Durf te vragen #7

Top, dankjewel voor je uitleg!

2 likes

Ik heb een kleine poedel die veel vachtverzorging nodig heeft en heb me echt verkeken op hoeveel dat kost om in een keer aan te schaffen. En eens in de 8-9 weken naar de trimmer a 85 euro. Het kan goedkoper, maar mijn hond is echt de duivel als je aan zijn vacht zit dat we uiteindelijk naar een gespecialiseerde trimmer moesten.

Qua voer kan ik ongeveer 2 maanden met een zak voer dat tussen de 20-30 euro kost. Maar koop vaak ook nog natvoer ter afwisseling. Dat kost denk ik ± 6 euro per maand. Omdat hij 3 keer met 1 blikje kan. Qua snoep en botjes ben ik denk ik ook max 10 euro per maand kwijt.

Ik heb hem ook goed verzekerd (excl. gebidsbehandingen) a 29 euro per maand.

Aan speelgoed en mandjes heb ik ook een fortuin uitgegeven. Scheelt dat hij niks kapot bijt, dus al het speelgoed wat we ooit hebben gekocht is nog heel en in gebruik. Dus koop nu eens in de 2 maanden een keer een nieuw speeltje van ±10 euro.

Denk dat dit de maandelijkse kosten zijn. De eerste maanden dat we hem hadden heb ik denk ik +500 euro uitgeven aan spullen.

2 likes

Ik zoek een rugzak voor naar mijn werk. Ik heb nu zoiets:

maar die is te klein. Als ik hierin m’n chromebook doe dan kan m’n bakje yoghurt er eigenlijk amper nog bij. Ik zoek dus een grotere rugzak, die ook nog een beetje neutraal/representatief is omdat ik werk heb waarbij ik cliënten zie en bijvoorbeeld in de rechtbank ben.

1 like

De vaste lasten voor mijn labrador hond:
55 euro per maand aan voer
19,50 euro per maand Vetplan > Een abbo op de dierenarts waar dit inbegrepen is: jaarlijkse vaccinatie, alle pillen tegen wormen / vlooien / teken.
En ik geef sinds deze week visolie supplementen. Als ik dat volhoud, zou dat rond de 12 euro per maand zijn.

Afgelopen jaar was ik dit kwijt aan de dierenarts aan consulten: 790 euro. Daar zat wel een dure operatie bij van een tumor die weggehaald moest worden. De overige consulten waren vaak rond de 80 euro per keer.

Daarnaast koop ik uiteraard af en toe wat lekkers of een leuk speeltje. Al vindt ze tegenwoordig haar eigen speeltjes op straat en neemt ze mee naar huis :stuck_out_tongue:

3 likes

Zijn er hier Excel/Google Sheets wizards die mij kunnen helpen met een document? Ik heb een personal budget template gedownload en ingevoerd in Sheets, maar na wat aanpassingen (waar ik rijen voor heb verwijderd) is er een verwijzing kapot gegaan en berekent hij niet meer wat er precies over is enzo… Ik probeerde het te googlen maar ik snap er geen hout van (niet van sommen en niet van excel haha), dus als ik het document met iemand kan delen ofzo zou dat het fijnst zijn :joy:

Er is een topic voor werktassen!
https://www.forumfeminarum.nl/t/show-je-werktas/

3 likes

Vergeet voor een hond ook de hondenschool niet, eventuele uitlaatservice of opvang (zeker als je een pup neemt en fulltime werkt). Voor beide zou ik ook goed naar je verzekering kijken (is slopen gedekt in je inboedelverzekering of in geval er iets buiten gebeurd in je WA)

licg.nl - Wat kost een huisdier? kijk hier ook nog even!

(En aub aub aub die goed onderzoek en koop geen dier bij een broodfokker)

Ik heb beide, trouwens. Als je een kitten wilt, neem er twee, maakt je leven vele malen makkelijker. Heb voor alle een huisdier verzekering en qua andere kosten zou ik het eigenlijk niet eens weten :grimacing:

4 likes

Ik heb twee katten waarvan een kat ook buiten komt. Even een grove schatting van wat ze kosten:

Het droogvoer van mijn katten is nogal prijzig dus ongeveer per twee maanden betaal ik daar zo’n €80 voor, dus zo’n € 480 per jaar. Aan kattengrind zo’n € 200 per jaar (grind komt van de supermarkt). Dan is er nog natvoer a €150 per jaar want dat eten ze niet zo vaak. De dierenarts kost voor de jaarlijkse controle zo’n € 80 per kat inclusief anti-vlooien middel. Maar vooral de onverwachtse bezoekjes inclusief medicijnen zijn prijzig. Vorige week heeft mijn kat een wondje aan zijn poot opgelopen: controle en medicijnen kostte €100. Dan heb ik nog een kat die elk half jaar getrimd wordt: €60 per keer. En als laatste nog aan alles speeltjes, mandjes, extraatjes en als ik op vakantie ga het hotel voor de katten: €800.

