Stel je persoonlijke vraag #38

Wat erg, ik herken dit wel van toen ik rond de 20 was. Ik ben ook best wel opgegroeid in een ‘lagere’ klasse (qua intelligentie) dan waar ik me toen in bevond. Toen vond ik het zoooo erg als mensen veel spelfouten maakten.

Inmiddels kan het me niets meer boeien, alleen voor mijn werk is het wel handig dat ik zelf correct kan spellen en dat ik een taalnazi ben op andermans stukken (maar dan corrigeer ik stilletjes).

2 likes

Ik ken het ook vanuit West-Friesland, dus misschien is het gewoon algemeen boers haha.

Aww het is een bekend fenomeen in de sociologie, het komt heel veel voor in mensen die zich in een andere sociale klasse begeven dan dat ze gewend zijn.

Ik heb zelf juist veel respect voor mensen die het tegenovergestelde ervan doen en opereren onder het mom van ‘covert prestige’. Zij blijven dan juist expres die non-standaard uitspraken en ‘fouten’ die ze zijn aangeleerd gebruiken in hun dagelijks taalgebruik, ongeacht de maatschappelijke positie die ze aannemen en sociale omgeving waar ze zich in bevinden. Ze vinden dat ‘slechtere’ taalgebruik dan juist weer prestigieus omdat het hun eigen afkomst/milieu aanduidt :stuck_out_tongue_winking_eye:

8 likes

Echt? Ik ben dus West-Fries haha en ken t gelukkig juist helemaal niet van hier. Misschien kunnen we het woord niet perse aan een regio toeschrijvrn, maar meer algemeen boers idd :sweat_smile:

2 likes

Ja ik heb ook niet het idee dat het een regiogebonden uitspraak is. Nu ben ik wel benieuwd of je zuks kent, want dat hoor ik echt alleen in de regio haha.

2 likes

Hahaha ja sowieso dat ik dat ken :rofl:

2 likes

Een bericht is samengevoegd naar een bestaand topic: Durf te vragen #6

3 berichten zijn samengevoegd naar een bestaand topic: Durf te vragen #6

Als je in de trein zit, naast een onbekende, en er komen plekken vrij. Verhuis je dan naar een vrij plekje?

  • Ja, vrijwel altijd
  • Ligt eraan of ik nog ver moet
  • Ligt aan de persoon naast me (vieze man bijvoorbeeld)
  • Nee, eigenlijk nooit

0 stemmers

Ik doe dat zelf eigenlijk nooit, vind het niet zo erg om naast iemand anders te zitten. Maar het meisje naast me verhuisde direct naar een vrij plekje, ook al moesten we nog een kwartiertje tot het eindstation. Ben dan gelijk bang dat ik stink ofzo.

En… Ouders van kleine kinderen, zetten jullie wel eens vrijwillig thuis kindermuziek op?

  • Nee
  • Sporadisch
  • Regelmatig

0 stemmers

lijkt me echt een extra cirkel van de hel om daar thuis naar te moeten luisteren

2 likes

Als ik ga knutselen met de kinderen of ze zijn lief aan het spelen oid. doe ik op de achtergrond kindermuziek aan, maar dat trek ik wel maar even hoor😜 Ik werk daarnaast ook nog eens met kinderen dus ik ben het wel gewend haha

Ik doe ook weleens klassieke (kinder)muziek op bijvoorbeeld tijdens het knutselen en dan zijn ze helemaal zen.

5 likes

Hahaha ja dit is het echt.

1 like

Ik heb het gevoel dat dit echt iets van tegenwoordig is? Ik luisterde kindermuziek op mijn kamer en in de woonkamer werd “normale” muziek gedraaid.
Nu heb je natuurlijk minder cd’s en gaat alles online. Dus dan is het makkelijker om de muziek “overal” te draaien

3 likes

Ja maar ik heb wel een carefully curated playlist van kinderliedjes die ik tolereer (en kinderachtige muziek die ik zelf als kind luisterde zoals Toy-box). En als ik een nummer zat ben gooi ik m eruit.

Staat wel veel recente kinderen voor kinderen in, maar vind ik verrassend genoeg best catchy soms.

3 likes

Ik heb überhaupt nooit naar kindermuziek geluisterd? Iedereen kon vroeger ook al die Kinderen voor Kinderen liedjes meezingen en kende mss hoogstens 3 zinnen van 2 (het themalied en ik krijg tieten).

15 likes


Niet eens dit?!?! :scream:

9 likes

Ligt er ook aan hoe bepakt en beladen ik ben. Als ik een grote rugzak en een rolkoffertje bij mij heb, dan ga ik toch liever verhuizen naar een leger plekje

Ik heb het even opgezocht online en ken er een paar (spelletje zakdoekje leggen zong ik alleen op het schoolplein tijdens t spel, en 2 beren die broodjes smeren uiteraard ook), maar niet dat ik dat thuis ging luisteren? Luisterde gewoon naar mijn cassettebandjes en de cd’s die mijn ouders hadden (Mariah Carey, Whitney Houston, en alle knuffelrock cd’s uiteraard).

3 likes

Ik heb dit echt nog nooit gezien, was dit een ding?

@Bunnyslippers Ik luisterde wel naar KvK (zo’n 2-3 specifieke jaren die mijn ouders hadden opgenomen op videoband haha), maar ik vind het Tietenlied zo’n vervelend overgewaardeerd liedje.

5 likes

Heeft de Kamer van Koophandel een side hustle in de muziek? O, je bedoelt Kinderen voor kinderen. Dat is wel wat logischer

5 likes

Dit topic is na het bereiken van de maximumlimiet van 5000 antwoorden automatisch gesloten. Continue discussion at Stel je persoonlijke vraag #38 (Deel 19).