The Minimalism Game, dagelijks ontspullen in juli


#79

Ik ga het bijhouden in mijn bullet journal :slight_smile: En hier ga ik natuurlijk ook updates geven!


#80

Maar hebben jullie zoveel spullen? Als ik aan 20 spullen kom die ik weg kan doen, vind ik het al veel :eek:

En ja, dan heb ik kleding en tijdschriften (die ik niet heb) en boeken (ik heb alleen kook- en studieboeken) meegeteld. Ik heb gewoon niet zoveel spullen.


#81

Het is toch niet zooo lastig om te geloven dat iemand zoveel spullen heeft? Als je er 400 kan wegdoen heb je wel heel veel dingen inderdaad, maar als ik alleen de spulletjes in mijn dressoir tel kom ik al op 100 denk ik. En dat is echt een klein dressoir, haha


#82

Oh ik wel hoor. Inderdaad tijdschriften die al mega oud zijn, lege shampoo etc. verpakking waarvoor ik te lui was om weg te gooien, studieboeken die ik nooit meer zal gebruiken. Ik heb nog zakken met kleding staan die weg kunnen, maar ja dan moet je ze nog wel weg brengen. Lege pennen die overal in huis liggen. Lege batterijen die ik verzameld heb om in zo’n aparte container te doen. En ga zo maar door hahah. Oh en als je in mijn huis komt, is het geen zwijnenstal ofzo hahah. Het zijn voornamelijk kleine dingetjes die weg kunnen.


#83

Nou blijkbaar wel, anders stel ik de vraag toch niet?

Ik begrijp heel goed dat iemand veel spullen kan hebben, maar niet goed dat je zoveel spullen hebt die weg kunnen. Dat zijn natuurlijk 2 verschillende dingen. En om 400 spullen weg te kunnen doen, moet je dus heeeeel veel hebben haha.


#84

Oké als een lege shampoo verpakking en pen al mee telt snap ik het iets beter haha.

Maar toch, 400!!! :eek: Ik ga het topic in elk geval meelezen, want ben heel benieuwd.


#85

Dat snap ik! Ik reageerde ook te snel want ik voelde me namens de ~ veel spullen community ~ aangevallen haha, terwijl ik tegenwoordig niet eens meer zoveel heb. Sorry!!

Oja p.s. Ik had ooit een vriendin die dit deed en die telde elke sticker, elke paperclip mee, haha. 100 paperclips? 100 dingen weg… tsja, zit wat in


#86

Haha. Maar waar laat je die? Geef je die weg aan iemand?


#87

Ja of prullenbak… ik geef alles waarmee ik een ander blij kan maken aan bijv. het Leger des Heils. Een doosje paperclips zou ik wel meegeven aan hun, al gebruiken ze het zelf op kantoor, maar als er een hoop vieze paperclips in je bureaula ligt zou ik die gewoon weggooien… ik doe schoonheidsproducten zoals shampoo, deo ook altijd via een ik geef weg groep en niet naar het Leger vind dat met dat soort producten toch anders… niemand gaat dat kopen in een kringloop (denk ik).


#88

Ik doe ook mee! Alleen maak ik een afstreepkalender zodat ik het in een andere volgorde kan doen. Op vrije dagen heb ik namelijk meer tijd om spullen uit te zoeken. Leuk om elkaar op de hoogte te houden idd! En of je iemand anders blij hebt kunnen maken met spullen.


#89

Misschien is het topic Forum Bieb ook iets voor mensen die boeken weg willen doen?

Grappig idee, het lijkt mij zelf best moeilijk om het per dag op te bouwen! Ik ben meer van in 1x grote schoonmaak als ik in een opruimbui ben haha, misschien kom ik op de 31e nog meedoen :wink:


#90

Ik wil ook wel meedoen! Twee jaar geleden heb ik het ook gedaan, en ben toen tot dag 22 gekomen. Ergens ben ik wel verdrietig dat het nu weer ‘nodig’ is, want dan heb ik blijkbaar te veel spullen gekocht/bewaard in de tussentijd.

Vorige keer was ik trouwens pas op dag 12 klaar met wat er allemaal weg kon uit de badkamer haha!


#91

Ik ben ook van plan om te beginnen met de badkamer ja!


#92

Na de kledingkast: 4 vuilniszakken aan kleding weg, zowel van mij als mijn vriend. Ik had nog kleding van toen ik nog op de middelbare school zat (>10jaar geleden). Heb ik nu de boekenkast opgeruimd. Dus als iemand interesse heeft in veel boeken … (waarschijnlijk het verkeerde topic hiervoor he).
Het voelt wel echt fijn zo’n relatief lege kasten.

update; zie net de forum bibliotheek! eens kijken of ik ze daar kan aanbieden haha


#93

Oh ik doe ook mee denk ik! Ik heb al niet meer zoveel spullen vergeleken met twee jaar geleden ofzo, maar volgens mij kan er wel heel wat weg. Ik trek altijd dezelfde kleding aan terwijl ik een hele kast vol heb. Ook heb ik best veel notitieboekjes en pennen enzo (vind/vond stationery altijd heel leuk om te kopen).


#95

Je mag ze van mij allemaal hebben hoor! Heb geen zin om ze te verkopen en vrienden hebben er al een paar uitgezocht. Stuur maar een PM mocht je interesse hebben :stuck_out_tongue: Denk alleen dat ik ze niet kan versturen omdat het er zo veel zijn (wasmand vol)


#97

Ik wil best opruimen, maar bijna 500 spullen wegdoen vind ik best wel heftig om heel eerlijk te zijn. Lijkt me wel heel leuk om hier spullen bijv. weg te geven of te verkopen, heb best wat miskopen die ik nooit teruggebracht heb haha


#98

Ik ben al geïnspireerd, vandaag al lekker begonnen met dingen wegdoen. Wat moet ik met een SPSS boek als ik dat niet meer gebruik en al zou ik wat willen opzoeken dan is het ook gedateerd. Zelfde voor wat papieren en dergelijke, ik hou echt van opruimen en spullen weg doen.


#100

Die is er! https://www.forumfeminarum.nl/t/weggeef-topic/


#101

Ik ga mee doen, maar dan op mijn eigen manier: 1 ding per dag. Heb al eens een flinke opruiming gehouden vorig jaar, dus zoveel spullen heb ik niet meer. Foto’s delen hier zou ik heel leuk vinden, ga het zelf proberen te plaatsen!