@Marquez ik wil het recept ook graag, als je het wil delen.
@Evenveel deze aardpeersoep vind ik ook lekker.
En deze simpele ook, ik maak ´m met vegetarische balletjes van AH of kikkererwten. Verder linzensoep idd, of ik ´gooi´ wat groenten bij elkaar naargelang wat er (over) is.
2 preistengels,
1 ui,
2 tenen look,
2 selderstengels,
½ knolselder,
vermicelli,
blikje tomatenpuree,
1,5 l water,
klontje boter,
olijfolie,
versgemalen peper,
kruidenzout,
laurierblaadje
Snipper ui en look. Snij de prij in halve ringen. Snij selder en knolselder in stukjes. Verhit olijfolie in een soeppot. Stoof ui en look aan en nadien ook de andere groenten gedurende een paar minuten. Voeg 2 el tomatenpuree toe en laat even meebakken . Kruid met peper, zout en een beetje oregano. Giet 1,5 l water over de groenten en breng aan de kook. Verlaag het vuur en leg de gehaktballetjes en het laurierblaadje in de soep. Laat het geheel 20 minuten rustig sudderen. Voeg 10 minuten voor tijd de vermicelli toe en laat ze meegaren in de soep. Kruid bij naar smaak met peper en zout (en andere kruiden).