Ik heb laatst ook maizena gebruikt in een koekje, maar ik vond het niks toevoegen. Ik had het idee dat, als ik het vervangen had door gewone bloem, het koekje brosser/minder compact was geweest.
Amerikanen gebruiken vaak cakeflour in koekjesdeeg, daar zit ook maïzena in. Ik denk om het luchtiger te maken inderdaad, er zijn mensen die bij koekjes een cake-achtige structuur lekker vinden. Maar Europeanen eten over het algemeen meer brosse koekjes.
Ik denk dat het eenvoudig weg te laten is.
Oeh dit lijkt me leuk om te maken. Ik wil er ook kokos op doen, goede toevoeging! Heb je de kokos op het beslag gedaan en meegebakken, of heb je die er pas overheen gestrooid toen het uit de oven kwam?
Ik ga zaterdag wandelen met een vriend die gisteren jarig was en ik wil hem graag verrassen met iets lekkers, maar hij kan niet goed tegen melk/zuivel. Heeft iemand misschien tips voor lekkere koeken of muffins (of iets anders makkelijk vervoerbaars)?
Die heb ik er overheen gestrooid nadat ik de siroop had toegevoegd. Dan blijft het ook goed aan de bovenkant plakken!
Laatst had ik deeg voor pan banging cookies ingevroren. Net heb ik een koekje afgebakken.
Ik heb de baktijd aangehouden uit het boek (in totaal 16 minuten) zonder eerst te ontdooien. Tussendoor meerdere malen rimpels gecreëerd en nu heb ik gewoon een heerlijk vers warm koekje. Echt ideaal dat je koekjesdeeg in kan vriezen.
Wel iets te hard geslagen met de ovenplaat, gezien het kapotte randje rechtsboven. Maar hij smaakt er niet minder om.
Wat maken jullie allemaal lekkere en mooie dingen!
Door dit topic heb ik de alom bekende custard koekjes gemaakt en wat waren ze lekker
(@FrauHelga bedankt voor het recept)
Gisteren heb ik ook de brownie cookies via het recept van @Maestoso gemaakt en die waren ook al zo lekker!
Heb jij ook echt cornflour gebruikt en wat voor? Ik heb alleen maizena in huis en dat is volgens mij wel wat anders…
Die zien er heerlijk uit!
En ik vind het zo grappig dat die custardkoekjes zo populair zijn in dit topic, dat had ik helemaal niet verwacht toen ik het linkje deelde.
De brownie cookies staan ook nog op mijn lijstje, die lijken me erg lekker!
Haha nu je dit zegt… Ik heb er dus wel gewoon maizena in gedaan, klakkeloos vanuit gegaan dat er cornstarch stond, oeps. Misschien dat ze er minder door uitlopen? Geen idee. Ze waren lekker, in ieder geval!
Ik denk omdat het een best simpel recept is met weinig ingrediënten.
Ja dat weet ik, maar er gaat cornflour in
O, het is wel echt wat anders namelijk! Bij sommige recepten zal het niet uitmaken, maar bij precieze wel. Werking is volgens mij anders.
Kun je al het koekjesdeeg invriezen? Ik wil in het weekend de brownie cookies van @Maestoso maken, maar ik zie dat je daar de boter voor moet smelten. Gaat dat goed met invriezen denken jullie?
Ik doe t wel met alle echte koek-koekjes. Voor browniedeeg twijfel ik omdat dat natuurlijk ook wat cake achtigs heeft. Maar tav boter gaat lukken denk ik hoor
Ik heb de koekjesbijbel en de bakbijbel.
Ik vind beide zo overweldigend groot en dik, dat ik echt niet weet waar te beginnen. Hebben jullie favorieten uit de boeken die toegankelijk zijn? Ik heb alleen een combi magnetron en geen bakplaat dus ik ben een beetje afhankelijk van mijn springvorm en cakeblik
Ik vind de koekjes met beurre noisette enorm lekker en makkelijk te maken.
Lijken een beetje op bastogne koekjes, enorm bros
Die jamrepen! Ik heb ze nog niet gemaakt, maar die zien er echt zo makkelijk en lekker uit. En de brownies niet te vergeten, die zijn ook echt heel lekker!
Kan je wel een muffinvorm in je oven kwijt? Want dan zijn de roze koeken ook aanraders!
De blauwe bessen-ricottacake uit de bakbijbel vond ik erg lekker en heel simpel.
Ja die jamrepen staan bovenaan mijn lijst op het moment! Nog niet geprobeerd maar lijken me errrrg leuk