Schrijftopic

Het liefst gewoon thuis op ‘mijn’ hoekje van de bank eigenlijk. Zo’n schrijfretraite lijkt me ook super, maar voorlopig even geen budget voor.

Klinkt heerlijk!

Ik kwam toevallig gisteren deze tegen: https://marelleboersma.nl/schrijfretraite/

Die pipowagen :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:

Ik schrijf ook, en dat is echt denk ik het enige wat niemand van mij weet. Ben ooit begonnen met fanfiction (schaam, schaam). Inmiddels gewoon romans. Schrijf overigens in het Engels, denk omdat ik ook in het Engels lees. Doe er niks mee verder en is gewoon een hobby. Al is het wel een stiekeme droom er ooit iets mee te doen, maar heb nog niet dat niveau bereikt haha

@LastYoungRenegade wat gaaf dat je een boek hebt uitgebracht!

2 likes

:heart_eyes: Ik wil een keer met een groepje mensen die ik ken op een soort van schrijfvakantieding, haha. Het schrijfhuisje op de Veluwe (Dacht ik) lijkt me ook echt heerlijk.

En ik schrijf het liefste bij een zaakje hier in het dorp, erg fijn plekje vind ik dat.

Ik lees ook veel Engels, maar erin schrijven lukt me niet helaas. Stoor me dan echt teveel aan fouten die ik maak en dan loop ik daar helaas op vast. :frowning:

Ik vind dit nu al een fijn topic.

Een schrijfvakantie lijkt me echt ideaal, ik schrijf nooit zoveel als ik doe wanneer ik op vakantie ben. Alleen kunnen de mensen met wie ik weg ben dat vaak niet waarderen. :’)

Wil heel graag een boek uitbrengen, maar heb nu al zo lang niet meer aan een lang verhaal geschreven ivm m’n studie dat ik bijna bang ben dat ik het verleerd ben. Weet wel dat dat niet zo is, maar ik heb de discipline gewoon niet meer om er lang aan te zitten dus schrijf ik alleen nog korte verhalen en gedichten nu en daar baal ik echt wel van.

Komt wel weer, maar tot dan… Meh, haha

Ik heb deze mogen ontvangen voor een recensie, en wat een fijn boek! Heel motiverend en vol met tips over het schrijven van je boek, maar ook over promotie en uitgeven.
Er zit dus ook een planner bij die je voor je boek kunt invullen, echt super.

Niks om je voor te schamen hoor, fanfiction, je moet toch ergens beginnen?

Ik schrijf ook in het Engels! Vooral eerst om te oefenen en omdat mijn spelers Engelstalig zijn, nu vooral omdat ik het gewend ben. Ik erger me nu dood aan hoe ik Nederlands schrijf omdat ik zo veel fouten maak en ik niet het gevoel heb dat het lekker loopt, maar goed.

Het lijkt me trouwens echt super leuk om verhalen te lezen! Ik weet alleen niet of ik die van mij wel wil delen want volgens mij is dat helemaal niet boeiend als je niet van D&D of Fantasy houd.

1 like

Schrijfvakanties zijn heerlijk! Ik ga volgende week bijna tien dagen naar een Grieks eiland om te schrijven. Samen met een vriendin, zij werkt op dit moment aan haar roman. Zelf schrijf ik mijn tweede boek, want ik heb bij mijn uitgeverij direct twee contracten getekend. We gaan dus waarschijnlijk steeds in de ochtenden schrijven, 's middags tripjes maken en 's avonds lekker lang tafelen. En natuurlijk ook weleens een dagtrip bijvoorbeeld, of juist een hele dag schrijven en zwemmen/lezen. Waar we op dat moment ook maar zin in hebben.

5 likes

Dat klinkt wel echt fijn :slight_smile: Helaas hebben de mensen die ik ken en schrijven hun eigen leven, kinderen en willen dus niet op vakantie. Best jammer. Weet overigens ook niet of we veel tot schrijven zouden komen, want we kletsen altijd teveel, haha.

1 like

Ja, kwestie van waar de prioriteiten liggen, denk ik. Die vriendin heeft een relatie (geen kinderen), maar zij wil ook graag dat ze wordt uitgegeven. En zelf heb ik een deadline. We hebben vaker afgesproken om samen in een koffietentje te schrijven en eigenlijk gaat dat altijd wel goed. We lunchen dan eerst om bij te praten en vervolgens gaan we wel echt allebei hard aan het werk. Als we praten, is het vaak om even te sparren of om een mening te vragen. Heel fijn dus.

Ik wilde eigenlijk ook alleen op vakantie en die vriendin wilde zelf graag mee. Helemaal prima natuurlijk, gezellig, maar we wisten daardoor allebei vanaf het eerste moment wat de insteek van de vakantie zou zijn.

