Jouw domste / genantste fout of blunder op werk


#1

Ik zal aftrappen:

Ik heb in mijn eerste week per ongelijk 8 dozen wijn op mijn werk laten bezorgen (tijdens kantooruren), in plaats van bij mij thuis voor mijn eigen feestje. Toen ik de AH bezorger in kwestie zag kreeg ik het Spaans benauwd… Was ook op kosten van de zaak (per ongeluk) gegaan. Gelukkig kon er om worden gelachen en staan al die wijnen nu klaar voor een vrijdagmiddagborrel.

Meer schadelijke fout is dat ik een keer een belangrijke dataset heb verwijderd waar geen back up van was, waar ik me wel echt een paar dagen flink slecht over heb gevoeld. Maar baan behouden :slight_smile:

Jullie? Ben benieuwd


Werk (algemeen topic)
#2

Meest genante:
Als afsluiter van een gesprek met klanten zei ik “nog veel sucseks met de bouwwerken!”
Durf dat woord nooit meer te gebruiken :expressionless:


#3

Op vrijdag wens ik mensen altijd een fijn weekend. Dat deed ik ook bij iemand die Viagra kwam halen. Diegene reageerde ook echt met een knipoog en zei: nou dat komt wel goed hoor.


#5

Paar jaar geleden had ik mijn eerste werkdag op een school op de laatste vrijdag van de zomervakantie. Ik wilde een goede indruk maken, dus kwam op tijd. Ik naar de voordeur, was die dicht. Dan maar de kleuteringang proberen. Ja open! Ik loop naar binnen en na vijf seconden gaat het enorm luide inbreekalarm af. :joy:

Ben gauw weer naar mijn auto gelopen en heb nog een half uur gewacht met naar binnen gaan haha. Tijdens de vergadering werd er ook nog over gesproken, maar ik heb me wijselijk stil gehouden. :see_no_evil::see_no_evil:


#6

ah was je zo vroeg dat er nog geen een leerkracht was?!

Ik heb teveel genante verhalen om op te noemen eigenlijk


#7

Ik verkocht tickets aan twee mensen bij de kassa. Als je 65+ bent, krijg je korting. Ze zagen er echt oud uit, dus ik vroeg hoe oud ze waren ivm korting. Bleken ze allebei 50 te zijn. :fearful: Vervolgens keek één van hen ook nog op het bordje met de ticketprijzen. Ik kon wel door de grond zakken. Ik vraag het tegenwoordig nooit meer, al denk ik er nog zo zeker van te zijn.


#8

Klopt, er was nog helemaal niemand en degene die voor het laatst afgesloten had, was dus vergeten de kleuterdeur op slot te doen. :see_no_evil:


#9

Ik werkte als 16 jarige in de bediening in een restaurant. Tijdens een van mijn eerste dagen wist ik nog niet zo goed wat alle gerechten waren en hoe ze eruit zagen. Bij de keuken werd het wel verteld maar tegen de tijd dat ik bij de tafel kwam was ik het al weer een beetje vergeten. Dus ik deed eerst wat ik wel wist: De biefstuk is voor? De zalm voor meneer… En de ehhhhh homp vlees moet dan wel voor u zijn. Ik zei dat zo snel dat ik hoopte dat ze het niet hadden gehoord haha.


#10

Ik was een keer aan het daten/scharrelen met een jongen en die had een vaste scharrel, de zus van een semi-bv (niet dat dit heel relevant is maar het maakte me wel nog zenuwachtiger). Hij vertelde me plots dat hij haar over mij (met naam) had verteld en ze daardoor hun ‘koffie-uitjes’ moesten stoppen. Maar dat meisje werkte ook op mijn werk. Niet in mijn team/gebouw maar om de zoveel tijd kwam ik haar wel ergens tegen. Verder kende ik haar niet maar zij wist van mijn bestaan en ik van het hare. Ik had haar al weken kunnen ontlopen maar toen hadden we plots teamdag met iedereen. Ook die dag perfect gelukt om haar de hele dag te ontlopen en bij andere groepjes aan te sluiten. Tot de afsluitende activiteit. Toen moesten we een soort bouncebal spelen. Met een stok op een bal slaan en proberen te scoren. Ik haat teamdag en die laat ons eens allemaal verbinden en geforceerd gezellig doen activiteiten :nauseated_face: Dus ik stond met m’n stok gewoon een beetje langs de kant vooral te doen alsof ik enthousiast was en meedeed. Tot er plots een bal mijn richting uitkwam en ik hem keihard wegsloeg natuurlijk recht op dat meisje haar hoofd. Was echt hard :redface: Ik riep nog SORRY naam!!! En eigenlijk was die sorry niet alleen voor die bal maar ook een beetje voor die scharrel.


