Speel je een muziekinstrument?

En zo ja, wat speel je? :smiley:
Ik heb zelf jarenlang dwarsfluit gespeeld, gestopt ivm studies en tijdgebrek. Maar ik wilde toch weer wat nieuws leren en het liefst iets dat makkelijk is. Dus sinds kort speel ik ukelele :sweat_smile: Echt heel leuk en best makkelijk te leren moet ik zeggen.

1 like

Hetzelfde als @Evenveel. Heb twee gitaren en wil het zeker weer oppakken. Ben bijna klaar met mijn specialisatie en dan ga ik het weer doen denk ik, al staat piano spelen ook hoog op mn wishlist!

1 like

Ik speel viool sinds ik 6 ben en heb ook altijd piano gespeeld, maar dat doe ik niet zo vaak meer. Ukulele lijkt me ook grappig om te kunnen spelen!

2 likes

Ik heb vroeger op piano les gezeten want ik mocht van mijn ouders niet op viool of dwarsfluit. Maar doe er nu niks meer mee. Wanneer ik mijn leven en financiën op orde heb zou ik graag alsnog viool les willen nemen.

1 like

Ik kan keyboard spelen, maar alleen als er kleurtjes op de toetsen zitten want van noten snap ik echt geen zak.

1 like

Is het ook! :grin: Het is zo’n leuk instrument. Ik word echt vrolijk van dat ding! En met een paar akkoorden kun je echt enorm veel liedjes spelen al.
Piano lijkt me ook zo gaaf om te kunnen spelen :heart:

1 like

Ik kan pianospelen hoewel dat atm nogal veel gezegd is hahaha

2 likes

Ik heb een paar jaar gitaar gespeeld maar op een paar akkoorden na kan ik er echt geen reet meer van. Ik heb ook in een ver verleden dwarsfluit gespeeld maar daar wil ik het niet over hebben. Ik heb precies geen talent voor instrumenten helaas,

1 like

Helaas niet! Had graag gitaar en drum leren spelen.

1 like

Ik ontdekte dit topic en dat deed me eraan denken dat ik eerder vandaag in de garage Pianospelen voor dummies terugvond :joy: Dat was nog de bedoeling hier in huis, piano leren spelen.

1 like

Ik wil echt zooooo graag piano kunnen spelen. Mijn broertje kan het vet goed en ik ben echt zo jaloers. Zou wel les willen nemen, alleen vind het zo duur! Zelf leren kan natuurlijk ook, maar heb toch het idee dat les het wel wat makkelijker maakt…

2 likes

Ik speel piano, gitaar en viool! Wel in m’n dromen helaas maar ach. Ik ben echt amuzikaal. Jaloers op de mensen die wel iets kunnen spelen. Soms als ik bij m’n tante ben probeer ik vader jacob te spelen. Af en toe lukt het me!

1 like

Ik heb jarenlang dwarsfluit gespeeld. Ik heb 10 jaar les gehad en speelde daarnaast afwisselend in een ensemble, improvisatie band, orkest van de schoolmusical of een ander samenspel. Sinds mijn studie 8 jaar geleden ben ik gestopt. Ik kan nog wel redelijk wat van vroeger, maar de techniek is toch wat roestig (en was al niet best, ik moest het altijd hebben van het gevoel dat ik in de muziek leg). Ik zou het graag weer een keer oppakken en wil ooit ook nog piano of gitaar leren spelen.

1 like

Ik heb een tijd (6 jaar ofzo) viool gespeeld. Toen ivm stoppen met les en te weinig tijd gestopt. Heb de viool nog steeds liggen en wil het graag weer oppakken, maar de snaren moeten vervangen worden :sweat_smile:

1 like

Ik kon best wel goed pianospelen maar ik doe het nooit meer. Ik weet niet zo goed waarom. Heb hier ook gewoon een elektrische piano staan dus niks houdt me eigenlijk tegen, haha.

Als iemand een leuk ‘instapnummer’ weet voor piano zodat ik er weer in kom: delen graag :smiley:

1 like

Helaas niet :- (
Ik zou wel echt graag willen leren drummen (en dan vooral jazz/hiphop drum)

2 likes

Ik speel al 20 jaar piccolo (eerste stem) bij een muziekkorps op hoog niveau. Vorig jaar mijn hoogtepunt beleefd door eerste te worden met onze show op het WMC.

Zit nu alleen op een punt dat al mijn vriendinnen stoppen (we worden te oud hehe) en ik niet weet wat ik nu ga doen.

2 likes

Ik vraag me met trompet (en drum trouwens ook) altijd af hoe je dat doet met oefenen. Maak je dan afspraken met je buren of hebben ze er totaal geen last van? :laughing:

Ik snap je enigszins wel haha! Ik heb dat dus met mn dwarsfluit! Nou heeft dat niet hetzelfde volume als een trompet, maar ik weet niet. Zou t vervelend vinden als mn buren er last van hadden. En dan te bedenken dat ik als klein kind in de zomer gewoon in de tuin zat te oefenen :rofl:
Nou had ik wel een kamer die volledig geïsoleerd was toen mn ouders waren verhuisd. Daar woonde een gezin waarbij 1 van de kinderen een drumstel had. Overal zat isolatie spul en je hoorde echt bijna niks meer.

Haha, zou mooi zijn als er voor piccolo’s en dwarsfluiten ook dempers te koop zouden zijn. Ik heb thuis wel een dwarsfluit om te oefenen, scheelt qua geluid iets met de piccolo. :joy::sweat_smile:

3 likes