Impopulaire meningen #4

Ik vind dat gratis verzenden en gratis retouren gewoon niet zou moeten mogen. Want dat is niet gratis en het verziekt het systeem. En tuurlijk zou ik dat erg kut vinden voor mijn eigen portemonnee wanneer ze dat zouden invoeren, maar ik wen er wel aan uiteindelijk.

In Zweden is het vaak goedkoper (bijvoorbeeld bij producten bij apotheken) om iets online te bestellen, dan om het in de winkel te kopen. Ergens snap ik daar de logica wel achter, want dan hoef je niet altijd alles overal op voorraad te hebben, maar dit geldt ook voor producten waarvan er altijd een vrij flinke voorraad is. Voelt dan zo dom om het te bestellen in plaats van in de winkel te kopen als je toch langs die winkel komt, maar het scheelt vaak gewoon best veel geld. :-1:

7 likes

Ja, ik denk eigenlijk dat mensen dan wel een drempel zullen ervaren. Vast niet iedereen, maar de mensen die dan ziek veel bestellen zijn meer geld kwijt. De belasting is dan in verhouding voor ieder (de weinig of de veel bestellers) toch? Nu is bestellen echt nog vrijblijvend. Ik ben benieuwd welke andere manieren jij zo zou kunnen bedenken? Is echt een lastig ding waar wat mij betreft echt wel snel iets op gedaan moet worden!! Zeker gezien de co2 uitstoot en 10000 kilo kleding die weg wordt gegooid. Ik denk eigenlijk ook dat je het nooit voor iedereen goed kunt doen. De online (koop)wereld is hedendaags logischerwijs ook echt groter aan het worden. Maar het is duidelijk dat hier zsm iets in moet veranderen. Erger me echt erg aan die koopzieke mensen met hun 1000 bestellingen en retouren en vervolgens beklag over de bezorgers :triumph:

5 likes

Haha dat was ik denk ik! 8 keer in 1,5 jaar was het. Ja ik denk dan er zijn vast mensen die daar nog vaker bestellen en/of veel meer dan 1 artikel per keer bestellen, beschouw mezelf dan niet als een van de belangrijkste klanten van dat merk.

1 like

Oh dit is sowieso een enorme forumergernis van mij. Vooral de combinatie van al deze dingen samen.

Maar lijkt me helemaal prima ook voor ondernemers als mensen weer lekker fysiek moeten winkelen of iets meer moeten betalen voor online bestellingen.

20 likes

Het gaat niet over aangesproken voelen maar wie hiermee geraakt zal worden zijn zieke mensen die noodgedwongen online moeten kopen omdat ze misschien huisgebonden zijn en doorgaans meestal een te klein budget hebben. Don’t care voor de mensen die koopziek zijn. Maar dit wordt voor een groep mensen die al super oplet op wat ze kopen maar niet de gezondheid heeft om naar de winkel te gaan echt een ramp. En dat zijn meer mensen dan je denkt want ja logisch als ze niet/amper buitenkomen dat je ze misschien niet kent.

15 likes

Dat is nu toch eigenlijk vaak al? Niet alle webshops doen aan gratis verzenden en retourneren?

5 likes

Lol ‘super sneu dat mensen die het minder dan mij hebben de dupe zijn maar er zal altijd een verliezer zijn en zolang we een beetje rouleren in wie we de dupe maken kunnen we blijven doorgaan toch’

Wel heel onbaatzuchtig hoor van jou dat je denkt aan de mensen in Pakistan!

5 likes

Ik bestel ook vaak online want fysiek winkelen met deze maat is niet te doen dus ik zou wel blijven bestellen en denk wel selectiever worden. Maar zou dan wel vinden dat dingen die van ver moeten komen (Shein en ali crap) hoger belast moeten worden dan dingen die uit een Nederlandse/Europese opslagplek komen. Maar daar benadeel je dan wellicht mensen mee die alleen Shein in hun budget hebben zitten. Maar als ik de tiktok hauls etc. van die ‘merken’ zie dan denk ik echt wtf.

11 likes

Ja dit is superslim. Stimuleer je ook nog eens de Nederlandse economie nog eens mee, als je spullen die uit het buitenland moeten komen hoger belast. Dat de VVD dit nog niet eerder heeft bedacht (oh nee, zij geven niet om milieu)

3 likes

Ja joh gevalletje dikke pech hoor, dat een (ook financieel) hele kwetsbare en sowieso doorgaans al vergeten groep mensen nu keer op keer de dupe wordt van allerlei regelingen en ontwikkelingen. Laten we daar vooral willens en wetens niets mee doen.

