Pakketjes irritaties


#1

Deel hier je irritaties over je pakketje (s).


Wat je even kwijt wilt #5
#2

Je kan er beter pakketbezorgers irritaties van maken. :zipper_mouth_face:


#3

Ik heb er zo veel dat ik (zoals iemand in WJEKW al zei) ze voortaan bij het postkantoor laat leveren, dat is meestal ook de eerste halte. Zalandopakketjes kan ik meestal al om 10u daar gaan afhalen, terwijl ze bij mij pas tegen de avond zouden aankomen!


#4

Toen ik nog in mijn studentenstudio woonde hadden we een bezorger die weigerde om bij de buren te bezorgen. Sindsdien haal ik dingen af bij een pick up point.


#5

Ik had een keer een briefje bus dat mijn pakketje bij de buren was afgeleverd. Nouja, buren, het was alsnog 500 meter verderop maar de straat was gewoon heel lang. Dus ik naar die buren toe, was al een uur nadat dat briefje was geleverd, was het er nog niet eens. Het was ook een kapsalon die dus ineens vrijwillig pakketpunt moest zijn, zij waren er ook niet blij mee want zij kregen dus alle pakketjes van die ellenlange straat geleverd.
Uiteindelijk kon ik het pas veel later ophalen.

Ik woonde ook op de eerste verdieping van een galerijflat, heel vaak wilden de postbezorgers niet naar boven lopen maar wilden ze het gooien?? Ook zonder te vragen of het breekbaar was.

En op mijn werk hadden we een postbezorger die altijd van ons (webshop) stal. Maar zo geniepig dat we het niet door hadden. Af en toe een doos openmaken en daar iets uithalen bijvoorbeeld. Uiteindelijk kregen we iemand van PostNL over de vloer die samen met ons de pakketjes ging wegen, etc. Toen is hij aangehouden en vonden ze dus allemaal spullen van ons in het busje.

Voor deze man hadden we ook een postbezorger die echt onze beste vriend was, zo’n lieve jongen. Toen werd zijn route dus gewijzigd en kregen we deze dief. Dus er zitten ook echt goede bij die veel plezier in hun werk hebben. En je merkt ook goed welke bezorgers beter worden behandeld. UPS is altijd perfect bijvoorbeeld.


#6

in BE kon je via de website van B.post ingeven naar waar je pakje mocht gaan als je bij het afleveren niet thuis was. Zo kon je kiezen voor bij de buren en dan de naam doorgeven, een afhaalpunt etc
Dus ik kies voor mij en mijn vriend de pakketjesautomaat die bij de supermarkt op 100m van ons huis staat.
Deze week heb ik 2 briefjes in de bus gekregen om pakketjes af te halen bij het postkantoor super ver weg en dat ook maar open is van 09u30 tot 12u30 en 13u30 tot 18u (ik werk elke dag gewoon).
De klantendienst zegt dat die voorkeuren die je hebt ingesteld afhangen van de lokale postbode of deze opgevolgd worden??? Dus wat boeit het dat ik dat allemaal ingeef op die website als de postbode toch doet wat hij wil?


#7

In mijn oude studentencomplex belde de bezorger gewoon bij 1 persoon aan. Die moest dan alle pakjes van de buren aannemen en bij de rest deed hij een briefje in de brievenbus waarop stond dat je niet thuis was. Als die persoon niet alle pakketjes wilde aannemen dan gingen ze gewoon weer de bus in. Het was een complex met 500 studenten, dus dat werd echt chaos.


#8

Daar had ik over getwijfeld, maar soms gaat het ook over retour sturen e.d. en dat is niet specifiek de bezorger. Wilde het een beetje breed houden :stuck_out_tongue:


#9

Even een streepje positiviteit na alle chaos bij A.sos van de laatste tijd: ik heb op 10/8 een pakket retour aangemeld en heb vandaag al het geld terug op m’n Paypal gekregen!


