Baktopic #3

Ik heb dus nestle table cream gekocht bij de oriëntal en die onder de room en boven de pudding gesmeerd (heel dun laagje) en dat was hierbij prima! Maar wil ook nog wel keer zelf maken voor halawat el jibn enzo!

1 like

Ja dat kun je gewoon vervangen!

3 likes


Bloedsinaasappelcake van Claire Saffitz


Pistachetaart van Cakes by MK.

47 likes

Oh dat ziet er beide fantastisch uit! Hoe smaken ze?

1 like

Lekker! De pistache is niet te zoet, ik vind hem wel te veel naar amandel smaken want er moet best veel amandelextract in, voor de volgende keer zou ik pistache-extract zoeken of een Monin siroop gebruiken en dan wat minder suiker.

Bij de bloedsinaasappelcake vind ik de schil niet zo lekker, zou dat de volgende keer in suikersiroop koken ofzo want het geeft wel een mooi effect, maar ik heb al de dunste schillen gebruikt die ik had en dat vind ik alsnog te dik. Maar de smaak is echt heel goed en de korst is heel lekker krokant terwijl de binnenkant nog lekker moist is.

5 likes

Oh je bloedsinaasappelcake is prachtig geworden :heart_eyes:

Ik heb koekjes gebakken vandaag. Banana-espresso-cacaonib met de pan banging techniek! Ik vond het recept te weinig banaan hebben dus heb meer poeder erdoorheen gedaan en ook nog extra crunchy stukjes. Ze zijn door de bruine suiker donkerder geworden dan op het plaatje, misschien dat ze lichtbruine basterdsuiker hebben gebruikt?

Anyhow: ik vind ze niet lekker haha. De cacaonib heeft een heel diepe bittere smaak en samen met dat ze wat te crunchy gebakken zijn (dus moeten in mijn geval <14 min), én de donkere kleur, lijkt het net verbrand maar dat is het niet. En ik proef 0 banaan.

2/5 sterren :star: :star:

12 likes

Ah wat jammer dat ze niet lekker zijn geworden, wel goed dat je een poging gewaagd hebt :muscle:t3:.

@Nefertiti de bloedsinaasappelcake ziet er inderdaad heel mooi uit! Leuk ook in combinatie met het bordje.

1 like

Ik heb vandaag koekjes van Ellouisa gemaakt. Ik vind ze echt leuk

40 likes

Waar is je bordje van?

Dit klonk zo lekker dat ik het ook moest maken en echt blij dat ik dat gedaan heb. Heel lekker, best wel simpel ook om te maken. Thanks voor het delen!

5 likes

Ooh wat leuk! :heart_eyes:
Lekker he! Mijn vriendinnen gisteren vonden het ook echt heerlijk. Volgende keer wil ik echt zelf ashta maken ipv slagroom bovenop.

3 likes

Ik zat te twijfelen hoe ik de ashta ging doen maar heb het uiteindelijk gemaakt met room en maizena enzo en dat werd wel heel lekker. Maar ik weet ook niet hoe ashta hoort te zijn. Je krijgt wel een hele andere structuur dan met slagroom, omdat slagroom luchtig is en dit juist meer vast. Slagroom leek me er ook wel lekker bij dus misschien ga ik er nog eens mee experimenteren.
Ik had trouwens ook mastiek door de griesmeel gedaan, was ook lekker. En ik had een zelfgemaakte rozensiroop erbij, dat maak ik elke zomer van rozenblaadjes en was leuk om dat nu te kunnen gebruiken.
Echt een leuk gerecht om te ontdekken!

2 likes

Ja laat maar weten wanneer je beide hebt gedaan welke je voorkeur had. Ik had slagroom en poedersuiker en de combi van steviger bij de pudding en luchtiger bij de room was idd eigenlijk ook wel heel lekker, maar ja hoort traditioneel gezien wel met ashta.

Heb je een bepaald recept gebruikt voor de ashta? Zou die wel graag willen krijgen als hij bij jou zo goed was gelukt! Want ashta zit in heeell veel van dat soort desserts

Wat leuk dat je je eigen rozensiroop maakt ook!

1 like

Ja leuk, zal ik doen!
Ik heb deze gebruikt: Layali Lubnan (Semolina Pudding) - Fufu's Kitchen
Het ashta recept lijkt wel vrij standaard, vergeleken met wat ik verder online tegenkwam. Hij wordt dus wel echt dik als ie gekoeld is dus ik weet niet of ie voor alle recepten te gebruiken is (soms wil je misschien een iets zachtere variant).
En naar mijn smaak had in dit recept iets meer ashta op gemogen, ik vond het laagje net iets te dun en dat is zonde omdat het zo lekker is.

1 like

Oh wat is het mooi geworden :heart_eyes:

Als je een fles wodka haalt met veel vanille stokjes kan je je eigen extract maken. Het bederft niet door de alcohol en is echt heerlijk.

5 likes

Ik gebruik die altijd voor baksels en ben er heel tevreden over! Maar gebruik dan weer nooit stokjes dus lastig vergelijken

5 likes

Heb je van Nielsen Massey niet ook vanille-pasta? Dat vind ik lekkerder dan extract. Maar hun extract is sowieso ook goed.

2 likes

Het Nielsen Massey extract is prima, en de pasta heerlijk maar reteduur.
Ik koop mijn vanillestokjes bij Delicious Vanillia. Er zijn meer van dit soort webshops en ze doen de uitgedroogde, dure, en weinig geurende stokjes van supermarkt verbleken, qua geur en smaak. Dit proefpakketje is een mooie start, als je niet goed weet wat je lekker vind:

(ik blijk de Tahiti-vanille het lekkerst te vinden)
Na het gebruik van de stokjes (uitschrapen en evt. de boon meekoken) doe ik de gebruikte boon in een potje met wodka. En zelfs dan geeft de boon nog veel smaak af. (ok, ik heb 1 goede boon gebruikt om het proces op te starten, maar met iedere extra boon komt er weer meer smaak aan). Zie hiervoor:

Je hoeft niet een hele fles wodka te kopen, een kleiner flesje gaat ook prima.

5 likes

Bij de lidl was het 2.99 voor 4 gram laatst!

3 likes