Aangezien ik over 3 weken mijn verjaardag vier ben ik op zoek naar inspiratie.
Wat is de lekkerste taart om te maken? Welke hapjes maken/kopen jullie? Serveren jullie nog een welkomstdrankje?
Kom maar op met die tips
Aangezien ik over 3 weken mijn verjaardag vier ben ik op zoek naar inspiratie.
Wat is de lekkerste taart om te maken? Welke hapjes maken/kopen jullie? Serveren jullie nog een welkomstdrankje?
Kom maar op met die tips
Omg zoveel zin in zon spiesje
Getver
En als drinken gewoon fris, water, kriek, bier, hugo, wijn.
Deze vonden mijn collega’s laatst echt geweldig:
Wrap, beleggen met plakjes ham, eiersalade erop smeren, sla erop, oprollen en in stukjes snijden.
Eiersalade kun je ook vervangen door een andere Joh.ma-achtige salade en kiezen of je er wel of geen vlees op doet. Ik vind hem zelf met kipkerriesalade het lekkerst.
Mini knakworstjes in spek rollen, bakken in chili saus
Kaasstengel/soepstengel met groene pesto en Parma ham
Stokbroodje gerookte kipfilet/rode pesto/rucola
Wat ik op mijn verjaardag (20 juni, dus ook met zomerweer!) heb gemaakt:
En taart!
Ik had dit weekend een monchoutaart en een sinaasappel-chocolade-amarettotaart. Die tweede was heeel mooi maar wel heel intens. De eerste was heerlijk. En als hapjes kaas, spekkies, m&ms, chips en van die kleine kitkats/marsen/lions
Bladerdeeghapjes met gekruid gehakt of kaas of iets anders doen het altijd wel goed. Makkelijk van tevoren te maken ook
Deze taart, 5 min werk, veeeeel mensen plezier van. Dit was echt dé hit van afgelopen verjaardagen hier. En een hit voor mij want maar 5 min werk en klaar
Dank voor alle tips!! Zitten goede ideeen tussen!
@anon69702710 @anon24802271 @loveydovey hoe maken jullie bladerdeeghapjes? Zo’n vel in een cake vorm en dan het mengsel erin en in de oven?
Bedoel je met spring rolls die ‘verse’ met rijstvellen of frituur spring rolls? In het geval van de eerste: snij je het dan gewoon in kleine stukjes net als sushi? Sausje erbij en klaar?
Pitabroodjes met chorizo en kerrieroomkaas
Benodigdheden
Pitabroodjes
Monchou
Chorizo
Kerriepoeder
Maggie
Je bakt de pitabroodjes af en snijd ze dan in vieren, zodat je puntjes krijgt. Vouw een plakje chorizo een beetje op, zodat je deze in het pitapuntje kunt stoppen.
Je mixt monchou met kerriepoeder en wat maggie (dit kan gewoon naar smaak, maar ik zorg ervoor dat de monchou altijd lekker geel wordt) van dit mengsel stop je ook een beetje in de pitapuntjes.
ik vind dit zo lekker dat ik dit wel eens als lunch eet, maar dan laat ik die pita gewoon heel.
Die taart is echt geweldig. Super simpel maar echt mega lekker, krijg altijd veel complimenten wel vrij machtig
Nacho’s vind ik altijd een succes en stokbrood met smeersels ook.
Ik koop zo’n pak bladerdeeg vellen (zitten er 10 in) en elk vel snij ik in vieren en elk kwart vul ik dan met mengsel. Dan diagonaal dichtvouwen (zodat je een driehoekje krijgt) en dan even wat ei erop smeren zodat ze mooi bruin worden en dan kwartiertje ongeveer op 180 graden in de oven!
Sommige dingen zijn al genoemd, maar heb niet alles onthouden dus er staan wat dubbele dingen in mijn lijstje (dit is meestal wat in mijn familie geserveerd wordt op verjaardagen, oftewel VEEL):
Wat betreft taart is mijn persoonlijke lievelings citroen-meringue.
ik maak altijd kleine gerechtjes
en dan nog brood erbij met manchego, chorizo, serranoham etc. En laat mn moeder altijd sangria maken.
Ik hou niet zo heel erg van zoet, maar bak meestal een red velvet omdat die wel populair zijn altijd en sowieso geen verjaardag zonder brigadeiros.
Ik vind oven-camembert met bijvoorbeeld honing en tijm ook altijd lekker om brood in te dippen. Kan ook met geitenkaas.
En voor iets zoets tussendoor voor diegenen die dat lekker vinden maak ik wel eens fudge, vooral met chocolade of zeezout is lekker.
Of soepstengels met truffelmayonaise en serranoham.
Ik was afgelopen weekend op een verjaardag waar de “gastvrouw” het volgende maakte:
Bladerdeeg uitrollen en daarin pesto smeren, dan wat plakjes kipfilet erop en dichtrollen. Bovenop deze rol ging nog wat losgeklopt ei en dit ging 20 minuten de oven in. Deze hapjes waren favoriet bij bijna iedereen!