Mijn lievelingsrecept met parelcouscous is een stoof van groente en worstjes, en dat eet je dan met de couscous. Heel herfstig!
receptje ff uitgetypt:
Nodig voor om ± 2 a 3 personen
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 2 tomaten
- 1 ui
- knoflook
- paprikapoeder en evt kaneel
- bouillonblokje
- en als je vlees eet: paar smalle worstjes
Snijd de ui en knoflook, gooi het in de pan met wat olie (ik gebruik een gietijzeren pan), daarna aubergine en courgette in kwartjes erbij, even laten aanbakken, zout/peper/paprikapoeder erbij en evt kaneel als je dat lekker vindt, tomaat in blokjes erbij en dan klein beetje water en (deel van) bouillonblokje. Dan 20 minuutjes met de deksel half op de pan laten sudderen tot het vocht wat verdampt is en dan evt de gebakken worstjes in stukjes er doorheen en serveren op gekookte parelcouscous!
Je kunt er ook nog andere groente doorheen gooien evt.