Deel 2!
@Pandava Bedankt nog voor je antwoord over de kwarktaart! Ik heb hem gemaakt (uiteindelijk 7 gr agar agar gebruikt) en hij was top.
Smaakt die kruidencreme naar kruidenboter?
Ik maakte net ijskoffie met gecondenseerde kokosmelk geĂŻnspireerd door @Frankie en had oatly barista opgeschuimd met mn nieuwe senseo melkopschuimer. Maar toen roerde ik even alles door elkaar en sloeg het schuim weer helemaal plat? Nu is er niets meer van over
Welke plantaardige melk gebruiken jullie in een melkopschuimer? Behalve soja want daar krijg ik een allergische reactie op helaas…
Ik schep zo’n blikje gecondenseerde kokosmelk trouwens altijd over in een glazen potje en dan is het in de koelkast echt forever houdbaar. Een boterham met pindakaas en dat erop is ook echt lekker
Ik gebruik eigenlijk altijd of oatly whole milk of die oatly barista en heb nooit dat het schuim meteen plat slaat. Zelf heb ik een inventum melkopschuimer.
Oja de whole milk kan ik ook nog proberen
Ik stelde de vraag niet helemaal duidelijk maar het was dus bij koud opschuimen, gebruik je die functie ook of alleen warm opschuimen?
Want bij warme melk heb ik dat probleem idd ook niet
Ohh nee koud heb ik nog niet geprobeerd.
Klinkt goed!
Smaakt gecondenseerde kokosmelk ook nog naar kokos? Of niet?
Ik had trouwens een hele rare droom vannacht, ik ging een vegan cake bakken en gebruikte chia zaad, maar ik had blijkbaar te veel gebruikt en toen kreeg ik een grote glibberige klont die steeds groter en groter werd tot de hele keuken onder zat
Nee niet echt, vooral heel zoet. Je proeft wel dat het geen gewone melk is maar je proeft totaal geen kokos in de fudge oid
Wat is jullie favoriete (tomaten)pastasaus zonder vlees? Heeft iemand een succesrecept?
Deze werd laatst gepost, vond ik erg lekker: https://ottolenghi.co.uk/recipes/pappardelle-with-rose-harissa-black-olives-and-capers (kan zonder de yoghurt of met plantaardige yoghurt).
En verder vind ik eigenlijk gewoon elke tomatensaus met ui, knoflook, tomaat (en kruiden) als basis wel lekker. Kun je eindeloos mee variëren (je tomaten bijvoorbeeld roosteren in de oven, verse tomaten gebruiken, tomaten uit blik gebruiken, verschillende soorten kruiden gebruiken, andere groente in de saus verwerken).
En ALTIJD rode wijn door de tomatensaus! Ik ga vandaag proberen of rode wijnazijn hetzelfde effect heeft
Ik vind balsamico azijn al snel hetzelfde effect geven!
Oooo dat ga ik proberen, goede tip!
Heeft iemand enig idee of er ook vegan suikerwafels te koop zijn? Of zal ik die dan toch echt zelf moeten gaan maken
For the record: rode wijnazijn geeft niet hetzelfde effect als rode wijn maar in combi met balsamico is het echt prima. Maar rode wijn geeft by far de lekkerste smaak
Hummus, saus of dressing mee maken.
Ja, als beleg of idd als dressing, met agavesiroop, sojasaus, witte wijnazijn en beetje aanlengen met water. Look, peper en zout erbij en genieten. Echt mijn lievelingsdressing <3
Zag ook al recepten voorbij komen om er koekjes mee te maken of granola!
Tahini + wat zout over geairfryerde of gepofte zoete aardappel is echt een favoriet van mij! Ik doe het ook vaak over groenten zoals broccoli, doperwten & bloemkool.