Het andere Youtubers / Bloggerstopic #12

Hoe zou het eigenlijk gaan met de bond voor de beutybloggers?

2 likes

Waarom upload Safiya eigenlijk al zo lang niet? Heb ik iets gemist?

2 likes

Sinds haar bruiloft upload ze echt maar 1x per maand ofzo :frowning:

Geen idee, misschien eens checken in het beutybloggerstopic :yum:

1 like

Annemerel heeft ook een lekkere moneymindset gekregen. Werkte ze eerst een half jaar aan een boek en gaf ze gratis workshops, nu gooit ze in een paar weken een hardloopcursus eruit voor €90…

Vind het een bizarre prijs. Voor een Start tot run cursus bij de atletiekvereniging betaalde ik 30 euro, kreeg ik een schema, persoonlijke begeleiding en we liepen 2x per week samen.

1 like

Dat is het probleem. Mensen betalen er voor en ook omdat ze een naampje heeft (bekend is). Ik zit bijvoorbeeld in die fitstagram (is dat een woord?) wereld en daar zie ik iedereen mealplans en workoutplans eruit persen met debiele bedragen en 0,0 kennis van het onderwerp. Alleen omdat ze toevallig afgevallen zijn gaan ze mealplans maken, whut?

3 likes

Het is ook lastig, als mensen er voor willen betalen, waarom zou je het niet doen…

Daarvoor ook al nauwelijks voor mijn gevoel, zo zonde. Nu leef ik maar voor reverse engineering van bon appetit

2 likes

Heb een stukje geluisterd van die podcast over die winacties, en het klinkt best wel shady. Om mee te kunnen doen aan de winactie moet je dus alle influencers gaan volgen die door winactiesvoorbloggers worden gevolgd, dat zijn er in dit geval 35. Alle 35 bieden dezelfde winactie aan met 1 prijs voor de hele groep van 35 influencers. Die influencers die mee willen doen aan zo’n actie en in zo’n groep (loop) willen zitten betalen per persoon 300 euro aan de beheerder van het insta account winactiesvoorbloggers, dus bij deze groep verdient diegene 35x300 euro = 10.500 euro. Van dat geld koopt de beheerder de prijs (1 iphone a 809-979 euro), de rest is winst? Mooi verdienmodel wel.

Ik denk zelf dat die influencers er op de lange termijn heel weinig aan hebben, want je gaat nooit 35 accounts volgen voor een winactie met de intentie om ze ook echt te gaan volgen. Na de winactie zullen ze hoogstwaarschijnlijk direct ontvolgen of nooit je posts liken/bekijken wat ook niet goed is voor je insta zichtbaarheid.

Vind het zelf wat shady allemaal, maar niet illegaal. Zou er nooit aan meedoen maar vind het wel interessant dat zoiets is bedacht en dat mensen er ook daadwerkelijk aan meedoen.

13 likes

Ik snap vooral niet waarom bekendere influencers al claire, lau ponti en serena eraan meedoen? Hebben die dat echt nodig. Beetje treurig ofzo.

En hoe zit dat dan met die grote LV tassenwinacties waar oa de kardash/jenners aan meedoen? Dan moet je ook heel veel partijen volgen, maar dat zijn juist bedrijven? Betalen zij dan en worden de karjenners juist betaald hiervoor?

5 likes

In de podcast werd verteld dat er soms wel 50.000 mensen meedoen aan zo’n winactie, en dat kan verleidelijk klinken voor influencers (in Amerika schijnen er soms meer dan een miljoen deelnemers te zijn?), maar ik denk dat je die ook weer net zo snel kwijt bent.

Ik volg de kardashians etc niet, dus weet niet exact wat voor winacties dat zijn. Maar deze winactie is wel een ander soort winactie dan de meeste. Bij de ‘traditionele’ winactie geeft het merk (of de influencer) iets weg, dit is weer een heel ander model.

1 like

Als je mee wil doen moet je betalen en het idee is dan dat je investeert en daardoor meer volgers krijgt dus meer campagnes en dat geld terugkrijgt door die campagnes.
Maar dat hebben Kim K en consorten vast niet nodig

3 likes

Wow! Ik zou eigenlijk de podcast ff moeten luisteren he.

Maar de karjenners hebben soms een soortgelijke (?) winactie waar ze dan ca$h of een hele LV tassencollectie weggeven. Dan moet je ook naar zo’n shady pagina en iedereen volgen die die pagina volgt. Het is dus wel een soort betaalde opdracht voor hen? en niet iemand die een make up kitje weggeeft ofzo.

Echt bizar eigenlijk he

Het zou best kunnen dat zij ook zo’n soort winactie hebben, want het schijnt namelijk heel groot te zijn in Amerika en vanuit daar te zijn overgewaaid. En in Amerika geven ze dus ook geldbedragen en designertassen ed weg, en doen er ook veeeel meer mensen mee, dus ik gok dat zelfs een kardashian dan misschien interessant vindt om mee te doen.

1 like

Ik heb gewoon het etiket van een lege witte wijnfles gehaald, een schenktuit er op gezet (kan je voor een paar euro bij kookwinkels kopen) en daar olijfolie in over gegoten. Nu heb ik ook fancy olijfolie in een glazen fles, maar dan de tatta versie :biggrin:

23 likes

Ik ben tegen de veramerikanisering van deze maatschappij. Tenzij we de grand canyons laten importeren of zo. Dat doet wel wat met ons landschap.

29 likes

Lijkt me wel leuk maar waar gaan we die neer zetten?
Ik stem voor midden op brabant.

17 likes

Dan kan je toch nog beter zelf een iPhone kopen om weg te geven dan dit louche gedoe?
Al moet je dan wel kansspelbelasting betalen op een gegeven moment

Inderdaad ik mis haar video’s echt. Dacht dat ze per ongeluk niet tussen mijn abbo’s stond. Misschien liep ze goed binnen en heeft ze het geld niet nodig? Vind haar video’s zo leuk en creatief. Je ziet echt dat er veel moeite in is gestoken. Ben benieuwd of er wat aan de hand is.

2 likes

Ik ga ervan uit dat zij betaald krijgen om die winactie te delen op instagram. En ik denk dat ook de grotere Nederlandse influencers hiervoor betaald krijgen. Serena zou echt niet betalen voor een paar volgers.

1 like