Heeft iemand nog tips voor een salade bij een barbecue? Geen aardappel / pasta o.i.d., en lekker veel groente. Dacht aan een simpele Griekse salade, maar dat vind ik toch wat te saai. Zag ook een lekkere met spinazie, aardbei en mozzarella, maar dat vind ik weer te weinig groenten. Ben wel kieskeurig, haha.
Oh, dit heb ik zo lang niet gegeten! Was in mân studententijd (oma hier) een standaard recept als ik met twee vriendinnen at. Zo lekker!
Haha ik herken je kieskeurigheid, zo ben ik ook.
Ik had van de week gemaakt: tomatensalade met olijven en basilicum. Allemaal verschillende soorten lekkere tomaten gekocht en mooi opgemaakt en een koolsalade, met evt radijs, wat rode ui, appel erdoor.
Wat ook altijd een hit is: venkelsalade met citroen. De citroen en venkel allebei heel fijn snijden (het liefst door de keukenmachine laten doen haha). Citroen laat ik heel, de schil kan je ook eten en wordt wat zachter als je em uurtje ofzo laat staan. Lekker met feta en simpele dressing.
Thanks! Venkel is idd altijd lekker fris.
Deze heb ik afgelopen weekend gemaakt en heb aan verschillende mensen het recept doorgegeven omdat het zo in de smaak viel! Heb er zelf nog pistachenoten en limoensap aan toegevoegd. Super lekker!
Watermeloen-fetasalade https://www.ah.nl/r/1188858
Dacht kunnen beter hier even verder
Spitskool eet ik graag als stamppot. Dus gewoon gekookt met aardappels in een pan en dan met jus en braadworst ofzo. En ik heb een lekkere manier uit India.
Chinese kool eet ik niet zo vaak dus ik weet zo even geen recept.
Lust je wel rode kool? Want dat is heel lekker als je dat kookt met een appel en wat rozijnen.
Ik heb vandaag je snelle kokos currysoep gemaakt! Precies zoals je zei. Hij was wel erg sterk van smaak dus de volgende keer doe ik de helft van de curry en misschien een 2e blikje kokosmelk. En ik had eerst ui gebakken, samen met paprika. Dus dat zat er ook in. De volgende keer ga ik er nog champignons bij doen en olijven
Lekker! Paddenstoelen erin zijn inderdaad ook een hele goede combinatie! Beetje Tom Kha Kai achtig!
Ohja net zo handig! dankjewel! Jaa rode kool vind ik ook lekker, maar ik doe mijn aardappeltjes vaak in de airfryer en dan vind ik die combi wat minder
#verwendnest
Ik maakte vandaag een supereasy salade die echt goed uitpakte. Hoeveelheden doe ik altijd op gevoel maar dit waren de ingrediënten:
Dressing: sesamolie, vissaus, knoflook, gemalen korianderzaad, gemberpoeder en chilipoeder of sambal
Blik kikkererwten
Mango in blokjes
Avocado in blokjes
Flink wat koriander
Gebakken garnalen
Voor het serveren even in de koelkast zetten zodat de smaken goed in kunnen trekken (kun je in de tussentijd mooi de garnalen bakken) en het lekker fris is.
Ik weet eindelijk hoe je soufflé pannenkoekjes maakt dankzij dit filmpje en ze waren erg goed gelukt!
Heeft iemand een goed recept voor paksoi? Ik heb weer eens een stronk (of is het struik) gekocht en weet niks er mee te maken.
Appie heeft een lekker recept voor noodlesoep met oa paksoi.
Ook lekker zonder kip trouwens
Ik eet vanavond deze:
Wat wel belangrijk is, ik wok eerst de witte steeltjes, en op het allerlaatst gooi ik de blaadjes erbij. De steeltjes hebben echt veel langer nodig, dus ook als dat niet in het recept staat (zoals in deze) dan doe ik het zelf wel.
Als ik noedels eet wok ik er altijd paksoi door. Meestal doe ik paksoi, Chinese kool, knoflook en bosui. Ik maak altijd een marinade van sojasaus, sesamolie, gembersiroop, vissaus en mirin, daar laat ik een stukje zalm een uur in marineren. De noedels kook ik volgens de verpakking en de zalm bak ik aan beide zijden zoân 3 minuten op hoog vuur, dan krijg je een mooi knapperig korstje.
Ondertussen laat je sesamolie heet worden in de wok en wok je alle gesneden groenten op hoog vuur. Je doet de noedels en een scheutje marinade door de groenten, goed mengen en serveren met de zalm bovenop.
Ik wil even laten weten dat ik deze soep nu een aantal keer gemaakt heb sinds je het hier gepost hebt. Mn vriend vroeg er net weer om en noemt het âje forum soepâ XD Heel lekker!
Ik gooi er indiase kruiden doorheen
Hebben jullie nog tips voor lekkere (Aziatische) amuses? Ik ben volgende week uitgenodigd voor een diner en ik heb beloofd amuses en dessert te verzorgen. Het hoofdgerecht krijgt een Aziatisch tintje, dus vandaar dat een Aziatische amuse me ook wel leuk lijkt.
Het mogen best lastige recepten zijn, ik heb wel zin om uit te pakken!
Ooit getipt door het forum en ik maak dit echt zoooo vaak! Doe wel andere kruiden door het gehakt haha
Oehh als amuse kun je perfect een mini bao bun met vulling doen. Of een zelfgemaakte dumpling/potsticker met vulling naar keuze!
Dumplingdeeg zelf maken en de dumplings vouwen is best een werkje, dus grote batch maken en de rest lekker invriezen voor door een Aziatisch soepje een andere keer. Je kunt ook kant-en-klare dumplingvelletjes bij de toko halen.
Wat inspo van mijn favo foodtuber (en die van 8 miljoen andere subscribers op zijn kanaal): Binging with Babish.
Weet iemand misschien een lekker recept met witlof? Als het even kan zonder room en heel veel kaas. Die recepten vind ik allemaal lekker, maar niet perse gezond