Luizenmoeder


#1

Misschien zijn hier toch nog een paar fans te vinden om met elkaar te praten over helaas (vind ik) het laatste seizoen?


#2

Jaaa ik ik ik ik

Hoop dat het tweede seizoen wel echt leuk is, en dat het ze niet naar het hoofd gestegen is.

(Is het al begonnen?)


#3

Vanavond is de eerste aflevering geweest!


#4

Heb hem net even gekeken! Wat een stukje goud weer


#5

Namasté


#6

Smakelijk zitten lachen. En mijn moeder gespot dat ik trots ben dat ze verkozen is voor de MR twintig jaar geleden :sunglasses:


#7

dat niemand wat zegt over aggggggggmed


#8

Ik vond het racistisch. Maar goed dat zal wel het ‘grappige’ geweest zijn.


#9

Ik ook! Heb er helemaal niet om moeten lachen… het vorige seizoen vond ik wel leuk om te kijken naar deze sla ik over. Ik werd er helemaal ongemakkelijk van.


#10

Mee eens en het ging zo ver dat ik het echt niet meer grappig vond. Ik voelde me er echt ongemakkelijk bij, ben uiteindelijk maar wat anders gaan kijken.


#11

Als je goed kijkt is het juist niet racistisch en is het een sneer naar de Nederlanders met hun vooroordelen. Daarom vond ik het zo goed!


#12

Ik heb ook weer gelachen!


#13

“ach arm kind heb je nou zes weken in Dresden gezeten?”


#14

Ja, dit! Het is verre van racistisch bedoeld, maar juist een hele goede weergave van hoe heel veel nederlanders denken over en kijken naar moslims. Alles wat heel veel bekrompen nederlanders stiekem denken, maar nooit zeggen, wordt in de serie wél uitgesproken. Ik vind het echt fantastisch dat ze iedereen zo’n spiegel voor houden. Zo gaat het (helaas!) gewoon.


#15

Ja maar denk dat niet alle mensen die er naar kijken begrijpen dat dit als sneer bedoeld wordt. Er zullen vast kijkers tussen zitten die hierdoor denken: ohh dus dit is gewoon normaal!


#16

Maar dan “snappen” mensen sowieso de clue van het hele programma niet? Want eigenlijk is het hele programma een sneer naar hoe belachelijk etc het er soms op het schoolplein en dergelijke aan toe gaat.


#17

Ja en een ontzettend trauma opgelopen van de bommelding !!! :joy::joy::joy:


#18

Precies dit. Het is júist niet racistisch maar laat zien hoe belachelijk racistisch sommige Nederlanders kunnen zijn. Het feit dat hier al discussie over ontstaat in dit topic zegt helaas geloof ik wel dat de boodschap niet bij iedereen op de goede wijze overkomt :’)


#19

Maar satire kan natuurlijk alsnog ongemakkelijk zijn, kan me wel voorstellen dat je dan naar een ander kanaal zapt.


#20

Volgens mij juist bedoelt om te laten zien hoe achterlijk veel mensen zich gedragen tegenover bijv moslims