelezen en nog vers in het geheugen hebben, en niet wenselijk om alleen over jezelf te posten en nooit eens op een ander te reageren, zoals ook werd aangehaald.

Reglement
Overigens, zoals in de inleiding ook ergens staat: reglementen heb je vooral om ze te hebben, om op terug te kunnen vallen wanneer het nodig is, niet om leden er waar mogelijk mee om de oren te slaan. Maar loopt er nou eens iets echt niet lekker, dan behoort het tot de mogelijkheden dat we het gesprek met je aangaan.

IP-adres en VPN
Over ip-adressen en dergelijke: die worden automatisch geregistreerd wanneer je verbinding maakt. De locatiegegevens die daaraan worden gekoppeld zijn tegenwoordig trouwens dus lang niet altijd betrouwbaar. Dit heeft verder niet te maken met het forum zelf, maar met de manier waarop die adressen technisch geadministreerd worden. Welke gegevens we precies van je gebruiken en met welk doel, kun je hier lezen. Dat je met een actief account via een vpn verbinding maakt is niet direct een probleem, het gaat eerder om nieuwe mensen die een account aanmaken. Net als wanneer je een tijdelijk mailadres opgeeft kunnen we die aanmelding dan niet verwerken. Dit heeft alles te maken met het kunnen voeren van een abuse-beleid.

Communicatie
Bij het introduceren van zoiets als huisregels is het inderdaad erg belangrijk dat iedereen in de gelegenheid is er kennis van te nemen. Daarom is voor een week een banner geplaatst. Inmiddels is het topic daarnaast ook gepinned.

Doelgroep forum
Dan nog de kwestie van de mannen! De doelgroep van het forum is duidelijk vrouwen. Dat betekent niet meteen dat er een stringent anti-mannenbeleid gevoerd wordt, al is het maar omdat we jullie niet kunnen garanderen dat er niet een enkele man tussenzit, aangezien we onze nieuwe leden niet pas na een persoonlijke kennismaking inschrijven of iets dergelijks. Wellicht ten overvloede: de enkeling die buiten de doelgroep valt maar al gezellig meeforumt blijft van harte welkom.

20 likes

Ja haha maar het was van een admin dus ik dacht echt heh ben ik nou gek.

1 like

Ik ben niet gek dus haha.

4 likes

mooie duidelijke post, mag ook wel eens gezegd worden!

15 likes

Dank voor alle uitleg, en in de meeste regels kan ik mij prima vinden. Maar @Nescio over het stukje doelgroep: ik vind het wel vervelend dat hier nu gedaan wordt alsof de wereld bestaat uit vrouwen en mannen. Vervang vrouwen gewoon door mensen?

11 likes

De wereld bestaat toch ook wel voor het grootste gedeelte uit vrouwen en mannen…? Denk toch dat niemand kan ontkennen dat op een mannen forum andere dingen worden besproken dan een vrouwen forum.

Ik persoonlijk zit hier niet te wachten op een aanwas aan mannen :sweat_smile:

4 likes

Denk dat het vooral om gaat dat sommige mensen vinden dat het bigender denken mensen uitsluit die niet geheel binnen het hokje vrouw passen, dus mannen die zich vrouw voelen of met ‘vrouwelijker’ interesses of mensen die zich geen man of vrouw voelen of genderfluid. Ik vind het persoonlijk ook niet nodig om het expliciet te verwoorden omdat iedereen hier eigenlijk altijd welkom is geweest net als op het egf als ze gewoon leuk participeren. Maar ik heb nooit gender issues gehad dus misschien kan ik ook niet inschatten of/hoe mensen die dat wel hebben dit als kwetsend op kunnen vatten.

15 likes

Nouja, ik neem aan dat in dat topic in principe iedereen mee mag posten toch? Dus dan sluit je niemand buiten.

Voor een groot gedeelte ja, maar niet helemaal. Er is denk ik een groep mensen die geinteresseerd is in deze, overwegend vrouwelijke, onderwerpen en perspectieven maar zich niet identificeert als vrouw. En deze mensen worden al vaak genoeg gemarginaliseerd of buitengesloten, dus als het niet nodig is zie ik niet in waarom je daar aan mee zou doen. Er wordt bij het instellen van de regel al gezegd dat deze niet gehandhaafd wordt, waarom voer je 'm dan in?

9 likes

Hoe kun je nu dan je naam en reputatie als opperste trollenvanger hooghouden? Wordt wel lastig nu.

2 likes

ja en uiteindelijk is er toch intern gekozen over geen naamsverandering omdat deze al enkele maanden draaide, boohoo wat een drama. Nescio heeft ook (nog) niets gedaan met mijn voorstel voor een logo wedstrijd enkele maanden geleden maar wat maakt het uit? Iedereen zit hier om stukjes te typen en te ouwehoeren, niet omdat dit de Rotary of dergelijke is.

@grace dat verhaal van je account in Tilburg kan te maken hebben met serverlocaties van het forum of je internetprovider. Alleen 3G/4G is altijd accuraat in principe.

Ik maak nergens een drama van, de enige die er een drama van maakt ben jij. Waar zeg ik dat het wat uitmaakt? Helemaal nergens. Dan doe ook niet alsof ik er een drama van maak. Dankjewel.

2 likes