Vorig jaar ben ik met een groep op schrijfvakantie geweest en daar trok ik me vaak even terug van de groep om aan het werk te gaan. 's Avonds deed ik dan weer gezellig mee.

Nou ja, mijn vaste schrijfvriendin is nu zwanger en krijgt binnenkort twee kinderen, dus ik snap het wel dat ze niet meegaat. Vooral ook omdat ze ook graag met haar gezin op vakantie gaat, maar jammer is het wel. Overigens hebben we allebei deadlines qua schrijven.

Wij hebben ook al wel vaker samen afgesproken, maar meestal is dat 1 uurtje schrijven tegenover 2 uur kletsen.

Die schrijfvakanties in groepen vind ik vaak zo prijzig en ik ben niet zo goed in groepen als ik mensen niet echt ken, dus om daar nu een hele week mee om te gaan? Voor mij is dat extreem vermoeiend.

1 like

Dat bedoelde ik met prioriteiten leggen: altijd verleidelijk natuurlijk om gezellig te kletsen, maar wij zijn dan streng op onszelf haha. Maar ik snap dat dat niet voor iedereen is weggelegd, want het is ook fijn om met diegene te kunnen praten als je elkaar weer eens ziet ja! En ieder z’n manieren: jij bent weer heel goed in word wars, en daar ben ik enorm slecht in (ik doe ze dus ook niet). Al denk ik dat een vakantie anders is dan een paar uurtjes. Tijdens zo’n vakantie heb je meer momenten om te praten en dan is die behoefte er wat minder tijdens de schrijfuren.

Ik ben ook echt een ‘kat uit de boom’-kijker in groepen. Het scheelt dat iedereen er met hetzelfde doel is. Zelf nam ik ook expres een eenpersoonskamer zodat ik mijn ruimte had. Er waren heel verschillende types, maar eigenlijk ging dat heel goed. Iedereen is lekker aan het sparren over schrijftechnieken en verhaallijnen en je hoeft eigenlijk nooit bang te zijn dat iemand je ‘nerderigheid’ wat betreft schrijven niet snapt. En je hoeft ook niet non-stop met elkaar op te trekken. Soms gingen zij op pad en bleef ik op het landgoed achter om te schrijven, of speelden zij spelletjes terwijl ik op het tweede terras ging zitten.

Qua groepen speelt er voor mij helaas meer mee dan een kat uit de boom kijker. Ik word letterlijk moe van groepen door alle prikkels en sociaal gedrag waar ik over na moet denken wat voor een ander vanzelfsprekend is. Dus ik denk niet dat ik gauw met een groep op vakantie zou gaan.

En in wordwars ben ik allang niet meer goed, haha. Alleen als ik complete onzin opschrijf of heel erg in het moment zit, maar dat is al jaren niet meer het geval. :slight_smile: Ik kan me trouwens ook niet langer dan 20 minuten concentreren in openbare gelegenheden, ook bijna niet als ik alleen ben.

1 like

Zijn er hier eigenlijk mensen lid van de writerscommunity? Wat krijg je dan allemaal voor je geld, is het 9,95 per maand waard?

Jup, ik! Ik vind de community wel fijn. :slight_smile:

Je kunt gebruikmaken van diensten (persklaarmakers, redactie etc) voor extra geld. Verder is er 10 keer per jaar een write-up ergens in Nederland (plaats wisselt) waar je samen gaat schrijven. Er is een forum waar je met al je schrijfvragen terecht kunt. Verder heb je masterclasses over verschillende onderwerpen en is er regelmatig een themamaand.

1 like

Hmm, klinkt wel goed. Toch eens over nadenken dan :slight_smile:

1 like

En voor mezelf is het ook gewoon een stok achter de deur, dus dat is ook wel fijn :smiley:

1 like

Ik heb zelf geen ervaring met writerscommunity, maar mijn beste vriendinnetje is heel erg into schrijven en heeft er een abonnement op. Ze is zelf vooral erg te spreken over het forum en masterclasses!
Lijkt me zelf ook wel leuk, maar ik twijfel zelf ook nog! Omdat het toch weer 10 euro is haha. #gierig

1 like

Haha, ja dat heb ik dus ook een beetje, maar aan de andere kant, het klinkt idd goed. En je kunt het per maand opzeggen zag ik, dus als het niks voor me is dan zit ik er geen jaar aan vast.

Proberen kan altijd :slight_smile: Ik vind het wel een fijne groep persoonlijk. Maar bijvoorbeeld een vriendin van mij vindt het te duur.

:heart_eyes: Heerlijk gevoel dit. Versie 1 van deel 2 is af :tada:

3 likes