Wat eet je vanavond

Hoop het haha. Maak het voor de eerste keer. Lijkt me in ieder geval wel geweldig

1 like

Ovenpasta

Deze! En dan maak ik er ook altijd Japanse omelet bij met sojasaus en suiker er door. Niet zo healthy maar wel heeel lekker

1 like

Ik maak zelf altijd na hoe de Japanner bij mij hem heeft. Wokken met veel sojasaus en dan doe ik er een ei doorheen en iets van groenten (net wat ik in huis heb, vaak diepvries erwtjes of boontjes). En dan even goed hard aanbakken zodat sommige stukjes een beetje aanbakken/wat ‘knapperiger’ worden. Soms eet ik het zo, soms als bijgerecht voor sushi want dan kan ik toch lekker sushi eten zonder een vermogen uit te geven aan genoeg sushi om als volledige maaltijd te tellen.
/
Ik maak vanavond tagliatelle met tomatensaus, gegrilde venkel en chorizo

3 likes

Ik ga een ovenschotel maken met broccoli,champignons,kipfilet en krieltjes.

Ik heb eerlijk gezegd maar wat gedaan haha. Maar hij was wel heel lekker dus bij deze:

  • 400 gram gehakt
  • een zakje burrito kruidenmix
  • 2 potjes salsa (in totaal 460 gram)
  • (punt)paprika
  • een pak tortilla wraps
  • geraspte kaas
  • verkruimelde nachos niet te klein mogen best grote stukken zijn maar hele zijn net weer wat te groot
  • eventueel een blikje maïs of bonen

Gehakt rul bakken met wat olie. Als het gehakt bijna bruin is een (punt)paprika in stukjes of repen meebakken. Wat je zelf wil.
Daar voeg je een zakje burrito mix aan toe met 100ml water. Dit laat je inkoken totdat het vocht vrijwel verdampt is. Vervolgens de salsa erbij. Kun je uiteraard ook zelf maken maar daar had ik even geen tijd en zin voor.
Als je maïs, bonen of eventuele andere groenten lekker vindt kun je die nu ook nog even mee laten pruttelen in de saus. Ben je daar geen fan van dan laat je de saus even koken en zet je daarna de pan van het vuur.

In een pan met een heel klein beetje olie de tortilla wraps één voor één kort aanbakken zodat ze een beetje kleuren.

Ovenschaal invetten of insprayen en dan kun je de lasagne gaan bouwen. Eerst een laagje saus/gehakt mengsel, dan een laagje wraps. Ik heb zelf de wraps zo gesneden dat ze ook in de randjes komen. Dus doormidden en dan met de rechte kant tegen de zijkanten. Repen kan ook. Wat je zelf fijn vindt of wat uitkomt met jouw schaal.
Zo ga je eigenlijk door tot alles op is. Let wel op dat je eindigt met saus en niet met wrap.
Als laatste strooi je er de verkruimelde nachos overheen samen met wat geraspte kaas. En dan kan het geheel in de oven op 180 graden hetelucht voor 20 minuten tot een half uurtje ongeveer.

Je kunt het nog aftoppen met guac of zure room maar zonder vond ik het misschien nog wel lekkerder.

Edit:
Mijn oven wijkt volgens mij wel een beetje af dus ik zou wel tussendoor even checken of de kaas niet te donker wordt.
Oh en ik heb een redelijk grote ovenschaal gebruikt. Dit was genoeg voor 3 personen (we hadden zelfs nog een beetje over maar een iemand is geen grote eter). Mocht je een kleinere ovenschaal hebben dan denk ik dat je met de helft van de ingrediënten ook wel uitkomt.

5 likes

Ik ga weer de zoete aardappelstamppot eten! Met rucola, zongedroogde tomaatjes en witte kaas. Oh en wel een vegaburger erbij anders is het niet genoeg. Ik vond het echt een lekkere, smaakvolle maaltijd! En ik koop kant-en-klare zoete aardappelpuree want lui. Dus je hoeft heel weinig te doen :smiley:

1 like

Ik ben voor werk in een hotel en nu twijfel ik of ik eten ga laten bezorgen hier of toch maar nog wat fatsoenlijks aantrek en ergens ga eten (heb mn joggingbroek al aan).
Iemand restaurant tips in Enkhuizen?

En… Heeft iemand nog boerenkool gegeten vanavond? Blijkbaar is het boerenkool dag!

Couscous met aubergine-tomaat-citroen saus, kerstomaatjes uit de oven en avocado.

4 likes

Heb je een recept voor die saus? Klinkt heel lekker!

Een ongeveer recept…

5 aubergine’s in blokjes snijden (ik maak meestal veel in een keer zodat ik wat in kan vriezen) dat bakken met peper, zout, wat teentjes knoflook, oregano en een beetje rozemarijn. Tomaten erbij (een stuk of 6) dan even opbakken, daarna 2 blikjes tomatenblokjes erbij. En het rasp en sap van 2 citroenen. Soms doe ik er ook nog zwarte olijven, en verse peterselie door!

Ik at een ovenschotel met aardappelpuree, erwtjes en nepgehakt. En daarnaast appelcompote.

Simpel maaltijdje bij mijn kieskeurige ouders haha.

1 like

Klinkt goed, dankjewel! Ik sla m op :blush:

1 like

Draadjesvlees, wat al sinds 7:45 in de slowcooker zit :kissing_smiling_eyes: Verder gewoon met groenten en aardappels.

Linzensalade met rode en gele paprika, rode ui, walnoten en geitenkaas.
Ik ben heel benieuwd want heb de ingrediënten al weken in huis, maar ik heb nooit zin het te maken terwijl het me wel heel lekker lijkt. En het is ook eigenlijk zo klaar. Dus vanavond ga ik het echt eten

1 like

Vegaburger met salade en aardappeltjes en heel veel mayoooo. Zin in.

1 like

Spruitjes roergebakken met paddenstoelen en spekjes + schnitzel (:joy: zoveel zin in schnitzel)


Ajam pangang from scratch

5 likes

Ik had (zelfgemaakte) mosterdsoep met een bruin stokbroodje