Er kunnen prima aanpassingen worden gemaakt waardoor zoiets als dit kan worden doorgevoerd zonder deze groep mensen nog verder te benadelen, dus die tegenstelling van chronisch zieken vs. ‘het collectief’ is hartstikke vals. Alleen dan zou men iets om chronisch zieken moeten geven.

10 likes

Aan wat voor aanpassingen denk je dan?

1 like

Ik vond deze blog over niet gratis verzenden tof! Ook dat ze mensen die meerdere jassen of maten bestellen zelf mailt om advies te geven.
Ik bestel zelf sinds ik vinted gebruik echt zoveel meer, en het merendeel is natuurlijk helemaal niet nodig.
Ik woon wel in het centrum dus alles stuur ik direct naar een afhaalpunt, maar dan nog is 't duurzamer het niet te kopen.

4 likes

Een structurele verhoging van de ziekteuitkeringen om de toename in dagelijkse kosten te compenseren is het eerste wat me te binnen schiet. Maar iets in de vorm van een periodieke toeslag voor deze groep zou desnoods ook kunnen.

Mijn specialisme is het niet en ik ben ook niet chronisch ziek, dus wat het beste/meest effectieve/meest noodzakelijke is weet ik ook niet, maar er zijn ongetwijfeld mensen die dat wel weten. En mijn punt is: je hoeft maar te kijken naar de honderden regelingen, compensatiemogelijkheden en subsidies die er voor boeren zijn, om te weten dat het hier eerder om politieke onwil gaat dan om onvermogen.

3 likes

Oké maar dat voorbeeld wat je noemt, dan kan die verhoging van @Enthusiasm toch nog steeds. Als dat uiteindelijk op die manier ‘gecompenseerd’ zou worden.

3 likes

Het toont ook maar weer hoe eng en beperkt het referentiekader van veel mensen is. Dat het gaat over extra belasting op online aankopen en dat automatisch gedacht wordt jaaa super is nodig allemaal koopzieke mensen. Puur gedacht vanuit wie/wat je zelf kent. Terwijl, de maatschappij bestaat uit meer mensen dan enkel deze in de bubbel met gemiddeld inkomen en graag veel nutteloze spullen. En die groep zal veel meer geraakt worden dan die van koopzieke mensen die dan wel naar allerlei ketens zal gaan in de plaats. Hoe het dan wel moet weet ik veel want het probleem gaat natuurlijk dieper dan dit en heeft te maken met structureel te weinig middelen krijgen in combinatie met noodgedwongen overal meer kosten moeten maken door de omstandigheden. En deze maatregel zou net weer een voorbeeld van dat laatste zijn. En dat die met zoveel gejuich onthaald wordt ligt puur aan mensen hun eigen referentiekader.

11 likes

Ja dat lijkt mij wel. Als de belangen van chronisch zieken maar actief worden gewaarborgd in de vormgeving hiervan dan vind ik het ook een prima maatregel. Maar ik begrijp de wanhoop/frustratie omdat dat steevast niet gebeurt heel goed en ik herken ook heel erg wat @Eddie schrijft. Dat mensen er überhaupt niet eens bij stilstaan dat er een grote groep mensen in de samenleving is op wie dit wederom een negatief effect zou hebben.

4 likes

dit zou gewoon helemaal niet op individuele schaal belast moeten worden.
moraal van zo’n belasting: met geld mag je vervuilen zoveel je wil.

behandel dit op bedrijfsniveau aub.

22 likes

Ja daar heb je eigenlijk ook echt wel weer gelijk in.

4 likes

Ja hier ben ik het mee eens!

@Enthusiasm Ik zat ook meer te denken in de richting van enkel door elektrische voertuigen mogen laten bezorgen, het liefste in combinatie met meer pakketkluizen in wijken. Dan zijn er minder ritjes naar losse huizen nodig. Dit is natuurlijk wel heel ambitieus, maar ik denk dat de oplossing meer bij de bezorgdiensten ligt dan bij de consument. En inderdaad geen gratis bezorgen/retouren meer, dat is ook fijner voor de bedrijven en lijkt me wel zo fair.

1 like

Dit topic is na het bereiken van de maximumlimiet van 5000 antwoorden automatisch gesloten. Continue discussion at Impopulaire meningen #4 (Deel 3).