Ik werkte in de hulpverlening en ik was pas begonnen op mijn eerste job toen we teamvergadering hadden en de telefoon plots ging want we waren het antwoordapparaat blijkbaar vergeten in te schakelen. Dus ik snel snel even in de ruimte ernaast opnemen met het plan om te zeggen dat ik hen over een paar uur terug contacteer. Bleek het een jongen te zijn die helemaal over zijn toeren aan het huilen was. Dus ik dacht oké ik luister toch even. Begint ie te vertellen over een zwaar ongeval dat hij heeft gehad en dat hij nu (tijdelijk) hulpbehoevend is en hij daar zo’n moeite mee heeft. Klinkt allemaal nog normaal tot nu, maar ineens keerde het verhaal en begon hij erover dat hij hulp nodig had om naar het toilet te gaan en dat zijn oma hem daarbij hielp maar hem dan ook iedere keer begon af te trekken. En toen hij dit vertelde haakte hij in één keer in. Dus ik bleef echt achter van wtf. Is dit echt? Heb ik verkeerd gereageerd? Ik terug naar teamvergadering en iedereen zat me al nieuwsgierig aan te kijken omdat ik zo lang weg bleef. Ik heel nerveus dat verhaal vertellen. Begonnen ze allemaal wat ongemakkelijk te lachen. Ja we kennen die jongen, hij belt al onze diensten en vertelt dan iedere keer een variatie van dit verhaal terwijl hij zich zit af te trekken :o_o:


#11

Toen ik net nieuw was op m’n vorige werk was ik een vergaderzaal ingelopen die blijkbaar bezet was. Had ik opeens zo’n 20 paar ogen op me gericht… En het erge is nog dat ik zo geschrokken was dat ik voor m’n gevoel daar wel 10 seconden heb staan staren (was natuurlijk niet zo lang haha maar zo voelde het wel)


#12

Mijn eerste dag in de bediening vroeg iemand naar de wijnen en mijn collega had mij daar vanalles over uitgelegd alleen ik wist het niet meer precies meer. Ik kende de Chardonnay en ik wíst dat er nog een was met een Franse naam dus ik vol overtuiging: “En dan hebben we nog de Negligé!”. Die man keek me echt heel raar aan. Het moest dus een Pinot Noir zijn…


#13

Ik werkte als journalist voor een nieuwssite en breaking news moest er dan super snel op, met als gevolg dat je het niet echt na ging lezen. Toen werd de trainer van FC Barcelona ontslagen.
Wat ik las: Enrique ontslagen als trainer van FC Barcelona.
Wat ik opschreef zodat heel Nederland het even kon lezen: Guardiola ontslagen als trainer van FC Barcelona.
Echt gewoon geen idee hoe ik erbij kwam ook, maar we kregen daar zoveel commentaar op van lezers en het stond echt nog geen minuut online in totaal. Werkte er net ook, gelukkig nooit iets over gehoord.

Niet perse gênant voor mij, maar wel een beetje awkward. Eén van mijn mannelijke collega’s heeft een keer allemaal plaatjes van naakte vrouwen enzo op het Twitteraccount van die nieuwssite gezet, denk dat hij dacht dat hij op zijn eigen account zat. Maar ik was rustig aan het werken en ineens kwamen er echt allemaal borsten en blote konten voorbij.:joy:


#14

In de horeca moest ik een tafel bedienen met twee wat oudere dames die qua uiterlijk familie leken. Ik kende ze van gezicht want ze komen wel vaker en ik dacht even gezellig een praatje te maken: “Wat leuk dat u weer met uw moeder een hapje komt eten!”
De oudere van het stel keek me superzuur aan en zei: “We zijn zussen…”


#16

Ik stond een keer achter de kassa en als er een fout was, moest ik het bonnetje in de lade stoppen zodat ze het konden verrrekenen. En uitgerekend ik had zoveel lastige klanten die zich opdrongen dat ik niet eens dacht aan een bonnetje in de lade stoppen. Gevolg: kasverschil van 300 euro en een stressende manager

Oeps

Ben maar snel weggegaan

De paar keer daarna zag ik hem best vaak naar me kijken. Denk ik dan. Dus misschien verdacht hij me ergens van. :stuck_out_tongue:


#17

Aan het begin van mijn zwangerschap heb ik op het toilet van een bewoner overgegeven en zij heeft me daarna geholpen met washandjes en schoonmaken. Ze is ook niet bepaald mobiel en ze is dementerend. Maar zo lief!


#18

16 jarige ik was zo blij dat ik een baantje had bij een van de weinige kledingzaken in de buurt. Voelde me helemaal cool. Totdat ik apart werd genomen door mijn leidinggevende om te vertellen dat ik zweette en dat stonk. Als ik er aan terugdenk kan ik nog steeds a la minute door de grond zakken. Gelukkig bleek het achteraf bij m’n puberale fase te horen maar ik ben nog steeds panisch of mensen me ruiken.


#19

Maar even serieus, dat had je leidinggevende wel wat subtieler mogen vertellen hoor


#20

Het werd wel wat subtieler gebracht hoor! Maar zoiets blijft kut denk ik hoeveel verzachtende woorden erin worden gegooid. Maar anders werd het helemaal een lang verhaal haha


#21

We hadden een online overleg. Er werkt een jongen bij ons waar iedereen een hekel aan heeft. Vooral omdat hij zich gedraagt als een manager, terwijl hij dat niet is. Op een gegeven moment was hij weer aan het praten en ik chatte naar een collega met: oh meneer de baas moet weer eens wat zeggen. Wat ik dus niet wist was dat diegene naar wie ik een chatje stuurde zijn scherm aan het delen was tijdens het overleg en dat iedereen inclusief die jongen mee kon lezen :no_mouth:


#22

Me aan de telefoon: “Gefeliciteerd met jullie dochtertje Julia!”

“Bedankt, onze zoon Julan maakt het goed”