Luizenmoeder


#1

Misschien zijn hier toch nog een paar fans te vinden om met elkaar te praten over helaas (vind ik) het laatste seizoen?


#3

Vanavond is de eerste aflevering geweest!


#5

Namasté


#6

Smakelijk zitten lachen. En mijn moeder gespot dat ik trots ben dat ze verkozen is voor de MR twintig jaar geleden :sunglasses:


#7

dat niemand wat zegt over aggggggggmed


#8

Ik vond het racistisch. Maar goed dat zal wel het ‘grappige’ geweest zijn.


#9

Ik ook! Heb er helemaal niet om moeten lachen… het vorige seizoen vond ik wel leuk om te kijken naar deze sla ik over. Ik werd er helemaal ongemakkelijk van.


#10

Mee eens en het ging zo ver dat ik het echt niet meer grappig vond. Ik voelde me er echt ongemakkelijk bij, ben uiteindelijk maar wat anders gaan kijken.


#11

Als je goed kijkt is het juist niet racistisch en is het een sneer naar de Nederlanders met hun vooroordelen. Daarom vond ik het zo goed!


#12

Ik heb ook weer gelachen!


#14

Ja, dit! Het is verre van racistisch bedoeld, maar juist een hele goede weergave van hoe heel veel nederlanders denken over en kijken naar moslims. Alles wat heel veel bekrompen nederlanders stiekem denken, maar nooit zeggen, wordt in de serie wél uitgesproken. Ik vind het echt fantastisch dat ze iedereen zo’n spiegel voor houden. Zo gaat het (helaas!) gewoon.


#15

Ja maar denk dat niet alle mensen die er naar kijken begrijpen dat dit als sneer bedoeld wordt. Er zullen vast kijkers tussen zitten die hierdoor denken: ohh dus dit is gewoon normaal!


#16

Maar dan “snappen” mensen sowieso de clue van het hele programma niet? Want eigenlijk is het hele programma een sneer naar hoe belachelijk etc het er soms op het schoolplein en dergelijke aan toe gaat.


#17

Ja en een ontzettend trauma opgelopen van de bommelding !!! :joy::joy::joy:


#18

Precies dit. Het is júist niet racistisch maar laat zien hoe belachelijk racistisch sommige Nederlanders kunnen zijn. Het feit dat hier al discussie over ontstaat in dit topic zegt helaas geloof ik wel dat de boodschap niet bij iedereen op de goede wijze overkomt :’)


#19

Maar satire kan natuurlijk alsnog ongemakkelijk zijn, kan me wel voorstellen dat je dan naar een ander kanaal zapt.


#20

Volgens mij juist bedoelt om te laten zien hoe achterlijk veel mensen zich gedragen tegenover bijv moslims


#21

@lipkip Ja, ik snap de intentie van het programma wel, maar zoals @Briseis zegt kan dat nog steeds ongemakkelijk zijn.
Ik vind het ook raar dat nu geïnsinueerd wordt dat iedereen die dit niet grappig vond, de boodschap niet begrepen heeft. Ik begrijp de boodschap wel, ik vond het gewoon niet grappig @fashiondot


#22

Dat heb ik geenszins gezegd of in ieder geval bedoeld. Het is een bepaalde stijl van humor of manier van een boodschap overbrengen. Dat slaat voor de één wel aan en voor de ander niet. Waarom zouden we daar oordelen aan verbinden? In een collegezaal of vriendengroep heb je toch ook mensen die om verschillende grappen harder lachen?
Ik denk niet dat je het grappig vindt als je het snapt, dat het een soort ‘weggelegd’ is voor de mensen die het snappen. Maar dus dat het een manier is die je moet liggen.

Laten we elkaar niet afkraken… NMSMVPE!


#23

Jullie toon is wel heel dwingend, dat voelt niet goed.