Kpop & Kdrama


#1

Hoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooi
Dit is hét topic over kpop, en kdrama.

Wat is kpop? Magisch, geweldig en underrated.
Wat is kdrama? Beter dan GTST.

Grapje.
Kpop staat voor Koreaanse pop muziek met onder andere groepen zoals BTS, TWICE, GOT7, MAMAMOO.
Kdrama zijn Koreaanse drama zoals de bekende Boys over flowers, Healer, Goblin, The masters sun.

Hier kunnen we allemaal losbranden over komende concerten, nieuwe muziek, geweldige drama’s series en natuurlijk: kei hard fangirlen.


#2

Ik weet helemaal niets over kpop, maar vind het zo jammer dat dit topic niet is opgeleefd… Het ziet er zo vrolijk uit en zou ideaal zijn om als afleiding te lezen


#3

Ik denk dat mijn GTST grapje te ver ging waardoor niemand hier wilt komen :(.


#4

STAN LOONA!


#5

Iemand die Produce 48 volgt? Vond Produce 101 seizoen 1 geweldig. Seizoen 2 vond ik enorm saai.
Ik ben heel benieuwd en kijk nu aflevering 1.


#6

Nee dit seizoen nog niet, hoorde wel dat het een echt knipoog-festijn is dit jaar haha. Ik vond het eerste seizoen ook leuker, vind mannen wat saaier om naar te kijken.

Ik luister trouwens voornamelijk SHINee, Day6 (:heart:️), Red Velvet en NCT maar ik hou eigenlijk van alles wel een beetje. Noem een groep en ik hou ervan :’) Speel ook trouw elke dag Superstar JYP/Superstar SMTOWN

Wie zijn jullie favoriete groepen/artiesten?


#7

Yay! Eindelijk begint Kpop hier een beetje op gang te komen!

Mijn favo acts zijn ( in volgorde van fan worden)

2ne1, FX ,Miss A, Lee Hi , Epik High, Brown Eyed Girls, Orange Caramel AKMU, 4Minute, Mamamoo, BTS, G Idle

Ben in 2010 of zo begonnen met luisteren dus een aantal van mijn favogroepen zijn inmiddels niet meer actief. :frowning_face:

Luister inmiddels voornamelijk naar Mamamoo, Lee Hi, Epik High en BTS en Suran


#8

Wat K-drama betreft, op Netflix vind je Hello, my twenties! die ik heel erg leuk vond :slight_smile:

Kdrama heeft voor mij altijd wat pacing problemen maar ik vond Strong woman Do Bong Soon over de hele linie wel erg vermakelijk. Qua realityshows kijk ik altijd alleen maar als er artiesten bij zitten die ik leuk vond. Sister’s Slam Dunk was daarom erg vermakelijk want ex 2ne1’s Minzy zat erbij :slight_smile:


#9

Bohhh 4 Walls is zo goed, ik mis f(x) echt. Dit jaar schijnen ze wel weer een comeback te krijgen, maar eerst zien dan geloven. Luna is mijn ava. :sunglasses:


#10

Ik vind ze tot nu wel streng tegenover de Japanss meiden (als je dat bedoelt). Het is wel interessant qua verschillen in idol cultuur.

Mijn favo groepen zijn SNSD, SHINee en LOONA. Verder volg ik geen groepen meer echt. Ik luister naar van alles en nog wat.


#11

Jeeeej, ik ben voornamelijk fan van Monsta X en BTS en de 20ste ga ik naar het concert van Monsta X!
Momenteel volg ik de drama serie I remember you & kijk ik ook graag naar Running Man!
En ik kijk echt té veel Koreaanse films, heb er wel 300 gezien :’)


#13

F(x) is echt 1 van de meest underrated groepen ever! Pink Tape is zo’n goed album <3

Amber heeft trouwens een YT kanaal, What the Pineapple. die is wel leuk om te volgen. Oh, en ze heeft laatst een mixtape uitgebracht.

@Morganfreeman BTS is niiice. Ze komen in oktober naar Ziggo maar ik denk niet dat ik minimaal 60 euro wil uitgeven om mijn trommelvliezen door krijsende meiden te laten barsten :sweat_smile:


#14

Goblin lukt mij ook niet om te kijken, ik heb het met pijn en moeite gered tot de 3e aflevering, maar de age gap is ook de groot waardoor het mij niet trekt.
Coffee prince vond ik enorm cliché haha, misschien is een leuke aanrader boys over flowers of Cinderella and four knights.

@Sjurrr het is al helemaal uitverkocht. En niet eens door Nederlandse fans, maar Koreaanse rijke fans. Want 13 oktober is een van de BTS leden jarig, dus het grootste deel van het concert is niet eens bezet door Nederlanders… Wilde er zó graag heen :(.


#15

Ja, bizar he? Maar het schijnt in voor Koreanen makkelijker te zijn om in het buitenland tickets te kopen omdat in Korea al die evenementen zijn gekoppeld aan fanclub lidmaatschap. Er zullen vast wel weer duurdere tickets uitkomen maar ik wilde eigenlijk sowieso al niet gaan.

Mijn favo BTS tracks:

#16

@Morganfreeman


Soms heb ik echt een hekel aan mensen :face_with_symbols_over_mouth:


#17


#18

Wat leuk, een topic over K-pop en K-drama!

Mijn favoriete K-popband is B1A4, echt al sinds drie jaar. Ik houd gewoon zoveel van die idioten en ze kunnen nog zingen ook. Dit is mijn favoriete performance van ze:

Sandeul, een van de members (en m’n favo), heeft ook een solo-album en zingt veel liedjes in voor drama’s. Zijn stem is echt geweldig, meer mensen zouden hem moeten kennen.

WINNER vind ik ook heel leuk.

En verder luister ik veel naar MAMAMOO en ik vind GOT7 en Astro ook nog wel leuk, haha. Oh en indiemuziek zoals Casker en My Aunt Mary.

Ik vond Hello, My Twenties ook heel leuk! Heb echt zo genoten van die drama. Net zoals The Flower Boy Next Door en Personal Space. W - Two Worlds was ook supertof, heel anders dan wat ik normaal kijk.


#19

Sandeul ken ik inderdaad van z’n OST’s, mooie stem!

Over mooie stemmen gesproken, ik vind dat iedereen naar de Immortal Songs optredens van Mamamoo moet luisteren
Dus hier is een playlist :wink:

Also, Hwasa is #goals.


#20

Oeh, ik ben nog bezig met W-two worlds :smiley:


#21

Sandeul is toch die jongen van de bowlingbaan-prank? Of heb ik het nu helemaal verkeerd haha.

Rollin’ is echt één van mijn favoriete liedjes om in de auto te draaien