Koffie is leven

Voor alle koffieliefhebbers, snobs en verslaafden…
Waar halen jullie je koffie?
Welke merken zijn het beste?

Ik merk dat ik steeds kieskeuriger wordt met koffie en koffie buitenshuis vaak minder lekker vind. Zelf heb ik een apparaat voor bonen en koop ik steeds andere bonen om te proberen.

4 likes

Mijn ultieme tip is om bonen niet in de supermarkt te kopen, tenzij je supermarkt koffiebonen van een lokale branderij verkoopt. Vaak kun je bij een koffietentje ook verse bonen kopen en dat smaakt gewoon zoveel beter. Zelfs de dure bonen bij de supermarkt zijn al veel te lang geleden gebrand. Zelfs met een slecht apparaat kun je met goede bonen wat fatsoenlijks maken.
Ik zou ooit wel zo’n mooie Jura-machine willen, maar ben nu vooral op zoek naar een machine waar ik thuis ook goede koffie kan zetten en het liefst eentje met een melkschuimer die niet duizenden euro’s is.

Ik vind het ook abominabel als een eettent gewoon zo’n apparaat heeft (zoals Jura haha). Echte espresso met handopgeschuimde melk is zoveel beter. Ik ga ook liever lunchen bij een koffietentje dat lunch aanbiedt dan een lunchzaak die toevallig koffie heeft. Koffie is zo’n achtergesteld kindje vaak.

5 likes

Ik hou van lekkere koffie, maar ben geen expert. Tochhhh misschien een tip @Pendule… wij hebben deze thuis en ik vind het echt een fijn apparaatje:

https://www.expert.nl/delonghi-ecam20-110-b-zwart?gclid=CjwKCAjw9L_tBRBXEiwAOWVVCZPNhAdHtBofyxLfm1EIqnKYP1-gxBJtcOsn9Yfse9ojLMB0kbIJ1RoCqO0QAvD_BwE

1 like

Ja De’Longhi lijkt me wel goed, thanks voor de tip. Ik wil alleen zo’n automatische melkopschuimer want ook melk opschuimen is een kunst.

1 like

Woahhh dit topic miste ik!
Ik heb zelf een Nespresso omdat ik thuis weinig koffie drink, anders had ik er wel echt één met verse bonen aangeschaft. Althans heb een max van 2 koffies per dag thuis omdat ik er vaak buitenshuis ook nog wel 1 drink. Mijn lievelings van Nespresso, Indrya, bestaat niet meer en heb nog geen goede vervanger gevonden sindsdien.
Op werk heb ik de luxe van een verse koffiebonen machine en vind ik dus ook dat ik daar de lekkerste koffie kan drinken.

Het liefste drink ik een dubbele espresso met een laagje melkschuim. Of een cappuccino met havermelk. Hmmm… niks lekkerder dan om 9.30 mijn eerste koffie van de dag. <3

Ohh, wacht! Ik snap ineens wat je bedoelt. Ik dacht dat je dat pijpje bedoelde :see_no_evil: (ik gruwel van melk(schuim) in koffie)

1 like

Laf dit topic nu al. Ik ben echt basic want drink het liefst zwarte filter koffie, DE aroma rood.

Ik vind cortados ook lekker, maar espresso durf ik in Nederland eigenlijk niet te drinken want ze zijn bijna altijd zuur en bitter en dat vind ik echt smerig. En te sterk vind ik ook niet zo lekker. @Pendule ik ga je tips opvolgen en bij talud espresso proberen :grimacing:

2 likes

Haha ik hoop dat het niet tegenvalt!

De lekkerste koffie drink je trouwens in Australië. Helaas.

Hier ook een koffie snob!

Ik koop mijn bonen meestal bij Simon Levelt. Espresso Palermo vind ik het lekkerst.

Dan maal ik ze zelf tot perfectie hiermee:

En daarna zet ik de koffie hiermee:

Meestal espresso of lungo. Soms cappuccino.

4 likes

Ik drink nu veel cafeïnevrije koffie, vanwege mijn zwangerschap. Iemand nog een goede tip voor cafeïnevrije bonen?

Ik heb thuis deze maler en dit apparaat, is prima voor mij! Drink alleen (dubbele) espresso en twee keer per jaar cappuccino.

En dit apparaat:

Verder nog een French press en twee perculatoren (groot en klein).

1 like

Ik drink echt veel koffie, maar ik ben zo’n beetje het omgekeerde van een snob haha. Ik vond de koffie op mn oude werk uit zo’n standaard DE automaat het lekkerst. Toen het vervangen werd voor een bonenapparaat was iedereen blij behalve ik :stuck_out_tongue:

Drink vooral filterkoffie en dan gewoon uit zo’n ouderwets apparaat (niet zoals mijn koffiesnobcollega het drinkt) of nespresso en dan vaak die starbucks nespressocups.

Melk moet ik niet en de meeste smaakjes ook niet. Behalve de amaretto nespresso van vorige kerst :heart_eyes:

Spanje/Portugal hebben ze ook bijna overal lekkere koffie! En voor heel goedkoop :sunglasses:

Koffie is life is mijn levensmotto :heart:

Nuttige bijdrage: ik drink alles, maar heb thuis Nespresso what else

Koffieeee :heart_eyes: Geen fancy apparaten hier :sweat_smile: Ik heb zowel een Dolce Gusto (van mij) en een Senseo (van mn vriend), maar vind koffie maken met mn French Press wel het lekkerste :relaxed:
Vind de dolce gusto cups in dat koperen glimmende doosje (Colombia als ik het goed heb) echt heel lekker :smiling_face_with_three_hearts:

Ja man, in Italië ook. € 0,80 voor een doppio :ok_hand: Je moet er wel even de steegjes voor in duiken of de kleinere dorpen bezoeken.

Melk opschuiven is prima te leren, vind ik. Vroeger misschien minder maar tegenwoordig zijn er ongetwijfeld zelfs YouTube filmpjes voor en anders wil ik je wel tips geven.

Leuk, heb toevallig net mijn nieuwe apparaat op het aanrecht gezet (deze, voor wie het leuk vindt https://www.krups.nl/Koffie-en-dranken/Volautomatische-espressomachines/Evidence-EA8918-volautomatische-espressomachine---Zwart/p/8000036182), maar echt geen idee welke bonen ik nu “moet” proberen.

Had nu snel een zakje bonen bij Appie gehaald van Starbucks, maar lees al dat een supermarkt boon het eigenlijk nooit helemaal is…

Dat vind ik een goede tip, bij een koffietentje kopen. Nog niet aan gedacht.

1 like

Ik drink zelf geen koffie maar mijn vriend wel. We gaan binnenkort samenwonen dus ik dacht misschien is een koffiezetapparaat wel een leuk kerstcadeau. Maar misschien is het heel persoonlijk?

Ik denk dat met bonen hij te veel moeite vindt (en de prijs moet ook wel een beetje leuk blijven). Maar nespresso is wel oké toch?