Nu kan een heleboel vast ook een stuk goedkoper en katten zijn over het algemeen vaak wat goedkoper dan een hond maar op jaarbasis geef ik nog best wel wat aan ze uit. Ik heb geen verzekering omdat heel veel uit uitgesloten werd maar dan moet je wel zorgen dat je dat geld hebt. En dan nog heel veel eenmalige kosten zoals sterilisatie (€150 per kat) en iets waar je liever niet aan wilt denken maar wat op een gegeven moment komt: de laatste levensfase van je huisdier. Toen een van mijn katten overleed heb ik in een kleine maand € 1000 uitgeven aan alles bij de dierenarts en toen ze uiteindelijk moest worden ingeslapen en ik een individuele crematie wilde kostte me dat ook nog zo’n €500.

En wat ik vergeet de aanschaf: mijn ene kat was gratis want een cadeautje. Mijn andere kat is een raskat en kostte zo’n €800z

1 like

In studiejaar 2020/2021 heb ik een educatieve master gedaan, deze leidt tot een lesbevoegdheid. Ik heb het volledige collegegeld van destijds €2143 betaald, ergens vond ik dat altijd al vaag want heb ook wel eens wat meegekregen over halvering collegegeld bij docentenopleidingen. Nu ben ik dat wat beter aan het uitzoeken en als ik deze pagina hieronder goed heb gecheckt heb ik er ook recht op, mijn opleiding staat ook in het overzicht wat je kan downloaden. Alleen nou wil ik dit dus verder navragen en uitzoeken maar heb ik geen idee waar ik moet zijn? Duo gaat alleen over studieschuld toch? Moet ik dan bij de overheid zijn of bij de universiteit of?

Duo gaat over onderwijs dus ik zou daar beginnen

1 like

Ik geloof dat m’n vriend het net heeft opgelost. :joy: Maar thanks alsnog!

1 like

Ik doe zeker goed onderzoek!

@Bailey @PizzaFunghi @Cajun-moon @McApple Heel erg bedankt allemaal voor het op een rijtje zetten van jullie kosten! Echt lief en heb ik zeker wat aan.

2 likes

Zag best hoge kosten voor katten ook, dus wil even delen dat ik twee kittens uit het asiel heb geadopteerd voor 165 euro per kat (inclusief chippen, vaccinaties, sterilisatie). Dierenarts kosten jaarlijks voor consult en vaccinaties is €95 euro in totaal. Ik zou voor dierenarts kosten inschatten in je omgeving tarieven opzoeken want het verschilt heel erg wat dat kost.

Ik ben maximaal 50 euro in de maand kwijt aan kattenvoer en grind. Een van mijn katten heeft na zes jaar nog nooit problemen gehad met haar gezondheid en de ander had dit jaar 700 euro aan onverwachte kosten aan z’n gebit.

Tot nu toe waren het binnenkatten. Ik kan mij wel voorstellen dat ze vaker iets hebben als ze naar buiten gaan (mijn katten kunnen vanaf komend voorjaar naar buiten).

Als ik langer dan een nacht op vakantie ga vraag ik een vriend of vriendin om op te passen. Dat doen ze graag en is een win-win en kost mij (los van wat versnaperingen voor die vriend(in) geen geld). Nu ik ga verhuizen zal ik misschien iemand moeten betalen om dat te doen.

Verder bedankt voor je vraag want ik ga ook een hond adopteren volgende maand en was bezig met het op een rijtje zetten van de kosten! Dit helpt wel

4 likes

@Pastiche en andere hondenliefhebbers, toen wij nog een hond hadden kochten we vaak knuffels bij de kringloop, waren vaak maar 50 cent per stuk. Onze hond was helemaal gek op knuffels!

4 likes

Ik ben dit jaar al zo’n 1100€ kwijt aan medische kosten voor mijn kat, en vorig jaar was ook niet goedkoop.

2 likes

Ja dat doe ik ook altijd! Zitten vaak echt leuke dingen bij.

3 likes

Het Kardjenner-effect

1 like

Weet iemand of je een abonnement op de Volkskrant cadeau kan doen op een leuke manier? Kan nergens iets vinden over een cadeaubon of een abonnement voor een bepaalde tijd

Digitaal of fysiek? Met het laatste zou ik momenteel oppassen omdat er bezorgproblemen zijn door personeelstekort.

2 likes

Diegene heeft gevraagd om een fysiek abonnement, maar goed dat je t zegt, wist niet dat ze zoveel bezorgproblemen hebben

1 like