#10

Toen ik nog bij mijn ouders woonde ging de bel 1x en zette de postbezorger het pakje gewoon voor de deur. Heel vaak zagen we hem nog net wegrijden :thinking: Als we dan niet thuis waren stond het pakje daar soms een dag voor de deur. Gelukkige wonen ze in een doodlopende straat, dus er komt bijna niemand, maar als je aan een drukke baan woont kan het wel eens zijn dat ze je pakje stelen.


#11

Meerdere malen met DHL gehad dat ik gewoon beneden zat en ze niet aanbellen maar gelijk een briefje in de bus gooien :face_with_raised_eyebrow: Doe gewoon normaal je werk… En van DHL zijn ze echt altijd chagrijnig. PostNL niet, dat is eigenlijk altijd wel prima, soms wat vertraging maar verder niks bijzonders.


#12

Ik werk o.a met social media en als ik jullie een tip mag geven: zet je klacht op Twitter of Facebook, ik denk echt dat je dan sneller geholpen wordt dan klachtenformulier oid.


#13

Dat had ik dus ook, daar ben ik toen ZO kwaad om geworden. In plaats van het in het officiële postkantoor te leveren zoals ik gevraagd had (indien ik niet thuis was), had hij het naar een willekeurig krantenwinkeltje buiten de ring (aka drie kwartier lopen heen en terug) gebracht. VRAAG het dan niet als je er toch niets mee doet???


#14

Ik had twee weken terug dat ik op een pakketje moest wachten voor een huisgenoot… Op een gegeven moment trek ik de deur een keer open om buiten een peuk te roken… Ligt het pakketje daar gewoon. Wtf man.

Heb ook een keer gehad dat ze gewoon mijn pakketje door een open keukenraampje naar binnen hebben gegooid (raampje wat heel hoog zit). Gelukkig zat er maar een jas in maar toch het idee vind ik niet echt netjes. Ik was ook gewoon thuis maar niet snel genoeg bij de deur. Ik kreeg echt een hartaanval toen ik ineens gerommel hoorde buiten het keukenraam (zitten ook allemaal bosjes voor namelijk).


#15

Love deze dingen

Je kunt je retourzending hier ook weer mee verzenden. Alleen jammer dat sommige webshops hier niet mee werken


#16

Ik heb bij DHL al twee keer gehad dat ik hele thuisbleef voor een pakketje en dat die bezorger maar niet kwam opdagen. En dat er dan ineens staat dat ik zogenaamd niet thuis was die dag en ze het morgen nog een keer proberen. Echt zo stom!!


#17

Woon boven een winkelstraat en heb al een aantal keren gehad dat ik thuis bleef voor een pakketje en die kwam maar niet… Uiteindelijk via track & trace erachter gekomen dat ze zogenaamd al langs waren gekomen maar dat ik niet thuis was. De ene keer kwamen ze morgen terug, de andere keer lieten ze het pakketje achter bij een afhaalpunt. Buren hebben hier ook last van, blijkbaar hebben ze dan gewoon geen zin om naar boven te lopen (is alleen bij Postnl trouwens)

Wat betreft DHL heb ik wel eens gehad dat ik niet thuis was en dat het pakketje was afgeleverd op een afhaalpunt een paar km verderop. Terwijl ik 100 buren heb haha toen baalde ik wel.


#18

Ik had iets besteld en een busje stopte voor de deur, maar ik wacht altijd met open doen want voor hetzelfde geldt is het voor de buren. Zie ik die gast uitstappen met een briefje in zijn hand en die stopt ie in de brievenbus, ben snel naar de deur gerend en toen ik ‘m open trok schrok hij zich kapot. Toen ik vroeg waarom die niet aanbelde zei die ook echt “ja gewoon, geen zin in.” Heb uiteindelijk m’n pakketje gekregen en een klacht ingediend, maarja dat heeft weinig zin volgens mij.


#19

Omg dit ziet er vet handig uit, heb het nog nooit gezien helaas.


#20

Ik heb dit heel vaak gehad met PostNL. Gelukkig hebben we nu wel weer een chille pakketjesbezorger. Pakketje wat voor de deur stond was ook via DHL.